Avinash Nandram

Het vergt lef van de gevestigde orde om etnisch talent in een sleutelpositie te brengen
Portret van Avinash Dandram

Avinash Nandram
Projectleider/registeraccountant
Auditdienst Rijk

Studeerde fiscale economie en fiscaal recht. Werkte als fiscalist bij de big four en stapte daarna over naar de Rijksoverheid. Volgde daar de post-master accountancy en werkt nu als financial auditor. Is commissielid van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Houdt van fotografie, drone-vliegen en zijn aquarium met Afrikaanse cichliden.

Avinash Nandram is als registeraccountant bij de Auditdienst Rijk vaktechnisch (eind)verantwoordelijk voor diverse assurance-opdrachten en het inhoudelijk aansturen van multi-disciplinaire controleteams. Voor collega’s met een migratieachtergrond is Avinash een rolmodel.


Iets terugdoen op 2 fronten

‘Ik heb aandacht voor de meerwaarde van een divers team en probeer een veilige omgeving te creëren, waarin verschillen juist gewaardeerd worden. Verschillende karakters en competenties maken een succesvol team, niet enkel opleidingen en etnische achtergronden. Zelf werkte ik enkele jaren als fiscalist bij de big four, maar wilde graag iets terugdoen voor het land dat mij zoveel perspectief geboden had. Dat doe ik door op 2 fronten het maatschappelijk belang te dienen: in dienst van de Rijksoverheid én als registeraccountant.

Positief framen

Bij de Rijksoverheid is het nog ongebruikelijk dat mensen met een migratieachtergrond sleutelposities bekleden. Ik signaleer soms bij een eerste ontmoeting een fractie van een seconde een aarzeling. Dat vat ik niet op als afkeuring, eerder als uitdaging. Ik frame positief en verplaats me in de belevingswereld van anderen. Ik weet dat aarzeling snel omslaat in vertrouwen zodra ik mijn bijdrage lever aan de dialoog – dat geeft energie.

Verschillen mogen er zijn

Tegen talentvolle collega’s met een migratieachtergrond zeg ik: inhoud heb je, nu werken aan presentatie en het in verbinding staan met je omgeving. Daarbij help ik ze graag. Ik neem, waar zinvol, deze collega’s mee naar (top)overleg of bijeenkomsten. Zo geef ik ze een podium en laat zien dat succes bereikbaar is. Binnen de Rijksoverheid groeit het besef dat er verschillen mogen zijn.

Etnisch talent

Ik maak me sterk voor meer inclusiviteit op sleutelposities bij de Rijksoverhieid. Dat vergt lef van de gevestigde orde om etnisch talent in zo’n positie te brengen. Onderken dat dilemma’s dan soms op een andere manier opgelost worden. Als die oplossing maatschappelijke meerwaarde oplevert en bijdraagt aan het gemeenschappelijk doel, dan leidt dat tot een innovatieve Rijksoverheid.’

Ik werk voor Nederland

Het Rijk als onderzoeksobject is gewoon heel interessant

Gerben Korevaar

Operational Auditor
Auditdienst Rijk

Lees meer over Gerben Korevaar
Met data-analyse sla ik een brug tussen IT en accountancy

Dave van Roon

Data-analist Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Lees meer over Dave van Roon
Bij de ADR word je uitgedaagd om creatief na te denken over je werk

Roos Kalker

Auditmanager
Auditdienst Rijk

Lees meer over Roos Kalker
Ik ben altijd eerlijk, dat kan confronterend zijn

Oussama Bekkaoui

Senior financieel auditor
Auditdienst Rijk

Lees meer over Oussama Bekkaoui
Ik zie erop toe dat er juist met het belastinggeld van de burger wordt omgegaan

Yalda Jami

Financial auditor Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Lees meer over Yalda Jami
Als accountant laat je zien dat geld op verantwoorde wijze wordt besteed

Mitchell Luijs

Financial audittrainee
Auditdienst Rijk

Lees meer over Mitchell Luijs
De IT-auditor is niet meer weg te denken uit een moderne controleaanpak

Michelle Kroon-Bakker

Auditmanager IT-audit
Auditdienst Rijk

Lees meer over Michelle Kroon-Bakker
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon