Els Lammers

Hoe bereiken we het meeste met het geld dat we hebben?
Els Lammers

Els Lammers
Business controller

Studeerde beleid en management gezondheidszorg in Rotterdam. Woont met man en 2 kinderen in Zoetermeer. Sport een paar keer per week, leest veel, spreekt af met vrienden en is graag creatief bezig. 

De Rijksoverheid trok haar al vanaf haar studententijd. Toch begon Els Lammers in de ouderenzorg. Jaren later kwam het er toch van dat ze bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) in dienst kwam als business controller. 


Geneeskunde

‘Ik wilde altijd geneeskunde studeren, maar toen puntje bij paaltje kwam dacht ik: wil ik wel de verantwoordelijkheid dragen voor het leven van een ander? Het werd de studie beleid en management gezondheidszorg in Rotterdam. Vervolgens heb ik 10 jaar in de ouderenzorg gewerkt, eerst als beleidsmedewerker en later in de financiële kolom. 

Hoogste niveau

Al tijdens mijn studie vond ik de Rijksoverheid heel interessant. Ik dacht: dat is toch het hoogste niveau. Je maakt impact op zaken die heel Nederland aangaan. Toen ik de ouderenzorg verliet, zag ik een vacature bij de ILT. De sector is dan misschien anders, maar de basisprincipes zijn hetzelfde. Hoe kunnen we het meeste bereiken met het geld dat we hebben? Toen deed ik dat voor de cliënten, nu voor de hele samenleving. 

Warme ontvangst

Fijn is dat ik dit werk parttime kan doen, en ook nog eens deels vanuit huis. Het was midden in coronatijd dat ik hier kwam, maar ik voelde me gelijk welkom. Een warme ontvangst kan echt het verschil maken. In mijn geval ben ik geweldig opgevangen door mijn team. De ILT ervaar ik als een heel open organisatie, iedereen staat voor je klaar.’
 

'Het ene moment discussieer ik over geld voor gevaarlijke stoffen of vuurwerk, een overleg later gaat over stikstofuitstoot of het ontgassen van schepen op de Noordzee.’

Wil je meer weten over hoe veelzijdig het werk van Els is en hoe zij regelmatig bugettair schuift om te zorgen dat iedere afdeling kan doen wat nodig is? 

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied financieel specialist

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon