Ata Vahdatzade

Brussel voelt ondertussen als een tweede thuis
Ata Vahdatzade

Ata Vahdatzade
Coördinator Landbouw en Visserij Raad
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Behaalde een master international and european public law aan de Erasmus Universiteit. Volgde na zijn studie het Rijkstraineeprogramma en werkte onder andere voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Was vervolgens toezichthouder bij de Autoriteit Consument en Markt. Werkte ruim een jaar voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) als vertegenwoordiging van Nederland in Brussel. Woont sinds kort in Rotterdam, maar voelt zich ook enorm thuis in Brussel. Brengt zijn vrije uren vaak met vrienden door en doet graag aan basketbal en boksen.

Ata Vahdatzade is coördinator Landbouw Visserij Raad. Hij heeft inmiddels al heel wat functies binnen de Rijksoverheid op zijn naam staan. Maar er is één rode draad: de Europese Unie. ‘Ik vind het een eer in Brussel iets voor ons land te kunnen betekenen.’


Vliegende start

‘Dankzij het Rijkstraineeprogramma is het hard gegaan met mijn loopbaan. Het programma is heel breed. Ik kreeg de kans om veel verschillende functies te proberen. Als je wilt en er hard voor werkt, dan krijgt je carrière een vliegende start. Geweldig om zo mijn studie in de praktijk te brengen, en echt iets te betekenen voor Nederland. 

Nederland vertegenwoordigen

Tijdens het Nederlands EU-voorzitterschap mocht ik in Brussel werken als permanente vertegenwoordiging. Een bijzondere tijd in een bijzondere stad. In deze functie werkte ik letterlijk voor Nederland, want ik vertegenwoordigde de Nederlandse positie in Brussel.

Mening van minister is leidend

Als coördinator van de Landbouw en Visserij Raad is mijn belangrijkste taak om de minister voor de bereiden op de raad. Daarvoor heb ik veel contact met de woordvoerders van het ministerie van LNV. In grote lijnen ken ik alle dossiers. Ik werk voor de minister, dus help haar om haar visie op papier te krijgen. We bereiden bijvoorbeeld samen de raad voor. Welke onderwerpen willen we benadrukken? Mijn eigen oordeel doet er minder toe. Ja, alleen een keer op een verjaardag. Ik voel me soms wel verplicht om uit te leggen dat zaken wat genuanceerder liggen dan de media bericht.

Zoeken naar balans

Iedere dag ben ik bezig met de politiek. Soms is het werk heel intensief. Het is telkens weer anders, daardoor leer je in korte tijd veel. Van tevoren weten we nooit wat er in de sector gebeurt. Daardoor blijft het altijd zoeken naar een gezonde balans tussen werk en privé. Maar het werk geeft me ook energie. De komende jaren hoop ik door te groeien naar de permanente vertegenwoordiging voor LNV in Brussel. Dicht bij het vuur.' 

Ik werk voor Nederland

Begrotingskwesties oplossen, dat doe ik het liefst
Coen Bot
Beleidscontroller
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde fiscaal recht in Leiden en behaalde daarna een master financieel recht aan de Erasmus Universiteit. Startte bij het Rijk met een Financial Traineeship.

Lees meer over Coen Bot
Ik maak graag verschil voor de samenleving
Huriye Akdemir
Beleidsondersteuner Programma Stikstof
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Haalde hbo human resource management in Amsterdam. Deed vervolgens ervaring op in verschillende hr-functies bij diverse internationale organisaties.

Lees meer over Huriye Akdemir
Internationaal is zo gaaf, en bij de Rijksoverheid kan het.
Sascha Bollerman
Clustercoördinator team internationaal en onderwijs, directie Strategie, Kennis en Innovatie
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde internationale economie in Nijmegen. Begon als rijkstrainee op het ministerie van EZK, directie Innovatie.

Lees meer over Sascha Bollerman
De goede intentie is er beslist. Nu is het de tijd om door te pakken
Hamza Kacha
Senior beleidsmedewerker
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde international business aan de Hogeschool Amsterdam en haalde vervolgens de master bestuurskunde in Leiden. Liep stage bij het Nederlands consulaat in Dubai.

Lees meer over Hamza Kacha
We verspillen bijna 30% minder dan in 2010
Daniëlle Kretz
Teamcoördinator Duurzaam Voedsel
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Rotterdam en daarna – postdoctoraal - milieukunde. Speelt toneel in het toneelgezelschap dat ze zelf heeft opgericht.

Lees meer over Daniëlle Kretz
Ik geef een stem aan dieren, ook bij LNV
Henny van Rij
Coördinerend beleidsmedewerker Duurzame Veehouderij
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde beleidsgerichte milieukunde aan de Universiteit van Nijmegen. Werkte 11 jaar op het toenmalige ministerie van VROM en maakte toen de overstap naar het ministerie van LNV.

Lees meer over Henny van Rij
Ik krijg energie van hectiek en werk wat ertoe doet
Frank Kooiman
Manager bij directie plantaardige agroketens en voedselkwaliteit
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Tilburg en Budapest. Volgde het Rijkstraineeprogramma bij het ministerie van Economische Zaken (EZK).

Lees meer over Frank Kooiman
Ik werk aan een natuurinclusieve samenleving
Bas Volkers
Coördinator cluster Natuur en Samenleving
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Begon na zijn studie als Rijkstrainee.

Lees meer over Bas Volkers
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon