Miel van Welzen

Ik wilde meer intellectuele uitdaging en vond dat bij KVK
Miel van Wielzen

Miel van Welzen
Java-developer
Kamer van Koophandel

Was als kind altijd met computers bezig. Studeerde aan de Nederlandse Filmacademie. Werkte 4 jaar als producer en productiemanager aan films, documentaires en commercials. Begon in 2020 aan een omscholingstraject bij de Hogeschool van Amsterdam. Studeerde Software Engineering, in combinatie met een halfjaar stage bij de Kamer van Koophandel. Kookt graag 6-gangendiners voor zijn vrienden.

Als filmproducer kwam Miel van Welzen op veel interessante plekken. Toch miste hij de intellectuele uitdaging en betrokkenheid bij het maakproces. Hij besloot het roer om te gooien. Na een zelfstudie programmeren wist hij het zeker, hij ging voor software engineering. Nu werkt hij bij de Kamer van Koophandel (KVK).


Voor jezelf kiezen

‘Werken in de filmwereld was uitdagend en leuk, maar ik was vooral bezig met het managen van het proces. Nu ben ik echt eigenaar van mijn werk en bouw ik zelf aan het eindproduct. Ik ben heel blij met mijn switch naar de IT-wereld. Daarnaast vond ik het geweldig om op mijn 28ste weer te mogen studeren. Ik had zo’n andere focus dan vlak na de middelbare school.

Zo veel mogelijk kennis opdoen

Ik liep een halfjaar stage bij KVK en voelde me daar ontzettend welkom. Mijn doel was om in dat halve jaar zoveel mogelijk kennis op te doen en dat is goed gelukt. Ik ben heel goed ingewerkt en kreeg veel vrijheid en ruimte om mezelf te ontwikkelen. Na de stage kon ik aan de slag in een heel ervaren team. Een mooie kans om veel te leren, dus ik hoefde niet te twijfelen.

Maatschappelijke bijdrage

Bij de Rijksoverheid lever je direct een bijdrage aan de vitale infrastructuur van Nederland. Zonder de dienstverlening van KVK kan het bedrijfsleven in Nederland niet draaien. Bedrijven en overheidsinstanties, maar ook bijvoorbeeld de rechtspraak zijn afhankelijk van onze data. Het voelt goed om je kennis in te zetten voor een maatschappelijk doel. Daarnaast zijn de arbeidsvoorwaarden goed. We hebben als zelfsturend team veel vrijheid, vast gereserveerde tijd voor innovatie en ruim voldoende vakantiedagen.’

Bekijk alle vacatures voor developers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

In al mijn vezels ben ik een enterprise architect

Dirk Witte


Enterprise architect
Kamer van Koophandel

Studeerde kernfysica aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Deed een bijvak informatica en werd daardoor gegrepen. Solliciteerde na zijn afstuderen bij KPMG.

Lees meer over Dirk Witte
Architectuur is vooruitkijken

Jochen Pierik


Solution architect
Kamer van Koophandel

Deed een hbo-opleiding industriële automatisering in Utrecht. Deed daarna 20 jaar uiteenlopende IT-consultancy klussen in verschillende rollen en verschillende sectoren.

Lees meer over Jochen Pierik
De Kamer van Koophandel wil het ondernemers gemakkelijker maken

Ringo Cheung


Ontwikkelaar / software developer
Kamer van Koophandel

Studeerde Computer Science aan de Hogeschool van Amsterdam. Startte zijn loopbaan als consultant bij digitale dienstverlener Incentro.

Lees meer over Ringo Cheung
Dankzij het Docker-platform wordt onze hele organisatie meer Agile

Tine Selhorst


ICT-architect
Kamer van Koophandel

Behaalde een bachelor filosofie en een pre-master bestuurskunde aan de Radboud Universiteit.

Lees meer over Tine Selhorst
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon