Dirk Witte

In al mijn vezels ben ik een enterprise architect
Dirk-Witte-portret

Dirk Witte
Enterprise architect
Kamer van Koophandel

Studeerde kernfysica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Deed een bijvak informatica en werd daardoor gegrepen. Solliciteerde na zijn afstuderen bij KPMG. Maakte vervolgens een ontwikkeling door van software-engineer naar organisatiekundig adviseur en ten slotte naar enterprise architect. Werkt sinds begin 2021 bij KVK. Wandelt veel. Mat zichzelf geregeld af met cardio fitness. Brengt graag tijd door met zijn 3 dochters.

Met ‘ja, maar…’ moet je bij Dirk Witte niet aankomen. Dodelijk als het gaat om nieuwe mogelijkheden verkennen. Als enterprise architect maakt hij zich er hard voor dat de Kamer van Koophandel (KVK) bewuste en goed onderbouwde keuzes maakt. Of het nu gaat om een nieuwe applicatie of de koers van de organisatie.


Publicatiedatum 22-11-2021

Heerlijk werk als architect

‘Complexe vraagstukken analyseren en uitwerken, het liefst met collega’s die constructief meedenken: dat vind ik heerlijk aan mijn werk als architect. Dat betekent ook dat ik een allergie heb voor mensen die alleen maar een vinger opsteken en ‘ja, maar-en’ roepen. Die de boel proberen tegen te houden en uitsluitend kritiek hebben op nieuwe ideeën. Wat mij betreft is het ‘ja, en…’. Pas dan kom je verder. Daarvoor moet je op elkaar kunnen bouwen, elkaar inspireren tot nieuwe zaken. Zaken die je nooit in je eentje had kunnen bedenken, maar samen wel.

Net zo verslavend als koffie

In al mijn vezels ben ik een enterprise architect. Mijn werk is net zo verslavend als koffie in de ochtend om wakker te worden. Ik ben simpelweg gelukkig als ik bezig mag zijn met architectuurmethoden en -instrumenten en nieuwe inzichten verwerf. Als ik principes kan toepassen om nieuwe mechanismen en concepten uit te denken die KVK helpen haar ambities te verwezenlijken. Zittend achter mijn laptop, al nadenkend over een vraagstuk kom ik in een flow en ontstaat er iets. Het is een combinatie van associatief en inductief denken, kenmerken die karakteristiek zijn voor de architect. Ik breng dingen samen, zie patronen en formuleer daar een algemeen mechanisme voor. Dat kun je van tevoren niet verzinnen. Het is een creatief proces dat verslavend werkt.

Ondernemend Nederland verder helpen

KVK past als organisatie erg goed bij mij. Ondernemend Nederland veilig en verantwoord zaken laten doen: dat is het leidmotief in ons werk. Het sluit goed aan bij mijn persoonlijke filosofie dat de economie de basis is. Als het economisch goed gaat, kunnen we ons richten op andere belangrijke zaken, zoals het milieu. Ook fijn: hier werk ik met 2 andere enterprise architecten, zodat ik altijd een klankbord heb.’

Bekijk alle vacatures voor architecten en infrastructuurspecialisten

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Ondernemers veilig en verantwoord zaken laten doen: dat is onze drijfveer

Christiaan Keur

Practice Lead Test
Kamer van Koophandel

Lees meer over Christiaan Keur
De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken

Ringo Cheung

Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Lees meer over Ringo Cheung
Ik zie het programma Open op Orde als de ideale omgeving om me verder te ontwikkelen

Vicki Kouri

Programmamanager Open op Orde
Kamer van Koophandel

Lees meer over Vicki Kouri
Dankzij het Docker-platform wordt onze hele organisatie meer Agile

Tine Selhorst

ICT-architect
Kamer van Koophandel

Lees meer over Tine Selhorst
De organisatie bleef me uitdagen met nieuwe mogelijkheden en doorgroeikansen

Tom van Splunter

Adviseur informatiehuishouding
Kamer van Koophandel

Lees meer over Tom van Splunter
Ik wilde meer intellectuele uitdaging en vond dat bij KVK

Miel van Welzen

Java-developer
Kamer van Koophandel

Lees meer over Miel van Welzen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon