Podcast Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers

De grootste storm ooit in Nederland raast op ons af. Piepers bij Hoek van Holland gaan af. Foute boel, het water stijgt en stijgt. Weermodellen bevestigen keer op keer de ernst van de situatie.  Wanneer gaan we evacueren? In de spannende podcastserie 'Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers' die in november verschijnt, hoor je wat er dan achter de schermen bij de Rijksoverheid gebeurt. Meld je snel aan voor updates en mis geen aflevering.

VOICE-OVER: Wij willen ontdekken hoe goed Nederland nou echt voorbereid is op een storm en wie de mensen zijn die dan achter de knoppen zitten. Wat doet een architect... bij het KNMI op dit moment? Springt een cyber security specialist... van het NCSC al in zijn busje? En hoe warm... krijgt een developer bij... de Maeslantkering het nu? Mijn naam is Jim Stolze... en je luistert naar... De Nieuwe Dijkbewakers. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksoverheid. Beeldtekst: Deze podcast luisteren? Meld je aan voor updates en mis geen aflevering.) RUSTIGE MUZIEK

De Nieuwe Dijkbewakers

Zware datamodellen feilloos laten draaien, stormvloedkeringen bedienen, cyberaanvallen tegenhouden en digitale verzoeken voor hulpdiensten coördineren. Presentator Jim Stolze bezoekt in de podcastserie het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI), Rijkswaterstaat, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC), Dienst ICT Uitvoering (DICTU) en Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) om te ontdekken wat het werk van de nieuwe dijkbewakers inhoudt. Wat doen zij om storm Ruby in de klauwen te houden?

Meer series

Door je aan te melden voor updates mis je geen aflevering en blijf je ook op de hoogte van de ontwikkeling van volgende podcastseries over IT'ers die voor Nederland werken. Heb je suggesties voor nieuwe verhalen? In de updates lees je hoe je met ons in contact kunt komen.

Fictief verhaal

'Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers' is een fictief verhaal maar de scenario's van wat zich afspeelt op de werkvloer zijn levensecht. De Rijksoverheid ontwikkelde deze podcast om een beeld te geven van wat werken in de IT bij uiteenlopende rijksorganisaties inhoudt.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon