Meer traineeships bij BZ

Ben je recent (wo-)afgestudeerd en wil je als trainee leren, ontdekken en je verder ontwikkelen in een internationale omgeving? Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) biedt verschillende traineeships, waar je jouw talenten tot volle bloei laat komen. 

3 programma's bij BZ

  • Traineeprogramma voor startende beleidsmedewerkers

    Een 3-jarig werk- en ontwikkeltraject voor starters op wo-niveau dat je klaarstoomt tot internationaal beleidsmedewerker. Solliciteren kan elk jaar na de zomer.

  • Advanced Master International Development (AMID)

    Een 1-jarig post-master programma voor pas afgestudeerden in ontwikkelingsstudies. Je combineert 4 dagen werken met 1 dag college per week. De sollicitatieperiode start elk jaar in augustus/september via de Radboud Universiteit Nijmegen.

  • Young Expert Programmes (YEP)

    Het Yep Water- en Yep Agrofoodprogramma biedt recent wo-afgestudeerde Nederlandse professionals, op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, de kans om voor 1 tot 2 jaar werkervaring op te doen in het buitenland. Solliciteren kan 3 keer per jaar.

Bart van der Meer voor gebouw met de Europese vlag op de achtergrond. Bart is internationaal beleidsmedewerker trainee bij BZ

Meer rijkstraineeprogramma's

Je kunt als trainee ook via 1 van de volgende rijkstraineeships aan de slag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als vaste traineeplek of via een detachering.

Lees meer over traineeships voor starters bij de Rijksoverheid.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon