Blog: Teamuitje

Mijn team gaat ieder jaar een dag naar Scheveningen voor een heuse stranddag. In de ochtend staat er een centraal thema op de agenda en na de lunch iets interactiefs. Ik vind stranddagen ontzettend leuk en kom graag op Scheveningen. Toch ploppen er ook allerlei vragen bij me op; kan ik in de buurt parkeren zonder dat ik voor een slagboom stil kom te staan, is de strandtent rolstoeltoegankelijk, is er een toegankelijk toilet, hoe ziet het programma eruit, kan ik aan alles meedoen en hoe laat kan ik mijn persoonlijk verzorger laten komen? Kortom een stranddag vergt nogal wat extra voorbereiding van mijn kant.

Locatie check

Een week of acht voor het teamuitje ben ik met de organiserende collega naar de uitgekozen strandtent gegaan om te kijken of deze voor mij toegankelijk was. We werden hartelijk ontvangen en mochten overal rond kijken. Op wat iets te hoge drempels na was de locatie goed rolstoeltoegankelijk, alleen miste er een toegankelijk toilet. De eigenaar had al langere tijd serieuze plannen om een invalidentoilet te bouwen maar was hier nog niet aan toe gekomen. Problemen zijn er om op te lossen dus stelde ik voor om ergens anders naar het toilet te gaan mits er rekening gehouden werd met een langere lunchtijd. Hier wilde de eigenaar niets van weten. Als het nodig was dan zou hij zorgen voor een toegankelijke dixie op zijn parkeerterrein. Rechtsom of linksom, hij zou het allemaal gaan regelen. Met gezonde spanning verlieten we de strandtent. Ik weet als geen ander hoe lastig het soms is om iets voor elkaar te krijgen. Zou het deze strandtenteigenaar lukken in een krappe vijf weken?

Toegankelijk toilet

De stranddag brak aan. Een paar dagen van tevoren was er contact geweest met de strandtenteigenaar en wat bleek; hij had een heus toegankelijk toilet gemaakt! Natuurlijk niet alleen voor mij maar om meer gasten in een rolstoel of met een handicap te kunnen ontvangen en faciliteren. Na aankomst werd ik door de trotse eigenaar naar het nieuwe toilet meegenomen. Mijn mond viel open van verbazing, in zo’n korte tijd had hij daadwerkelijk aan alles gedacht. Wat super dat dit soort ervaringen er nog zijn!

Niet anders dan anderen

De stranddag werd een succes waarbij ik niet aan de zand kant stond met een scheidsrechter fluitje of een vlaggetje maar waar ik met alles mee kon doen. Ik was niet anders dan de anderen. Ik deed gewoon mee met het hele programma omdat het kon! Na het programma was er nog wat tijd om zelf in te vullen die ik samen met een collega benutte om een rondje over de boulevard te doen. Ik stelde voor om in het reuzenrad te gaan, maar dat vond ze te hoog. 'Bungeejumpen dan maar' vroeg ik aan haar waarna we beiden in de lach schoten. We hielden het bij beelden aan zee voor we terugkeerden naar de BBQ.

Deze zomer zal ik vaker Oscars bezoeken en weer op een nieuwe manier va Scheveningen gaan genieten. De weerberichten kondigen voor volgende week alweer een hittegolf aan dus ik zie kansen. Ik wens iedereen een fijne zonnige zomer toe!!!

 

Relevante blogs

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon