Remco Cossee

Apps met game-element maken tijdrovende taken leuker
Remco Cossee

Remco Cossee
Interaction designer
SSC-I Justitie en Veiligheid

  • Ging na een mbo-opleiding ICT aan de slag bij SSC-I, onder meer als werkplekbeheerder. Klom op tot interaction designer, waarvoor hij de hbo-opleiding interaction design volgde. Besteedt met 2 vrienden zo’n 20 uur per week aan een YouTube-kanaal over gamen: Away From Keyboard.

User stories

‘Als interaction designer bij SSC-I ontwerp ik de grafische gebruikersinterfaces van apps, webapplicaties en websites. Bij een nieuwe opdracht ga ik samen met een ontwikkelaar langs bij de opdrachtgever. In een workshop halen we de gewenste functionaliteiten naar boven. Vervolgens toveren we die wensenlijst om in user stories, waarin we de functionaliteiten omschrijven. We vullen de product backlog en daarna gaat de ontwikkelaar aan de slag.

Schaar uitlenen

Een voorbeeld van mijn werk is de ‘uitleenapp’ voor jeugdinrichtingen. Jeugdigen in een jeugdinrichting krijgen nog weleens iets uitgeleend van een begeleider, zoals een schaar of mes. Voorheen registreerden medewerkers zo’n uitgifte met een plakkertje op een bord. Zo’n bord is natuurlijk fraudegevoelig: een jongere kan snel een plakkertje weghalen. Ons team ontwikkelde een app waar alleen begeleiders bij kunnen. Ze hoeven nu niet steeds terug naar het bord, maar registreren uitgiften beveiligd op een iPad.

Highscore

Steeds vaker pas ik gamification toe in apps. Zo’n game-element stimuleert je een app telkens opnieuw te gebruiken. Neem een app voor tijdschrijven, een vrij saaie taak. Die taak kun je leuker maken door mensen te belonen in een highscore-list als zij snel hun uren registreren. Gevolg is dat men steeds meer tijd steekt in de app, omdat iedereen sneller wil zijn dan collega’s. Mijn doel is om – ook vervelende – taken gemakkelijker en plezieriger te maken.

Werk is hobby

Mijn werk is echt mijn hobby: ik bouw al heel lang websites en heb samen met 2 vrienden een gametalkshow op YouTube. Iedere woensdagavond bouwen we mijn woonkamer om tot studio. Op maandag – mijn roostervrije dag – ben ik aan het editen. Ook bij SSC-I praten we veel over ons vak, bijvoorbeeld tijdens de maandelijkse pizzasessie. Het is geweldig om dagelijks bezig te mogen zijn met wat je het leukst vindt.’

Ik werk voor Nederland

Naar een werkplek via detectiepoortjes, en zonder je telefoon
Gabi Gaasenbeek
Applicatie consultant
SSC-I Justitie en Veiligheid

Studeerde hbo informatica aan de Hogeschool Utrecht. Begon als ICT-specialist in het bedrijfsleven.

Lees meer over Gabi Gaasenbeek
Ik startte als gevangenisbewaarder en ben nu senior adviseur
Joëlle Hooijmans
Senior adviseur bedrijfsvoering
SSC-I Justitie en Veiligheid

Startte op 19-jarige leeftijd in het gevangeniswezen als bewaarder. Ontwikkelde zich volop en werkt sinds 2015 bij SSC-I. Adviseert de directeur over beleids- en strategiezaken.

Lees meer over Joëlle Hooijmans
Ik help continu mee met het verbeteren van systemen
Melissa Komen
Medewerker service-management
SSC-I Justitie en Veiligheid

Begon 2 jaar geleden als Rijks ICT trainee. Heeft 2 bachelors en een master op zak. Wil intellectueel uitgedaagd worden.

Lees meer over Melissa Komen
Door onze apps kunnen gedetineerden digitaal boodschappen doen
Michaël Ramlal
Interaction designer
SSC-I Justitie en Veiligheid

Studeerde vormgeving en interactie aan de Haagse Hogeschool. Volgde tijdens zijn werk bij SSC-I meerdere cursussen, zoals usability en user experience.

Lees meer over Michaël Ramlal
Met biometrie is het makkelijker om gevangenen binnen de muren te houden
Mariska Baar
Senior applicatiebeheerder
SSC-I Justitie en Veiligheid

Volgde diverse ICT-opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Startte haar carrière als servicedesk medewerker. Ontwikkelde zich in applicatiebeheer.

Lees meer over Mariska Baar
Ik zorg dat gevangenbewaarders en raadsmedewerkers goed functioneren
Nicky Marsman
Technisch Beheerder SSCI-DJI
SSC-I Justitie en Veiligheid

Startte zijn carrière in de fitnessschool. Kwam via vrienden bij Defensie terecht.

Lees meer over Nicky Marsman
We werken keihard aan de overgang naar de Cloud
Nico Knape
Teamleider platform hosting
SSC-I Justitie en Veiligheid

Keek in de jaren ’80 al gefascineerd naar de eerste computers die bij V&D stonden te draaien. Begon als eerste baantje met het wisselen van tapes in een rekencentrum.

Lees meer over Nico Knape
Ik droomde als jongen al van een baan in de ICT
Danny Post
Junior technisch beheerder specials en innovaties
SSC-I Justitie en Veiligheid

Studeerde systeembeheer. Werkte daarna gedetacheerd bij verschillende organisaties. Is sinds 2014 werkzaam bij SSC-I.

Lees meer over Danny Post
Het gepruts met computers hielp me aan mijn droombaan
Pascal van den Bosch
Linux beheerder
SSC-I Justitie en Veiligheid

Volgde ooit een opleiding tot kok. Komt uit een politiefamilie. Werkte als arrestantenverzorger bij de politie, en bewaarder bij een penitentiaire inrichting.

Lees meer over Pascal van den Bosch
Wij techneuten onder elkaar delen dezelfde logica
Irvin Kluft
Teamcoördinator automation en senior technologie consultant
SSC-I Justitie en Veiligheid

Volgde een opleiding technische informatica, in de tijd dat computers net in opkomst waren. Werd in 2008 bij SSC-I gedetacheerd.

Lees meer over Irvin Kluft
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon