Werken bij BZ

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) werk je aan internationale thema’s en wereldwijde uitdagingen, zoals veiligheid en stabiliteit, cyber security, klimaatverandering en mensenrechten.

Werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken is werken aan een eerlijke en duurzame wereld. Of het nu gaat om het voorkomen van gewapende conflicten, het bevorderen van mensenrechten of het bestrijden van de gevolgen van klimaatverandering. Waar ook ter wereld. Hoe we dat doen? Met actief buitenlands beleid, door internationaal samen te werken en via diplomatieke contacten. Waar wil jij je talent voor inzetten?

Zet je talenten in

De wereld en de rol van Nederland op het wereldtoneel vind jij razend interessant. Jij wilt je talenten inzetten voor een eerlijke en duurzame wereld. Je kijkt breder dan je eigen omgeving. Je hebt gevoel voor nationale en internationale verhoudingen. En je wilt werken aan wereldwijde onderwerpen die er echt toe doen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is dan dé plek waar jij je thuis zult voelen. Je kunt bij BZ aan de slag met een academische achtergrond, maar ook met relevante, praktische ervaring. Op beleidsniveau, waar bijvoorbeeld veel economen, juristen, historici en politicologen werken. Voor starters hebben we een eigen werk- en ontwikkeltraject tot internationaal beleidsmedewerker. Specialisten kunnen hun hart ophalen aan tal van specifieke thema’s waar BZ zich voor inzet, zoals waterbeheer, stedelijke armoede, cyber security, voedselvoorziening en mensenrechten. ICT’ers, communicatiespecialisten, juristen, vertalers en collega’s met expertise over een bepaalde regio: ze zijn allemaal onmisbaar voor het werk van BZ, wereldwijd.

Dit biedt BZ jou

De arbeidsvoorwaarden zijn bij de Rijksoverheid uitstekend geregeld. Daarnaast houden we als het gaat om de arbeidsvoorwaarden bij BZ zoveel mogelijk rekening met jouw persoonlijke behoeften. Je kunt onder voorwaarden meer of minder uren werken en bijvoobeeld je vakantie- of eindejaarsuitkering fiscaal gunstig inzetten. We stimuleren het als je niet met de auto van en naar je werk reist. Daarvoor hebben we een vervoersplan met onder andere trajectkaarten voor het openbaar vervoer. BZ heeft goede sportfaciliteiten en we stimuleren sporten tijdens werkuren. Voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling hebben we een uitgebreid aanbod aan opleidingen en cursussen.

Vind jouw wereldbaan. Kom werken bij BZ

Starter of doorgewinterde professional, net afgestudeerd talent of expert met indrukwekkend track record, generalist of specialist, jij vindt je wereldbaan bij BZ.

Solliciteren bij BZ? Zo werkt het

Infographic met de stappen in het sollicitatieproces bij Buitenlandse Zaken
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon