Nassim

Veilig Nederland? Mede mogelijk gemaakt door ons team
Ruben

Nassim
Tooler Joint Sigint Cyber Unit
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Studeerde informatica. Rijdt paard. Maakt graag roadtrips. Houdt van hardlopen.

Alle data die binnenkomen bij de geheime diensten op een uniforme manier beschikbaar stellen. En deze weer vernietigen als de bewaartermijn verstreken is of de data niet relevant blijken te zijn. Als tooler zorgt Nassim ervoor dat de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) hun werk goed kunnen doen.


Werk om trots op te zijn

‘Hiervoor zat ik in het bedrijfsleven, waar ik software maakte zodat bedrijven nog meer geld konden verdienen. Dat gaf me uiteindelijk weinig voldoening. Dus ging ik op zoek naar een plek waar ik met IT iets zinnigs kon doen. Werk waar ik aan het einde van mijn carrière trots en tevreden op kan terugkijken. Nou, dat heb ik hier wel gevonden. Als de veiligheidsdiensten potentiële bedreigingen voor Nederland onschadelijk hebben gemaakt, is dat mede mogelijk gemaakt door ons team.

Binnen de grenzen van de wet

Ik werk bij de Joint Sigint Cyber Unit (JSCU), een gezamenlijk onderdeel van de MIVD en AIVD. De diensten hebben bijzondere bevoegdheden, vastgelegd in de wet. We onderscheppen data die we nodig denken te hebben voor onderzoek en slaan die op. Wat we niet nodig hebben, vernietigen we met het oog op bescherming van de privacy. Ook daar zorgen mijn collega's en ik voor.

Goed doorzoekbaar

We werken met de modernste technologieën. Hadoop, Nifi, HBASE. Anderen gebruiken die natuurlijk ook, maar niet op onze schaalgrootte. In Zoetermeer hebben we bijvoorbeeld een groot cluster van computers draaien. Honderden computers die ervoor zorgen dat alle data bevraagd kunnen worden en goed doorzoekbaar zijn.

Sparren met collega’s

Iedereen hier is benieuwd naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe technologieën. Als je een idee hebt, bijvoorbeeld over een nieuw soort database, dan staan collega’s daar altijd open voor. Juist omdat er zoveel kennis is bij de JSCU, sparren we met elkaar op een heel hoog technisch niveau. Ook kun je hier elk denkbare opleiding volgen en de meest interessante conferenties bezoeken. We vliegen er de hele wereld voor over.’  

 

Ik werk voor Nederland

Bij ons kun je software maken waar je elders de ruimte niet voor krijgt

Bas

Software-ontwikkelaar/tooler Joint Sigint Cyber Unit
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Lees meer over Bas
Uit versleutelde data halen wij informatie over hackers, spionnen en terroristen

Kathelijne

Digitaal forensisch onderzoeker Joint Sigint Cyber Unit
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Lees meer over Kathelijne
Ik wilde iets zinnigs doen met mijn IT-vaardigheden

Femke

Data scientist Joint Sigint Cyber Unit
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Lees meer over Femke
Ik maak het mogelijk dat de geheime diensten communicatie kunnen onderscheppen

Robert

Telecomspecialist Joint Sigint Cyber Unit
Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Lees meer over Robert
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon