Huriye Akdemir

Ik maak graag verschil voor de samenleving
Huriye Akdemir

Huriye Akdemir
Beleidsondersteuner Programma Stikstof
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Haalde hbo human resource management in Amsterdam. Deed vervolgens ervaring op in verschillende hr-functies bij diverse internationale organisaties. Werkt als beleidsondersteunend medewerker bij het ministerie van EZK. Is tijdelijk gedetacheerd bij het ministerie van LNV. Woont samen met haar partner in hartje Rotterdam en geniet, als het kan, optimaal van het bruisende stadsleven.

Huriye volgde haar hart om voor de Rijksoverheid te werken en zo echt een verschil te kunnen maken voor de samenleving. Ze is ambitieus en wil zich graag verder ontwikkelen in haar vakgebied. Ze is beleidsondersteuner bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) , en tijdelijk gedetacheerd bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) waar ze werkt aan het programma Stikstof. Ook zet ze zich via de OR in voor onder andere inclusie en diversiteit.


Groot netwerk

‘Als managementondersteuner had ik al snel een groot netwerk opgebouwd. Je krijgt in zo’n allround functie veel mee van het reilen en zeilen binnen de organisatie, want je zit in het hart van de Directie Bedrijfsvoering (DB). DB ondersteunt de medewerkers van EZK en het ministerie van LNV bij het uitvoeren van hun werkzaamheden en dat maakt dat je altijd alert op politieke ontwikkelingen. Je leert daarmee ook om prioriteiten te stellen voor de directie. 

Uitgeleend aan LNV

Toen ik voor het programma DG Stikstof (DGS), een onderdeel van LNV, werd gevraagd als beleidsondersteuner, vond ik dat een hele eer. Ik ben door het ministerie van EZK intern gedetacheerd naar het ministerie van LNV. Dat kwam denk ik mede doordat ik altijd mijn ambitie heb uitgesproken, in korte tijd een goed netwerk heb opgebouwd en heel leergierig ben. Ik heb deze kans met beide handen gegrepen. 

Programma DG Stikstof

Ik werk nu aan een moeilijk, maar vooral uitdagend dossier waarover veel wordt gesproken in de media.  Daarnaast help en denk ik mee met diverse projecten van het Programma DGS. Ook coördineer en ondersteun ik het wob-team binnen DGS LNV. Hier haal ik de meeste energie uit. Het is superleuk, uitdagend en verantwoordelijk werk. 

Hecht team

Het Stikstofteam bij LNV is een klein, hecht team met fijne en bevlogen collega’s. Er wordt iedere dag keihard gewerkt voor de structurele aanpak van de stikstofproblematiek. Binnenkort wordt het wetsvoorstel besproken in de Tweede Kamer. We hebben nu zeker een half jaar vanuit huis moeten werken, wegens corona, maar toch zijn we als team hechter geworden. Zelfs de kleine, voor ons euforische, momenten wisten we samen digitaal met elkaar te vieren. 

Kansen pakken

Inmiddels is ons team gegroeid van 20 naar 65 medewerkers. Het leuke aan het programma Stikstof is dat we veel ruimte krijgen om creatief te zijn, en dingen naar ons toe te trekken en dat past goed bij mij. Ik vind dat ook het mooie aan werken bij deze organisatie. Je krijgt ontzettend veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, als je maar je kansen pakt. Door de ruimte die ik kreeg, heb ik een enorme groei door kunnen maken.

Steentje bijdragen

Omdat ik het leuk vind om invloed te hebben op wat er gebeurt, zet ik me dit jaar in voor de OR. Om het daadwerkelijke verschil te kunnen maken, moet je zelf als gesprekspartner aan tafel zitten. Ik vind de OR ook echt een aanrader voor nieuwe collega’s, want het geeft meteen een goed beeld van de hele organisatie. Je praat mee, kijkt mee én denkt mee met de bestuurder. Het past ook bij mijn ambitie om mezelf steeds te blijven ontwikkelen. Ik wil graag doorgroeien naar een adviseursrol, en dan is het ook belangrijk dat je de organisatie goed kent. Door nu te investeren in de OR en door me in te zetten voor diversiteit en inclusie, investeer ik in de organisatie als geheel en in mezelf.’

Ik werk voor Nederland

Begrotingskwesties oplossen, dat doe ik het liefst
Coen Bot
Beleidscontroller
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde fiscaal recht in Leiden en behaalde daarna een master financieel recht aan de Erasmus Universiteit. Startte bij het Rijk met een Financial Traineeship.

Lees meer over Coen Bot
Internationaal is zo gaaf, en bij de Rijksoverheid kan het.
Sascha Bollerman
Clustercoördinator team internationaal en onderwijs, directie Strategie, Kennis en Innovatie
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde internationale economie in Nijmegen. Begon als rijkstrainee op het ministerie van EZK, directie Innovatie.

Lees meer over Sascha Bollerman
De goede intentie is er beslist. Nu is het de tijd om door te pakken
Hamza Kacha
Senior beleidsmedewerker
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde international business aan de Hogeschool Amsterdam en haalde vervolgens de master bestuurskunde in Leiden. Liep stage bij het Nederlands consulaat in Dubai.

Lees meer over Hamza Kacha
We verspillen bijna 30% minder dan in 2010
Daniëlle Kretz
Teamcoördinator Duurzaam Voedsel
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Rotterdam en daarna – postdoctoraal - milieukunde. Speelt toneel in het toneelgezelschap dat ze zelf heeft opgericht.

Lees meer over Daniëlle Kretz
Ik geef een stem aan dieren, ook bij LNV
Henny van Rij
Coördinerend beleidsmedewerker Duurzame Veehouderij
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde beleidsgerichte milieukunde aan de Universiteit van Nijmegen. Werkte 11 jaar op het toenmalige ministerie van VROM en maakte toen de overstap naar het ministerie van LNV.

Lees meer over Henny van Rij
Brussel voelt ondertussen als een tweede thuis
Ata Vahdatzade
Coördinator Landbouw en Visserij Raad
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Behaalde een master international and european public law aan de Erasmus Universiteit.

Lees meer over Ata Vahdatzade
Ik krijg energie van hectiek en werk wat ertoe doet
Frank Kooiman
Manager bij directie plantaardige agroketens en voedselkwaliteit
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Tilburg en Budapest. Volgde het Rijkstraineeprogramma bij het ministerie van Economische Zaken (EZK).

Lees meer over Frank Kooiman
Ik werk aan een natuurinclusieve samenleving
Bas Volkers
Coördinator cluster Natuur en Samenleving
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Begon na zijn studie als Rijkstrainee.

Lees meer over Bas Volkers
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon