Angelique van Aarden

Als rijksinkoper denk je verder dan je eigenbelang
Angelique van Aarden

Angelique van Aarden
Senior inkoopadviseur

Begon als hypnotherapeut maar maakte al snel de stap richting het inkoopvak. Volgde tijdens haar werk diverse modules Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de opleidingen NEVI 1 en 2. Houdt van schrijven, lezen, mountainbiken en yoga.

Als senior Inkoopadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken begeleidt Angelique van Aarden inkooptrajecten voor (ver)bouwprojecten van ambassades wereldwijd. Daarnaast verzorgt zij aanbestedingen voor diensten die de ambassades nodig hebben. Met haar collega’s binnen de categorie Werken vormt ze een klein, hecht team.


Meedenken

‘Wat ik leuk vind aan de inkoopafdeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken is dat je veel vrijheid krijgt. We zijn een klein clubje en dan werk je al snel buiten je eigen kaders. Ik ben niet aangenomen om beleid te formuleren, maar ik mag er toch over meedenken. Of ik lever een bijdrage aan een nieuw inkoopplatform. Heel interessant.

Impact

Mooi aan werken voor de Rijksoverheid vind ik dat we met ons inkoopbeleid echt impact maken. Nu in coronatijd bijvoorbeeld willen we onze gecontracteerde partijen koste wat het kost overeind houden. Voor aannemers schuiven we werk bijvoorbeeld naar voren, zodat ze toch omzet draaien. We denken veel verder dan ons eigenbelang.

Buiten

Naast mijn werk ben ik lekker actief. Samen met mijn man ben ik veel buiten. We wonen op loopafstand van strand en bos en mountainbiken veel. En ik doe al lang aan yoga, dat houdt me stabiel. Nu in coronatijd komt dat vooral neer op online lesjes.

Lange adem

Mijn tip aan iedereen die een inkoopcarrière overweegt? Proef in alle keukens en onderzoek of je hier een mens voor bent. Werken bij de Rijksoverheid is anders dan bij een snelle commerciële partij. Bij de Rijksoverheid heb je een langere adem nodig omdat er meer regels zijn en besluitvorming langer op zich kan laten wachten. Maar dat levert vaak ook weer een mooier resultaat op.’

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied Inkoop

Bekijk alle vacatures

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon