Luchtvaart

Draag bij aan het veilig houden van de luchtvaart

Ons vliegverkeer veilig houden, dat is jouw werk bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Als vergunningverlener of inspecteur luchtvaart bij de ILT werk je aan veiliger vliegverkeer in Nederland en in het buitenland.

Als vergunningverlener (senior inspecteur luchtwaardigheid) behandel jij vergunningen, wijzigingen en ontheffingen voor de luchtvaartsector. Als inspecteur houd je toezicht op het naleven van wet- en regelgeving in de luchtvaart. Wat je ook gaat doen, jouw scherpe blik is hard nodig.

Hoe draag jij bij aan veilig vliegverkeer?


Robbert van Og n ene vliegtuig. Hij is inspecteur luchtvaart bij de ILT

Veiligheid op nummer 1

De juiste vergunningen verlenen en scherp toezicht houden op bedrijven in de luchtvaartsector, zodat vliegen altijd veilig blijft. Dat ga jij doen als vergunningverlener of inspecteur bij de ILT.

Robbert van Og inspecteert een vliegtuig. Hij is inspecteur luchtvaarttechniek bij de ILT

Breed werkveld

Je hebt zicht op de hele sector. Van Boeings tot luchtballonnen en van vliegscholen tot luchtverkeersleiding. Je werkveld is breed, jouw expertise kan je elke dag inzetten.

Mariska Huis met een collega tijdens een inspectie. Zij is vergunningverlener luchtvaart bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)

Wetgeving en praktijk

Je werkt dagelijks met de wet- en regelgeving en je gaat het werkveld in. Die combinatie houdt jouw werk gevarieerd en interessant.

Portret van Mariska Huis, vergunningverlener bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)

Jouw scherpe blik

Samen met je collega’s ben je de ogen en oren van de bewindspersonen. Dankzij jouw werk signaleren we wanneer de veiligheid in het geding is.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een baan waarin je jouw kennis en ervaring binnen de luchtvaart goed kunt inzetten.
  • Een goed salaris, tussen schaal 10 en 13  van de CAO Rijk
  • Een individueel keuzebudget (IKB) dat bestaat uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering.
  • Interessante doorgroeimogelijkheden binnen de ILT of de Rijksoverheid. 
  • Trainingen en opleidingen: je start als luchtvaart inspecteur techniek met 2 jaar training binnen jouw werkveld. Je volgt o.a. opleidingen als Safety Management Systems (SMS) en diverse vakgerichte opleidingen op het gebied van wet- en regelgeving. Als vergunningverlener volg je gerichte trainingen om je kennis op peil te brengen en te houden en om je autorisatie te behouden.
  • Een goede werk-privé balans, zodat je genoeg tijd kunt besteden aan gezin, familie en vrienden.
  • Een zelfstandige baan met veel verantwoordelijkheid, waarin je uiteraard ook samenwerkt met je collega’s bij ILT en professionals uit de luchtvaartsector.
  • Hybride werken. Voor jouw werkplek thuis zorgen wij voor de juiste voorzieningen en vergoedingen.
  • 2 tot 3 keer per jaar een reis naar het buitenland voor een technische inspectie, samen met een collega.
Robbert van Og inspecteert een vliegtuig. Hij is inspecteur luchtvaarttechniek bij de ILT

Voor dit werk vragen we uiteraard expertise en ervaring in de luchtvaartsector. Specifiek met het verbeteren van de luchtvaartveiligheid.

Past dit werk bij mij?

Je bent op je plek bij de ILT als je dit meebrengt:

Expertise in luchtvaart. Je hebt ervaring binnen de luchtvaartsector, specifiek met het verbeteren van de luchtvaartveiligheid.

Netwerkskills. Je kunt verschillende mensen en partijen goed samenbrengen en je werkt makkelijk samen. Je schrikt niet als belangen botsen. Je ziet het juist als een uitdaging om daar balans in te brengen.

Schrijfvaardigheid. Je kunt kort en bondig rapporten en plannen schrijven. En je weet antwoorden op kamervragen helder en eenduidig te formuleren.

Wil je eerst meer weten over de vacatures?

Neem contact op met onze recruiter Nathalie via 06 10 15 17 05 of

[email protected]

Of bel met Tim

Senior inspecteur onbemande luchtvaart. Je kunt Tim bellen op maandag (16-17 uur) en woensdag
(9-11 uur) via 06 50 15 90 12. Of mail:

[email protected]

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon