Arjan Bulthuis

Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen
Arjan Bulthuis

Arjan Bulthuis
Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

  • Studeerde Informatica aan de Universiteit Twente. Behaalde daarnaast een propedeuse Nederlands recht aan de Open Universiteit. Begon zijn carrière als research assistent in Sydney. Werd vervolgens ICT-consultant, projectleider en architect bij Utopics/Ordina. Stapte in 2003 over naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - bij een voorloper van DICTU. Houdt van fietsen, wandelen en zwemmen.

Arjan Bulthuis geeft leiding aan het Bureau Architectuur en Kwaliteit (A&K) van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) dat valt onder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaat (EZK). Zijn team richt zich op applicatiediensten en bestaat uit 4 disciplines: architectuur, informatiebeveiliging, quality assurance en software metrieken.


State-of-the-art dienstverlening

'Rijksoverheidsorganisaties kloppen bij ons aan voor alles wat met ICT te maken heeft. Van applicaties tot websites, van cloud oplossingen tot werkplekken. Onze producten worden steeds rijker van functionaliteit en slimmer. Dankzij moderne technieken: cloud technologie, augmented reality en data science. Het resultaat? State-of-the-art digitale dienstverlening.

Zaakgericht Werken

Een mooi voorbeeld is Zaakgericht Werken: een nieuwe voorziening in de overheidscloud om onze klanten - actief in subsidie- en vergunningverlening, toezicht en inspectie - een geïntegreerd digitaal platform te bieden. Om bijvoorbeeld het informeren van burgers over de voortgang en status van hun aanvraag makkelijker te maken. We zetten het nu neer als Platform as a Service (PaaS), maar onderzoeken ook de mogelijkheden van Software as a Service (SaaS).

Betrouwbaar en veilig

Onze oplossingen moeten hoog betrouwbaar zijn. Dat betekent veel aandacht voor informatiebeveiliging. Om risico's te managen en zeker te zijn dat gegevens niet in verkeerde handen vallen, hebben we een Security Center dat de door ons beheerde ICT-systemen en processen beschermt. En waar we aanvallen van buitenaf vroegtijdig proberen te detecteren.

Sturen met architectuur

Als leidinggevende laat ik mijn mensen graag groeien door ruimte en richting te geven. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste professionals. Mensen waar ik trots op ben. Werken aan ICT die ertoe doet - dat blijft mijn belangrijkste drijfveer om bij DICTU te werken. Ook de breedte van de ICT en open cultuur zijn aantrekkelijk. Destijds koos ik uit passie voor de inhoud voor het architectenvak, maar als teamleider oefen ik op hoger niveau invloed uit. Mijn ambitie? De architectuurvolwassenheid van DICTU verder verhogen en ervoor zorgen dat het management echt stuurt met architectuur.'

Ik werk voor Nederland

Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken
Corien Potkamp
Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Begon na haar Schoevers-opleiding marketing en management bij Bureau Heffingen.

Lees meer over Corien Potkamp
Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen
Chris van Riet
Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Startte met een studie accountancy aan de Hogeschool Alkmaar, maar stapte al snel over naar bedrijfskunde.

Lees meer over Chris van Riet
Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen
Jonathan Ramos
Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

Werkte bij de Rabobank als performance engineer. Liep jarenlang rond in de callcenterwereld als databeheerder. Studeerde Informatica aan de hogeschool Rotterdam.

Lees meer over Jonathan Ramos
Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst
John Kruidhof
Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

Volgde een MBA Informatiemanagement in deeltijd. Werkte eerder bij Ordina, waar hij onder meer gedetacheerd werd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, en later AEGON.

Lees meer over John Kruidhof
Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen
Eric Penseel
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Eric deed 3 studies. Eerst elektrotechniek, waarvan de eerste fase aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Daar rondde hij ook de officiersopleiding af.

Lees meer over Eric Penseel
Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door
Dick Blaauw
Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde informatica aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte jarenlang op detacheerbasis voor grote bedrijven. Van Philips tot Akzo-Nobel. Kwam in 2009 in dienst bij DICTU.

Lees meer over Dick Blaauw
Het vertrouwen dat je krijgt is fijn
Darin Suarez
Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Doet de mbo-studie bedrijfsbeheer en administratieve diensten en daarnaast een opleiding juridische vaardigheden bij het Nederlands Talen Instituut.

Lees meer over Darin Suarez
Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar
Ronald Heukers
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Is opgeleid als cultureel antropoloog aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer over Ronald Heukers
Website van scratch af opbouwen
Esmeralda Tijhoff
Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Werkte als tekstschrijver, universiteitsdocent, eigen ondernemer en oprichter van diverse stichtingen.

Lees meer over Esmeralda Tijhoff
Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren
Wim van der Lingen
Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde technische bedrijfskunde en bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Werkte als consultant bij onder meer Capgemini en Deloitte.

Lees meer over Wim van der Lingen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon