Tine Selhorst

Dankzij het Docker-platform wordt onze hele organisatie meer Agile
Tine Selhorst

Tine Selhorst
ICT-architect
Kamer van Koophandel

  • Behaalde een bachelor filosofie en een pre-master bestuurskunde aan de Radboud Universiteit. Ontdekte tijdens een studentenbaan als medewerker ICT-servicedesk hoeveel plezier ze had in het oplossen van ICT problemen. Koos na haar studie bewust voor een traineeship ICT-architectuur bij Ajilon Young Professionals. Kwam via een detavast-constructie terecht bij de Kamer van Koophandel. Houdt van sporten, gamen en lego voor volwassenen.

Als ICT-architect overziet Tine Selhorst het hele ICT-landschap van de Kamer van Koophandel. Aan Tine de taak om structuur aan te brengen, zaken minder complex te maken en de kwaliteit van de software te bewaken.


ICT-architectuur

‘Ik werk in een team van 8 mensen. Een mix van ICT-architectuur en Enterprise-architectuur. Daarnaast huurt de Kamer van Koophandel (KvK) een aantal ICT-architecten tijdelijk in vanwege de complexiteit van bepaalde oude systemen die nu nog draaien.

Hele ICT-landschap in kaart

Of het nu om een nieuwe feature voor het Handelsregister gaat, of om nieuwe functionaliteiten voor de website: ik schets de bouwtekeningen. Uitgangspunt is altijd het complete bestaande ICT-landschap van de Kamer van Koophandel. Welke elementen van de architectuur kunnen we slim hergebruiken? Moeten er nieuwe dingen ontwikkeld worden? Zo ja, welke? En hoe moet dat er ongeveer uit komen te zien? Zodra ik dat in grote lijnen helder heb, bespreek ik die lijnen met onze ontwikkelaars. Zij sleutelen verder aan de plannen, werken de details uit en bouwen uiteindelijk het product.

Klantbehoeftes

De Kamer van Koophandel is bezig om op allerlei vlakken steeds vergaander te digitaliseren. Met ons nieuwe Docker-platform kunnen we nog beter applicaties ontwikkelen en sneller testen hoe specifieke software werkt. Klantbehoeftes leiden soms ook tot nieuwe producten. Zo kunnen tijdens onze evenementen voor ondernemers spontane en bruikbare ideeën ontstaan. Bijvoorbeeld als je een bakkerszaak wil beginnen, en je wil graag weten in welk gebied veel of weinig bakkerijen zitten. Dan onderzoeken wij of het bijvoorbeeld mogelijk is om via de handelsregisterapp deze informatie te vinden.

Bedrijfsgegevens inzien

We werken intensief samen met de verschillende afdelingen binnen de organisatie. Het is zeker niet meer zo dat de ICT-afdeling alleen maakt wat anderen hebben bedacht. Van juristen tot marketeers: ik zit met iedereen om tafel. Dat levert nieuwe inzichten op. Zo vinden we dat ondernemers eenvoudig hun eigen (bedrijfs)gegevens moeten kunnen inzien. Dat gaat nu nog via een uittreksel dat ondernemers moeten opvragen. Waarom zou je niet kunnen inloggen, waarna je meteen ziet hoe je staat geregistreerd? Deze functionaliteit zijn we nu aan het ontwikkelen.

Overal over meedenken

Ondernemers zijn nog steeds verplicht een bezoek te brengen aan het kantoor van de Kamer van Koophandel als ze zich willen inschrijven. We onderzoeken nu hoe mensen zich digitaal kunnen inschrijven, bijvoorbeeld op basis van DigiD. Ik kan me overal tegenaan bemoeien en op hoog niveau over zaken meepraten. Daar word je hier ook nadrukkelijk toe uitgenodigd. Het is voor mij de ideale plek om mij verder te ontwikkelen.’

Ik werk voor Nederland

Ondernemers veilig en verantwoord zaken laten doen: dat is onze drijfveer

Christiaan Keur

Practice Lead Test
Kamer van Koophandel

Lees meer over Christiaan Keur
Architectuur is vooruitkijken

Jochen Pierik

Solution architect
Kamer van Koophandel

Lees meer over Jochen Pierik
In al mijn vezels ben ik een enterprise architect

Dirk Witte

Enterprise architect
Kamer van Koophandel

Lees meer over Dirk Witte
De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken

Ringo Cheung

Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Lees meer over Ringo Cheung
Ik zie het programma Open op Orde als de ideale omgeving om me verder te ontwikkelen

Vicki Kouri

Programmamanager Open op Orde
Kamer van Koophandel

Lees meer over Vicki Kouri
De organisatie bleef me uitdagen met nieuwe mogelijkheden en doorgroeikansen

Tom van Splunter

Adviseur informatiehuishouding
Kamer van Koophandel

Lees meer over Tom van Splunter
Ik wilde meer intellectuele uitdaging en vond dat bij KVK

Miel van Welzen

Java-developer
Kamer van Koophandel

Lees meer over Miel van Welzen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon