Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Werken voor Nederland is werken voor de Rijksoverheid

Zoek naar vacatures:

Wij werken voor Nederland

Wie schrijft de Miljoenennota? Hoe komt de Rijksbegroting tot stand? Wat gaat er vooraf aan het Belastingplan? Dorien, Prya, Wouter, Tanja, Christel, en veel meer collega's werken aan Prinsjesdag. 

Werken aan Prinsjesdag

Een greep uit de vacatures bij de Rijksoverheid

Bekijk alle vacatures

Werken voor Nederland betekent aan de slag als...

Wat is de Rijksoverheid?

De Rijksoverheid is de verzamelnaam voor 12 ministeries, vele uitvoerende diensten, inspecties en Hoge Colleges van Staat.

Bekijk alle rijksorganisaties

Ministeries

Een ministerie is een organisatie van de Rijksoverheid waar het beleid van de regering wordt uitgevoerd. Ieder ministerie heeft hierbij zijn eigen werkgebied, bijvoorbeeld het onderwijs of de volksgezondheid.

Rijksdiensten

Onder de verantwoordelijkheid van de ministeries vallen veel ambtelijke organisaties en uitvoerende diensten. Ook heeft de Rijksoverheid verschillende inspecties en zelfstandige bestuursorganen.

Hoge Colleges van Staat

De Hoge Colleges van Staat controleren en adviseren de Rijksoverheid. In de Grondwet is vastgelegd dat de colleges onafhankelijk en zelfstandig zijn.

Volg Werken voor Nederland op social media

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon