Andreia Lubbers-Marques

Alle communicatie kopen wij in: van woordvoering tot fotografie
Andreia Lubbers-Marques

Andreia Lubbers-Marques
Hoofd IUC Dienst Publiek en Communicatie
Ministerie van Algemene Zaken

Studeerde European Studies aan de Haagse Hogeschool. Had verschillende inkooprollen binnen de Rijksoverheid. Werkte een jaar bij de Rijksdienst Caribisch Nederland als Hoofd Inkoop op Bonaire. Houdt van yoga en koken en geniet vooral van haar gezin.

Andreia Lubbers-Marques vervulde allerlei inkoopfuncties binnen de Rijksoverheid. In Den Haag én daarbuiten. Zo maakte ze een uitstapje naar Bonaire, waar ze de inkooporganisatie in 1 jaar professionaliseerde. Nu leidt ze het Inkoopuitvoeringscentrum (IUC) van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van het ministerie van Algemene Zaken.


Opgeklommen

‘Voor vakantiewerk kwam ik 16 jaar geleden bij het Inkoopuitvoeringscentrum van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) terecht. Ik heb het inkoopvak nooit meer verlaten. Ik begon in een heel operationele baan, met veel bestellen en betalen. Zo ben ik opgeklommen naar senior en uiteindelijk leidinggevende functies. De stap naar het bedrijfsleven zal ik niet zo snel maken. Nergens vind je zo’n complex speelveld als bij de Rijksoverheid.

Digitaal vergaderen

Het IUC DPC koopt alles in wat met communicatie te maken heeft: van woordvoering tot aan fotografie. De coronacrisis heeft de behoefte aan producten en diensten veranderd. Zo kregen we laatst de vraag of we een tool voor grootschalige digitale bijeenkomsten kunnen inkopen. Heldere communicatie wordt belangrijker. Een goed voorbeeld is de website Rijksoverheid.nl, waar wij de informatie voor verzorgen. Die is nog nooit zo vaak bezocht als de afgelopen maanden. Ik ben er trots op dat wij aan de basis van die website staan.

Bonaire

Een paar jaar geleden werkte ik vanuit de Rijksoverheid 1 jaar op Bonaire als hoofd Inkoop . De inkopers waren op zichzelf aangewezen. Ik wilde iets opzetten zodat ze zelfstandig verder konden. Ik bood medewerkers opleiding en stages in Nederland en zette een tenderboard op. Om de 3 maanden gaat een inkoopadviseur uit Nederland langs om te ondersteunen. Nu staat er een mooie organisatie. Soms zie ik iemand uit Bonaire voor een zakelijke reis op de Turfmarkt lopen. Dat maakt me zo trots.’

Ik werk voor Nederland

Met ruim 140.000 collega’s op alle vakgebieden is er altijd een plek waar je door kunt groeien

Seger de Laaf

Programmamanager Open op Orde
Ministerie van Algemene Zaken

Lees meer over Seger de Laaf
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon