Corien Potkamp

Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken
Corien Potkamp

Corien Potkamp
Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Begon na haar Schoevers-opleiding marketing en management bij Bureau Heffingen. Tegenwoordig is dit Rijksdienst voor Ondernemen Nederland (RVO) dat valt onder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Binnen deze organisatie groeide ze snel door tot ontwikkelaar voor logistieke processen. Werkte als adviseur, projectleider en coach. Maakte in 2016 de overstap naar DICTU. Is getrouwd, moeder van 3 kinderen, werkt in deeltijd en woont in een schuurhuis.

Hoe zorg je ervoor dat apps maatschappelijke waarde hebben? Dat ze een relevant antwoord geven op een vraag? Dat is de taak van Corien Potkamp, die als productleider werkt bij het App Loket van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU). Waar ze elke dag bouwt aan een stevige relatie tussen ontwikkelaars en eindgebruiker.


Gebruiker centraal

‘We ontwikkelen en beheren apps. Ik maak me daarbij sterk voor de gebruiker. Die moet centraal staan. Kijk, de ontwikkelaars in ons team zijn het technische brein. Dankzij hen kunnen we echt hele slimme en fantastische dingen maken voor onze opdrachtgevers. Maar opdrachtgevers zijn niet de gebruikers: dat zijn vaak medewerkers of burgers die iets met regelingen bij de overheid moeten. Als een app niet voldoet aan hun verwachtingen, dan hebben we de plank misgeslagen.

Brug bouwen

De brug bouwen tussen eindgebruiker en opdrachtgever – dat vind ik bijzonder aan mijn werk. Om samen kritisch te kijken: is dit product een goede oplossing voor een probleem of vraagstelling? Daarom zie ik het liefst dat onze ontwikkelaars praten met de gebruikers, en niet alleen met de opdrachtgevers. Of het nou een boer is, een inspecteur of een schade-expert. Door met hen in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken.

In deeltijd

Een groot pluspunt van DICTU als werkgever is dat je makkelijk in deeltijd kunt werken. Als ik het thuis wat drukker heb, kan ik prima met mijn leidinggevende naar een oplossing zoeken. Ook investeren in je eigen ontwikkeling is hier prima geregeld. Ik heb bijvoorbeeld net een masterclass politieke vaardigheden gevolgd.

Stap in je carrière

Vrouwen zijn met zo’n 15 procent ondervertegenwoordigd bij DICTU. Onze directeur vindt dat daar verandering in moet komen. In het trainingsaanbod is daarom speciale aandacht voor de uitdagingen waarmee vrouwen te maken krijgen. Er is nu bijvoorbeeld een Empowerment-training opgezet. Die volg ik. Daar word je als mens alleen maar krachtiger en beter van. Ook als je een volgende stap in je carrière wilt maken, krijg je daarvoor de ruimte. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar het podium is er.’

Ik werk voor Nederland

Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren

Wim van der Lingen


Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde technische bedrijfskunde en bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Werkte als consultant bij onder meer Capgemini en Deloitte.

Lees meer over Wim van der Lingen
Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen

Chris van Riet


Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Startte met een studie accountancy aan de Hogeschool Alkmaar, maar stapte al snel over naar bedrijfskunde.

Lees meer over Chris van Riet
Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar

Ronald Heukers


ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Is opgeleid als cultureel antropoloog aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer over Ronald Heukers
Website van scratch af opbouwen

Esmeralda Tijhoff


Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Werkte als tekstschrijver, universiteitsdocent, eigen ondernemer en oprichter van diverse stichtingen.

Lees meer over Esmeralda Tijhoff
Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen

Arjan Bulthuis


Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde Informatica aan de Universiteit Twente. Behaalde daarnaast een propedeuse Nederlands recht aan de Open Universiteit. Begon zijn carrière als research assistent in Sydney.

Lees meer over Arjan Bulthuis
Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door

Dick Blaauw


Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde informatica aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte jarenlang op detacheerbasis voor grote bedrijven. Van Philips tot Akzo-Nobel. Kwam in 2009 in dienst bij DICTU.

Lees meer over Dick Blaauw
Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen

Eric Penseel


ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Eric deed 3 studies. Eerst elektrotechniek, waarvan de eerste fase aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Daar rondde hij ook de officiersopleiding af.

Lees meer over Eric Penseel
Het vertrouwen dat je krijgt is fijn

Darin Suarez


Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Doet de mbo-studie bedrijfsbeheer en administratieve diensten en daarnaast een opleiding juridische vaardigheden bij het Nederlands Talen Instituut.

Lees meer over Darin Suarez
Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen

Jonathan Ramos


Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

Werkte bij de Rabobank als performance engineer. Liep jarenlang rond in de callcenterwereld als databeheerder. Studeerde Informatica aan de hogeschool Rotterdam.

Lees meer over Jonathan Ramos
Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst

John Kruidhof


Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

Volgde een MBA Informatiemanagement in deeltijd. Werkte eerder bij Ordina, waar hij onder meer gedetacheerd werd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, en later AEGON.

Lees meer over John Kruidhof
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon