Arjan Bulthuis

Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen
Arjan Bulthuis

Arjan Bulthuis
Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

  • Studeerde Informatica aan de Universiteit Twente. Behaalde daarnaast een propedeuse Nederlands recht aan de Open Universiteit. Begon zijn carrière als research assistent in Sydney. Werd vervolgens ICT-consultant, projectleider en architect bij Utopics/Ordina. Stapte in 2003 over naar het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit - bij een voorloper van DICTU. Houdt van fietsen, wandelen en zwemmen.

Arjan Bulthuis geeft leiding aan het Bureau Architectuur en Kwaliteit (A&K) van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) dat valt onder het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Klimaat (EZK). Zijn team richt zich op applicatiediensten en bestaat uit 4 disciplines: architectuur, informatiebeveiliging, quality assurance en software metrieken.


State-of-the-art dienstverlening

'Rijksoverheidsorganisaties kloppen bij ons aan voor alles wat met ICT te maken heeft. Van applicaties tot websites, van cloud oplossingen tot werkplekken. Onze producten worden steeds rijker van functionaliteit en slimmer. Dankzij moderne technieken: cloud technologie, augmented reality en data science. Het resultaat? State-of-the-art digitale dienstverlening.

Zaakgericht Werken

Een mooi voorbeeld is Zaakgericht Werken: een nieuwe voorziening in de overheidscloud om onze klanten - actief in subsidie- en vergunningverlening, toezicht en inspectie - een geïntegreerd digitaal platform te bieden. Om bijvoorbeeld het informeren van burgers over de voortgang en status van hun aanvraag makkelijker te maken. We zetten het nu neer als Platform as a Service (PaaS), maar onderzoeken ook de mogelijkheden van Software as a Service (SaaS).

Betrouwbaar en veilig

Onze oplossingen moeten hoog betrouwbaar zijn. Dat betekent veel aandacht voor informatiebeveiliging. Om risico's te managen en zeker te zijn dat gegevens niet in verkeerde handen vallen, hebben we een Security Center dat de door ons beheerde ICT-systemen en processen beschermt. En waar we aanvallen van buitenaf vroegtijdig proberen te detecteren.

Sturen met architectuur

Als leidinggevende laat ik mijn mensen graag groeien door ruimte en richting te geven. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste professionals. Mensen waar ik trots op ben. Werken aan ICT die ertoe doet - dat blijft mijn belangrijkste drijfveer om bij DICTU te werken. Ook de breedte van de ICT en open cultuur zijn aantrekkelijk. Destijds koos ik uit passie voor de inhoud voor het architectenvak, maar als teamleider oefen ik op hoger niveau invloed uit. Mijn ambitie? De architectuurvolwassenheid van DICTU verder verhogen en ervoor zorgen dat het management echt stuurt met architectuur.'

Ik werk voor Nederland

Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren

Wim van der Lingen

Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen

Chris van Riet

Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar

Ronald Heukers

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Website van scratch af opbouwen

Esmeralda Tijhoff

Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door

Dick Blaauw

Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen

Eric Penseel

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Het vertrouwen dat je krijgt is fijn

Darin Suarez

Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen

Jonathan Ramos

Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst

John Kruidhof

Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken

Corien Potkamp

Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Vier dagen werken is perfect

Richard Mulder

Delivery Manager
Dienst ICT Uitvoering

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon