Mats Veldhuizen

De wetenschappelijke inhoud van de code kunnen doorgronden, maakt mijn werk extra interessant
Mats Veldhuizen developer bij het KNMI

Mats Veldhuizen
Software engineer
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Deed een bachelor in wiskunde en natuurkunde. Koos daarna voor een master in computer science. Werkte in de IT bij onder andere een helpdesk en de gemeente Gouda. Vond bij het KNMI de ideale combinatie tussen natuurkunde en IT. Woont in Utrecht met zijn vriendin Helen en hun kat Tommy. Helpt graag vrienden en familie met hun computerproblemen.

Al op de middelbare school begon Mats Veldhuizen met programmeren op zijn grafische rekenmachine. Inmiddels kan hij via een application programming interface (API) met gemak achterhalen in welke producten van de online supermarkt palmolie zit. Kortom: Mats houdt van IT en data. Bij het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) combineert hij zijn passie voor natuurkunde met zijn kennis over coderen.


Publicatiedatum 21-03-2022

Vacature voor developer via mijn vader

‘Na mijn studie had ik al snel door dat ik meer wilde dan targets halen. Mijn vader stuurde me de vacature bij het KNMI. Hij heeft zelf altijd bij de Belastingdienst gewerkt, en had het idee dat de Rijksoverheid ook bij mij zou passen. Ik had nog niet aan het KNMI gedacht, maar het bleek een schot in de roos.

Ruimte voor ontwikkeling

De samenwerking met onderzoekers maakt mijn werk bij het KNMI uniek. Wie kan er nu tijdens zijn werk een kijkje in de weerkamer van Nederland nemen? Verder is het gewoon een fijne werkgever, met oog voor persoonlijke ontwikkeling. We krijgen de vrijheid om zelf aan te geven wat we belangrijk vinden, dat wordt niet van bovenaf opgedragen. Er is oprechte interesse en waardering voor wat je doet. En het is ook fijn dat bijvoorbeeld een thuiswerkvergoeding meteen goed geregeld wordt.

Code doorgronden

Als developers snappen wij wat goede code is en hoe je een applicatie beheersbaar houdt. Moeilijke problemen vind ik het leukst. Als je ook de wetenschappelijke inhoud van de code kunt doorgronden, maakt dat het werk extra interessant. In ons team heerst er een goede sfeer, gelukkig hebben we dat ook in coronatijd vast weten te houden met bijvoorbeeld een wekelijks digitaal koffiemoment. Het draait niet alleen om werk, regelmatig vraagt een collega gewoon even hoe het met je gaat.’

Bekijk alle vacatures voor developers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

KNMI was een van de eerste overheidsorganisaties met Cloud First strategie

René Joosten

Lead architect
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Lees meer over René Joosten
Van Buienradar tot code rood: alle data migreren we naar de cloud

Roy Engelen

Cloud engineer
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Lees meer over Roy Engelen
Het KNMI werkt met superveel maatschappelijk relevante data

Saskia Wagenaar

Software engineer
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Lees meer over Saskia Wagenaar
Van petabytes maken wij behapbare megabytes

Wim Som de Cerff

Wetenschappelijk adviseur KNMI
Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Lees meer over Wim Som de Cerff
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon