Avinash Nandram

Het vergt lef van de gevestigde orde om etnisch talent in een sleutelpositie te brengen
Portret van Avinash Dandram

Avinash Nandram
Projectleider/registeraccountant
Auditdienst Rijk

Studeerde fiscale economie en fiscaal recht. Werkte als fiscalist bij de big four en stapte daarna over naar de Rijksoverheid. Volgde daar de post-master accountancy en werkt nu als financial auditor. Is commissielid van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Houdt van fotografie, drone-vliegen en zijn aquarium met Afrikaanse cichliden.

Avinash Nandram is als registeraccountant bij de Auditdienst Rijk vaktechnisch (eind)verantwoordelijk voor diverse assurance-opdrachten en het inhoudelijk aansturen van multi-disciplinaire controleteams. Voor collega’s met een migratieachtergrond is Avinash een rolmodel.


Iets terugdoen op 2 fronten

‘Ik heb aandacht voor de meerwaarde van een divers team en probeer een veilige omgeving te creëren, waarin verschillen juist gewaardeerd worden. Verschillende karakters en competenties maken een succesvol team, niet enkel opleidingen en etnische achtergronden. Zelf werkte ik enkele jaren als fiscalist bij de big four, maar wilde graag iets terugdoen voor het land dat mij zoveel perspectief geboden had. Dat doe ik door op 2 fronten het maatschappelijk belang te dienen: in dienst van de Rijksoverheid én als registeraccountant.

Positief framen

Bij de Rijksoverheid is het nog ongebruikelijk dat mensen met een migratieachtergrond sleutelposities bekleden. Ik signaleer soms bij een eerste ontmoeting een fractie van een seconde een aarzeling. Dat vat ik niet op als afkeuring, eerder als uitdaging. Ik frame positief en verplaats me in de belevingswereld van anderen. Ik weet dat aarzeling snel omslaat in vertrouwen zodra ik mijn bijdrage lever aan de dialoog – dat geeft energie.

Verschillen mogen er zijn

Tegen talentvolle collega’s met een migratieachtergrond zeg ik: inhoud heb je, nu werken aan presentatie en het in verbinding staan met je omgeving. Daarbij help ik ze graag. Ik neem, waar zinvol, deze collega’s mee naar (top)overleg of bijeenkomsten. Zo geef ik ze een podium en laat zien dat succes bereikbaar is. Binnen de Rijksoverheid groeit het besef dat er verschillen mogen zijn.

Etnisch talent

Ik maak me sterk voor meer inclusiviteit op sleutelposities bij de Rijksoverhieid. Dat vergt lef van de gevestigde orde om etnisch talent in zo’n positie te brengen. Onderken dat dilemma’s dan soms op een andere manier opgelost worden. Als die oplossing maatschappelijke meerwaarde oplevert en bijdraagt aan het gemeenschappelijk doel, dan leidt dat tot een innovatieve Rijksoverheid.’

Ik werk voor Nederland

Ik zie erop toe dat er juist met het belastinggeld van de burger wordt omgegaan

Yalda Jami


Financial auditor Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Kwam op 11-jarige leeftijd met haar familie uit Afghanistan naar Nederland. Rondde de havo af en studeerde vervolgens accountancy aan de Haagse Hogeschool.

Lees meer over Yalda Jami
Met data-analyse sla ik een brug tussen IT en accountancy

Dave van Roon


Data-analist Auditdienst Rijk
Auditdienst Rijk

Studeerde bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool en liep stage bij de ADR. Begon in 2015 als audittrainee bij de ADR en rondt binnenkort zijn master accountancy en control af.

Lees meer over Dave van Roon
Ik toets of het digitale fundament van de Rijksoverheid stevig is

Victoria van der Mark


IT-auditmanager
Auditdienst Rijk

Studeerde Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam. Legde daarmee een stevige ICT-basis om als IT-audittrainee bij de Rijksoverheid te starten.

Lees meer over Victoria van der Mark
De IT-auditor is niet meer weg te denken uit een moderne controleaanpak

Michelle Kroon-Bakker


Auditmanager IT-audit
Auditdienst Rijk

Studeerde management, economie en recht aan de Hanzehogeschool Groningen en rolde via een stage over Risicomanagement in het IT-auditvak. Begon in 2015 bij de Auditdienst Rijk.

Lees meer over Michelle Kroon-Bakker
Bij de ADR word je uitgedaagd om creatief na te denken over je werk

Roos Kalker


Auditmanager
Auditdienst Rijk

Studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en werkte als onderzoeker bij de Sociale Verzekeringsbank.

Lees meer over Roos Kalker
Het Rijk als onderzoeksobject is gewoon heel interessant

Gerben Korevaar


Operational Auditor
Auditdienst Rijk

Studeerde economie en bedrijfseconomie, daarna gedragseconomie aan de Erasmus Universiteit.

Lees meer over Gerben Korevaar
Als accountant laat je zien dat geld op verantwoorde wijze wordt besteed

Mitchell Luijs


Financial audittrainee
Auditdienst Rijk

Studeerde hbo-accountancy en volgt op dit moment de Master Accountancy op de Nyenrode Business University.

Lees meer over Mitchell Luijs
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon