IT podcast Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers

Luister nu naar de IT podcast 'Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers'.

VOICE-OVER: Wij willen ontdekken hoe goed Nederland nou echt voorbereid is op een storm en wie de mensen zijn die dan achter de knoppen zitten. Wat doet een architect... bij het KNMI op dit moment? Springt een cyber security specialist... van het NCSC al in zijn busje? En hoe warm... krijgt een developer bij... de Maeslantkering het nu? Mijn naam is Jim Stolze... en je luistert naar... De Nieuwe Dijkbewakers. (Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: Rijksoverheid. Beeldtekst: Deze podcast luisteren? Meld je aan voor updates en mis geen aflevering.) RUSTIGE MUZIEK

De Nieuwe Dijkbewakers

Zware datamodellen feilloos laten draaien, stormvloedkeringen bedienen, cyberaanvallen tegenhouden en digitale verzoeken voor hulpdiensten coördineren. Presentator Jim Stolze bezoekt in deze IT podcast het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI), Rijkswaterstaat, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC), Dienst ICT Uitvoering (DICTU) en Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) om te ontdekken wat het werk van de nieuwe dijkbewakers inhoudt. Wat doen zij om storm Ruby in de klauwen te houden?

IT podcast bij de Rijksoverheid

Abonneer je op de IT podcast via je favoriete podcast-app en mis je geen aflevering. Geïnteresseerd in meer podcastseries en informatie over ontwikkelingen, events en vacatures binnen het vakgebied IT? Meld je dan ook aan voor updates.

Fictief verhaal in deze IT podcast

'Werken voor Nederland: De Nieuwe Dijkbewakers' is een fictief verhaal maar de scenario's van wat zich afspeelt op de werkvloer zijn levensecht. De Rijksoverheid ontwikkelde deze IT podcast om een beeld te geven van wat werken in de IT bij uiteenlopende rijksorganisaties inhoudt.

Mis geen aflevering van deze IT podcast

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon