Sascha Bollerman

Internationaal is zo gaaf, en bij de Rijksoverheid kan het.
Sascha Bollerman

Sascha Bollerman
Clustercoördinator team internationaal en onderwijs, directie Strategie, Kennis en Innovatie
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde internationale economie in Nijmegen. Begon als rijkstrainee op het ministerie van EZK, directie Innovatie. Nam deel aan de IBBZ-opleiding tot diplomaat, bij Buitenlandse Zaken. Werkte van 2014 tot 2017 als medewerker Politiek, Pers en Cultuur op de Nederlandse Ambassade in Wenen. Maakte daarna de overstap naar het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Woont met zijn gezin in Voorburg. Hoopt snel weer te mogen reizen. 

Sascha Bollerman begon bij het ministerie Economische Zaken en Klimaat (EZK), maakte een uitstap naar Buitenlandse Zaken (BZ) en koos toen voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Het voelt voor hem als één en dezelfde werkgever. ‘In de praktijk verandert er niet zoveel. Ik doe nog steeds werk waarmee ik bijdraag aan Nederland.'


Switchen tussen ministeries

‘Je hoort het niet vaak, maar het kan: 2 traineeships doorlopen bij de Rijksoverheid. Als rijkstrainee had ik al een halfjaar op de Nederlandse ambassade in Berlijn gewerkt en ik wist dat de internationale politiek me goed lag. Vanuit EZK ben ik toen in het BZ-klasje beland, sinds 2009 mag ieder ministerie daarvoor iemand voordragen. Zo kunnen starters profiteren van het netwerk van de meer ervaren mensen. Ook bevordert het de dwarsverbanden tussen de ministeries op het terrein van Buitenlandse Zaken. Dat blijkt te werken, want ik werk nu dus al bij mijn 3e ministerie.

Van koffie naar nieuwe baan

Op de Nederlandse Ambassade in Wenen hield ik me bezig met politiek, pers en publieksdiplomatie. Naast het rapporteren over allerlei politieke onderwerpen werkte ik aan een goed beeld van Nederland bij de Oostenrijker. Terug in Nederland ben ik om me heen gaan kijken. Ik was na 5 jaar EZK toe aan iets nieuws. In mijn loopbaan had ik al veel mensen leren kennen, dus het was voor mij niet ingewikkeld om eens koffie te gaan drinken met collega’s. Zo kwam ik bij de directie Strategie, Kennis en Innovatie terecht, waar mijn huidige functie onder valt. Voor het nieuwe ministerie van LNV zochten ze frisse energie. Het klikte meteen. De agrarische wereld is nieuw voor mij, maar Europees beleid en innovatie niet. 

Internationaal werken

Ik bevorder internationaal de kennis en innovatie rondom landbouwonderwerpen. Door corona is het nu allemaal even anders, maar normaal gesproken ga ik vaak naar Brussel voor vergaderingen met andere landen en de Europese Commissie. We dragen bijvoorbeeld bij aan handelsmissies, halen Europees onderzoeksgeld binnen of brengen verschillende partijen samen. Ik vind het geweldig om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Internationaal werken is zo gaaf, en we kunnen veel betekenen. Als er nog een keer een mooie kans in het buitenland voorbijkomt, grijp ik die wel aan.’

Ik werk voor Nederland

De goede intentie is er beslist. Nu is het de tijd om door te pakken

Hamza Kacha


Senior beleidsmedewerker
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde international business aan de Hogeschool Amsterdam en haalde vervolgens de master bestuurskunde in Leiden. Liep stage bij het Nederlands consulaat in Dubai.

Lees meer over Hamza Kacha
Begrotingskwesties oplossen, dat doe ik het liefst

Coen Bot


Beleidscontroller
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde fiscaal recht in Leiden en behaalde daarna een master financieel recht aan de Erasmus Universiteit. Startte bij het Rijk met een Financial Traineeship.

Lees meer over Coen Bot
Brussel voelt ondertussen als een tweede thuis

Ata Vahdatzade


Coördinator Landbouw en Visserij Raad
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Behaalde een master international and european public law aan de Erasmus Universiteit.

Lees meer over Ata Vahdatzade
We verspillen bijna 30% minder dan in 2010

Daniëlle Kretz


Teamcoördinator Duurzaam Voedsel
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Rotterdam en daarna – postdoctoraal - milieukunde. Speelt toneel in het toneelgezelschap dat ze zelf heeft opgericht.

Lees meer over Daniëlle Kretz
Ik geef een stem aan dieren, ook bij LNV

Henny van Rij


Coördinerend beleidsmedewerker Duurzame Veehouderij
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde beleidsgerichte milieukunde aan de Universiteit van Nijmegen. Werkte 11 jaar op het toenmalige ministerie van VROM en maakte toen de overstap naar het ministerie van LNV.

Lees meer over Henny van Rij
Ik krijg energie van hectiek en werk wat ertoe doet

Frank Kooiman


Manager bij directie plantaardige agroketens en voedselkwaliteit
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Tilburg en Budapest. Volgde het Rijkstraineeprogramma bij het ministerie van Economische Zaken (EZK).

Lees meer over Frank Kooiman
Ik werk aan een natuurinclusieve samenleving

Bas Volkers


Coördinator cluster Natuur en Samenleving
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Begon na zijn studie als Rijkstrainee.

Lees meer over Bas Volkers
Ik maak graag verschil voor de samenleving

Huriye Akdemir


Beleidsondersteuner Programma Stikstof
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Haalde hbo human resource management in Amsterdam. Deed vervolgens ervaring op in verschillende hr-functies bij diverse internationale organisaties.

Lees meer over Huriye Akdemir
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon