Frank Kooiman

Ik krijg energie van hectiek en werk wat ertoe doet
Frank Kooiman

Frank Kooiman
Manager bij directie plantaardige agroketens en voedselkwaliteit
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Tilburg en Budapest. Volgde het Rijkstraineeprogramma bij het ministerie van Economische Zaken (EZK). Werkte als beleidsmedewerker bij EZK aan het onderwerp energie en als adviseur van de minister van Economische Zaken op de onderwerpen energie, telecom en mededinging. Woont in Haarlem en is eind 2019 vader geworden van dochter Puck. Loopt in binnen- en buitenland ultramarathons van soms wel 100 kilometer.

Frank Kooiman is als manager verantwoordelijk voor de teams Mest en Gewasbescherming. Hij werkt bij de directie Plantaardige Agroketens en Voedselkwaliteit van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).


Complex onderwerp

‘Het was best spannend om als jongste MT-lid te beginnen bij het ministerie van LNV. Je bent verantwoordelijk voor de mensen in jouw team. En ondanks dat ik bij hetzelfde ministerie bleef werken, EZ en LNV waren toen nog één ministerie, kende ik op mijn 1e dag niemand. Landbouw biedt veel uitdagingen, bijvoorbeeld rondom het milieu. Dat trok mij meteen. Toen ik begon was ik verantwoordelijk voor een team van ongeveer 8 medewerkers, inmiddels is dat gegroeid naar 2 teams van in totaal ruim 20 medewerkers.

Reuring is fijn

Mijn doel toen ik begon als MT-lid, was om wat rust terug te krijgen op de werkvloer. Dat is nog niet erg goed gelukt, dus voorlopig heb ik genoeg te doen. Landbouw staat volop in de politieke en maatschappelijke belangstelling. Eigenlijk hou ik ook gewoon van de hectiek. Zonder wrijving geen glans. Landbouw is een concreet onderwerp, wat veel Nederlanders aangaat. Juist daarom zijn mest en gewasbescherming zulke interessante onderwerpen.

Meedenken met collega’s

Het leuke aan leidinggeven vind ik dat collega’s naar me toekomen om samen te sparren. Ik kan meedenken en advies geven, maar uiteindelijk moeten ze het zelf doen. Fijn als dat mede dankzij mijn hulp goed lukt.

Samen knokken

Als het er echt om spant, werken we door tot diep in de nacht. Bijvoorbeeld bij de behandeling van wetsvoorstellen waar een grote tijdsdruk op zit en die grote impact hebben op de sector. Binnen ons team knokken we er samen voor. Dat vind ik de mooiste momenten in mijn werk.

De boer op

Ik wil niet vanuit een ivoren torentje werken als leidinggevende. Daarom ga ik veel op pad. Minstens 2 keer per maand bezoek ik een boerenbedrijf in Nederland. Alleen op die manier zie je met eigen ogen wat er speelt.’

Ik werk voor Nederland

Ik maak graag verschil voor de samenleving
Huriye Akdemir
Beleidsondersteuner Programma Stikstof
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Haalde hbo human resource management in Amsterdam. Deed vervolgens ervaring op in verschillende hr-functies bij diverse internationale organisaties.

Lees meer over Huriye Akdemir
Internationaal is zo gaaf, en bij de Rijksoverheid kan het.
Sascha Bollerman
Clustercoördinator team internationaal en onderwijs, directie Strategie, Kennis en Innovatie
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde internationale economie in Nijmegen. Begon als rijkstrainee op het ministerie van EZK, directie Innovatie.

Lees meer over Sascha Bollerman
Brussel voelt ondertussen als een tweede thuis
Ata Vahdatzade
Coördinator Landbouw en Visserij Raad
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Behaalde een master international and european public law aan de Erasmus Universiteit.

Lees meer over Ata Vahdatzade
Ik werk aan een natuurinclusieve samenleving
Bas Volkers
Coördinator cluster Natuur en Samenleving
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Begon na zijn studie als Rijkstrainee.

Lees meer over Bas Volkers
We verspillen bijna 30% minder dan in 2010
Daniëlle Kretz
Teamcoördinator Duurzaam Voedsel
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Rotterdam en daarna – postdoctoraal - milieukunde. Speelt toneel in het toneelgezelschap dat ze zelf heeft opgericht.

Lees meer over Daniëlle Kretz
Ik geef een stem aan dieren, ook bij LNV
Henny van Rij
Coördinerend beleidsmedewerker Duurzame Veehouderij
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde beleidsgerichte milieukunde aan de Universiteit van Nijmegen. Werkte 11 jaar op het toenmalige ministerie van VROM en maakte toen de overstap naar het ministerie van LNV.

Lees meer over Henny van Rij
De goede intentie is er beslist. Nu is het de tijd om door te pakken
Hamza Kacha
Senior beleidsmedewerker
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde international business aan de Hogeschool Amsterdam en haalde vervolgens de master bestuurskunde in Leiden. Liep stage bij het Nederlands consulaat in Dubai.

Lees meer over Hamza Kacha
Begrotingskwesties oplossen, dat doe ik het liefst
Coen Bot
Beleidscontroller
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde fiscaal recht in Leiden en behaalde daarna een master financieel recht aan de Erasmus Universiteit. Startte bij het Rijk met een Financial Traineeship.

Lees meer over Coen Bot
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon