Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Ata Vahdatzade

Als rijkstrainee heb je verschillende functies en kom je er dus snel achter wat goed bij je past
Ata Vahdatzade
  • Behaalde een master international and European public law aan de Erasmus Universiteit. Specialiseerde zich in Europees recht. Liep na zijn studie stage bij de directie Europa van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Kreeg na zijn stage een tijdelijke aanstelling bij deze directie.
  • Brengt zijn vrije uren vaak met vrienden door en doet graag aan basketbal en boksen.

Ata Vahdatzade is rijkstrainee. De eerste 9 maanden van het Rijkstraineeprogramma werkt hij als medewerker Toezicht bij de directie Telecom, Vervoer en Post van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), een onafhankelijke toezichthouder van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij houdt zich hier onder andere bezig met het toezicht op staatsdeelnemingen.


Passende functie zoeken

‘Na mijn studie ging ik als stagiair aan de slag bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hier hoorde ik voor het eerst iets over het Rijkstraineeprogramma. Verschillende collega’s hadden het programma gevolgd en door hun positieve verhalen werd ik enthousiast. Daarom heb ik me aangemeld. Ik krijg een goede opleiding en kan in verschillende functies kijken wat het beste bij me past. Bijvoorbeeld werken als beleidsmedewerker, toezichthouder of adviseur. Tijdens het programma heb je zo’n 30 opleidingsdagen. Je leert dan onder meer waarom de politiek bepaalde keuzes maakt en wat de voor- en nadelen daarvan zijn. Denk aan de decentralisatie van de zorg, waarbij de gemeentes meer verantwoordelijkheden krijgen.

Vertrouwd ministerie

Tijdens de toelatingsprocedure wordt bekeken welk ministerie het beste bij je past, onder andere op basis van je studieachtergrond en ervaringen. Ik werd ingedeeld bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Een vertrouwd ministerie, omdat ik hier al had gewerkt. Tijdens de toelatingsprocedure vond ik het sollicitatiegesprek het spannendst. Ze kunnen altijd verrassende vragen stellen. Gelukkig was ik goed voorbereid doordat ik het gesprek van tevoren had geoefend.

Toezicht houden

In mijn huidige functie werk ik aan verschillende projecten. Zo houd ik mij bezig met de Nederlandse telecommarkt. Op dit moment onderzoeken we met een team of er voldoende concurrentie bestaat op de zakelijke glasvezelmarkt. Ook werk ik aan een strategie om toezicht op staatsdeelnemingen te verbeteren. Dat zijn bedrijven waarvan de staat aandeelhouder is. Voorbeelden hiervan zijn Nederlandse Spoorwegen, ProRail en TenneT. Het bijzondere aan staatsdeelnemingen is dat de staat naast haar aandeelhouderschap ook beleidsmaker is. Ik onderzoek of hierbij sprake is van dubbele-petten-problematiek.’

Ik werk voor Nederland

We verspillen bijna 30% minder dan in 2010
Daniëlle Kretz
Teamcoördinator Duurzaam Voedsel
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Rotterdam en daarna – postdoctoraal - milieukunde. Speelt toneel in het toneelgezelschap dat ze zelf heeft opgericht.

Lees meer over Daniëlle Kretz
Ik had behoefte aan regelgeving om dierenwelzijn te borgen
Pauline Vooren
Toezichthoudend dierenarts bij de NVWA
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht. Beide ouders zijn dierenarts. Werkte 6 jaar lang in verschillende dierenartspraktijken voor gezelschapsdieren.

Lees meer over Pauline Vooren
Ik werk aan een natuurinclusieve samenleving
Bas Volkers
Coördinator cluster Natuur en Samenleving
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Begon na zijn studie als Rijkstrainee.

Lees meer over Bas Volkers
Ik geef een stem aan dieren, ook bij LNV
Henny van Rij
Coördinerend beleidsmedewerker Duurzame Veehouderij
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde beleidsgerichte milieukunde aan de Universiteit van Nijmegen. Werkte 11 jaar op het toenmalige ministerie van VROM en maakte toen de overstap naar het ministerie van LNV.

Lees meer over Henny van Rij
Ik krijg energie van hectiek en werk wat ertoe doet
Frank Kooiman
Manager bij directie plantaardige agroketens en voedselkwaliteit
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Studeerde bestuurskunde in Tilburg en Budapest. Volgde het Rijkstraineeprogramma bij het ministerie van Economische Zaken (EZK).

Lees meer over Frank Kooiman
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon