Juiste persoon achter de tralies
‘Als iemand door de rechter veroordeeld is tot een gevangenisstraf, dan wil je natuurlijk zeker weten dat diegene achter de tralies gaat. En niet een (tweeling)broer of –zus, een neef of een nicht, om maar iets te noemen. Dat kwam vroeger nog weleens voor. Met biometrie verkleinen we de kans op identiteitsfraude door iemands identiteit te verifiëren aan de hand van unieke lichaamskenmerken.
Zelfsturend team
Ik maak deel uit van een zelfsturend team. Met fijne collega’s. We ondersteunen elkaar. Bedenken samen creatieve ideeën en oplossingen. Storten ons gezamenlijk op eventuele storingen. Het maakt me trots dat we als team zo’n stabiele en betrouwbare dienst als biometrie kunnen leveren. Daardoor is het voor de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van Justitie en Veiligheid makkelijker om gevangenen binnen de muren te houden.
Met veel mensen in gesprek
Als organisatie vormen wij de schakel tussen klantvraag en leverancier. Dat betekent dat ik veel met mensen om tafel ga. Of het nu gaat om een externe leverancier van de handscanners, de bewakers in gevangenissen of collega’s van andere afdelingen. Ook geef ik regelmatig workshops over root cause analyse. Dat is een beproefde manier om snel te achterhalen waar verstoringen zich in een ICT-systeem voordoen, zoals in ons biometrisch systeem.
Ontzorgen en ondersteunen
Hiervoor werkte ik ook als applicatiebeheerder, maar dan bij kleinere bedrijven. SSC-I trok me enorm, omdat je veel vrijheid hebt én alle kanten op kan. Er zijn hier zoveel diensten, waarin je je kunt ontwikkelen. Allemaal bedoeld om organisaties binnen Justitie en Veiligheid te ontzorgen en te ondersteunen. Van de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) tot de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).’