Frea Tanyeri

Verbazing is nodig om processen te kunnen veranderen
Frea Tanyeri

Frea Tanyeri
Coördinerend business controller
Douane

Studeerde bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool. Werkte hiervoor bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Immigratie- en Naturalisatiedienst in diverse financiële functies en als business controller. Houdt van wandelen, concerten, reizen en op stap gaan met vriendinnen.

Als een project eenmaal staat, is het voor Frea Tanyeri tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarom vervulde ze al meerdere functies binnen het Rijk. Nu helpt ze als coördinerend business controller de Douane om grip te krijgen op de organisatie. 


Duidelijk plan

‘Na mijn opleiding kwam ik terecht bij een van de Big4-kantoren. Ik heb veel geleerd over het vak, maar ik vond het ook een harde wereld waar weinig ruimte voor de mens is. Bij de Rijksoverheid voelde ik echt ruimte voor ontwikkeling. 

Tijd voor verandering

Bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat werkte ik eerst als hoofd bedrijfsbureau en later als teamleider bij een opstartende Shared Service Organisatie. Maar als iets staat, denk ik al snel: tijd voor verandering. Daarna werkte ik zo’n 10 jaar bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst in diverse functies en de laatste jaren als business controller. Toen de Douane zelfstandig werd en een business controller zocht, was ik gelijk geïnteresseerd.

Verbazing

Als business controller is het belangrijk dat je je blijft verbazen over hoe dingen gaan. Want alleen vanuit die verbazing kun je helpen veranderen. Als ik een proces wil begrijpen en verbeteren, ga ik het liefst naar een locatie toe. Waarom lopen bijvoorbeeld de kosten daar zo op? Je kunt een bepaalde gang van zaken veel beter begrijpen als je het met eigen ogen hebt gezien.’

 

Wil je meer weten over wat Frea als business controller doet bij de Douane? 

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied financieel specialist

Ik werk voor Nederland

Ik ben specialist op het gebied van namaakgoederen, piraterij, wapens, munitie en de flora- en faunawet

Louis de Vries

Douanemedewerker
Douane

Lees meer over Louis de Vries
In dit werk kijk ik vooruit: wat is nodig om dat doel te behalen?

Roy de Jong

Business controller
Douane

Lees meer over Roy de Jong
Dure uitgave voor de haven goedkeuren? Dan ga ik kijken

Mechteld Fletcher

Directeur Financiën en Control
Douane

Lees meer over Mechteld Fletcher
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon