Je 1e baan: dit krijg je bij de Rijksoverheid

Wil jij dat jouw werk impact heeft op Nederland? Werken op basis van talenten en groeimogelijkheden? En werk doen dat je leuk vindt en waarmee je kunt bijdragen aan de samenleving? Dat kan bij de Rijksoverheid. Wij bieden een goed salaris. Aandacht voor werk-privébalans. Werken op de plek die voor jou goed uitkomt. Ruimte voor je talent. En meteen duurzaam aan de slag. Dit zijn de voordelen van werken bij de Rijksoverheid.

Van stufi naar een aantrekkelijk maandsalaris

Maak de stap naar een van de grootste werkgevers van Nederland en ruil je studiefinanciering in voor een salaris. Bij de Rijksoverheid kun je heel verschillende werkzaamheden verwachten, die allemaal bijdragen aan een beter Nederland. Jouw toekomstige collega’s zorgen ervoor dat je jezelf kunt zijn op de werkvloer en gelukkig bent in je werk. Als starter krijg je een salaris tussen €2.385 en €4.848. Dit is afhankelijk van het aantal uren dat je werkt.

Balanceren tussen werk en privé

Bij ons kun je balanceren tussen werk en privé. Want als jij lekker in je vel zit, ben je thuis én tijdens je werk op je best. Je hebt de mogelijkheid om parttime of meer dan 36 uur per week te werken. Mocht je nog een verre reis willen maken, dan kan je dit doen door een deel van je maandinkomen om te zetten in verlofuren. Zo behoud je een goede werk-privébalans.

Functioneel beheerder Murat overlegt met een collega bij DJI

'Na een gesprek werd ik aangenomen, maar ik wilde nog graag reizen. Ook daar was ruimte voor' - Murat

Tijdens je lunch naar de sportschool

Vind je het fijn om thuis te werken? En ook af en toe naar kantoor te gaan? Kies dan voor hybride werken, als je functie dat toelaat. De Rijksoverheid is hier flexibel in. Je kan hierdoor bewust kiezen waar en wanneer je werkt. ’s Ochtends thuiswerken en in de middag naar de sportschool? Bij ons is dat geen probleem.

Ruimte voor je talent

Bij ons is jouw groei belangrijk. We willen dat je je talenten volop benut. Persoonlijke motivatie is de sleutel tot persoonlijke groei en voldoening in het werk. We vinden het belangrijk om talenten te benutten en bieden de mogelijkheid om verder te leren en te groeien in je carrière.

Duurzaam werken

De Rijksoverheid is een voortrekker op het gebied van duurzaamheid. We zetten ons in voor duurzame arbeidsvoorwaarden, zodat jij bewuste keuzes kunt maken. Bij ons krijg je onder andere een vergoeding voor reizen met de trein. Fiets je liever? Ook dan ontvang je een vergoeding.

‘Het is echt megafijn dat je met je mobiliteitskaart heel gemakkelijk met het OV kan reizen. Geen gedoe, geen kosten en geen duurzaamheidsschuldgevoel. - Richard’

Studieschuld? De Rijksoverheid helpt je met aflossen

Vanaf januari 2025 kun je een start maken met het gedeeltelijk aflossen van jouw studieschuld. Je mag elk jaar maximaal €2.000 hiervoor gebruiken. Dat kan vanuit een flexibel budget, onderdeel van je arbeidsvoorwaardenpakket. Dit heet het Individueel Keuzebudget (IKB). 

Het ministerie van Defensie heeft andere arbeidsvoorwaarden dan de andere ministeries. Daar wordt het IKB vanaf januari 2025 doorgevoerd.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon