Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Werken voor Nederland is werken voor de Rijksoverheid

Zoek naar vacatures:

Wij werken voor Nederland

Je kunt nu solliciteren naar de functie van internationaal beleidsmedewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. En ben je benieuwd wat een traineeship bij de Rijksoverheid inhoudt? Volg trainees Esra, Kimberley en Redjinald via hun wekelijkse vlogs op Trainee TV op Youtube.

Een greep uit de vacatures bij de Rijksoverheid

Bekijk alle vacatures

Werken voor Nederland betekent aan de slag als...

Wat is de Rijksoverheid?

De Rijksoverheid is de verzamelnaam voor 12 ministeries, vele uitvoerende diensten, inspecties en Hoge Colleges van Staat.

Bekijk alle rijksorganisaties
icoon ministeries

Ministeries

Een ministerie is een organisatie van de Rijksoverheid waar het beleid van de regering wordt uitgevoerd. Ieder ministerie heeft hierbij zijn eigen werkgebied, bijvoorbeeld het onderwijs of de volksgezondheid.

icoon rijksdiensten

Rijksdiensten

Onder de verantwoordelijkheid van de ministeries vallen veel ambtelijke organisaties en uitvoerende diensten. Ook heeft de Rijksoverheid verschillende inspecties en zelfstandige bestuursorganen.

icoon hoge colleges van staat

Hoge Colleges van Staat

De Hoge Colleges van Staat controleren en adviseren de Rijksoverheid. In de Grondwet is vastgelegd dat de colleges onafhankelijk en zelfstandig zijn.

Volg Werken voor Nederland op social media

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon