Chandro Kandiah

Ik adviseer over IT-architectuurvraagstukken bij de transitie van 1 naar 2 ministeries
Chandro Kandiah

Chandro Kandiah
Rijks ICT-trainee
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

  • Heeft zowel een master in bedrijfskunde als filosofie op zak. Werkte tijdens zijn studie bij de Erasmus Universiteit op de IT-helpdesk. Deed bij KPN onderzoek naar het effect van technologische en socio-economische trends op de toekomst van werk en de inzetbaarheid van medewerkers. Sport, leest en reist veel. Knutselt graag met nieuwe technologieën of verdiept zich in beleggen.

Binnen de veelzijdige wereld van de IT ontdekken wat hij écht interessant vindt. Met die ambitie startte Chandro Kandiah in 2016 met het Rijks ICT Traineeprogramma (RITP). Hij ging aan de slag bij Dienst ICT Uitvoering (DICTU) en Rijkswaterstaat en werkt nu bij de CIO Office van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). ‘Mijn hart ligt bij advisering over Architectuur, Data en Security.’


Van 1 naar 2 ministeries

‘Vorig jaar is in het regeerakkoord afgesproken om het ministerie van Economische Zaken op te delen in EZK en LNV. Van 1 organisatie 2 organisaties maken: dat heeft impact op alle IT-systemen. Van de autorisaties van medewerkers tot de financiële administratie. De samenhang moet worden herzien, onderdelen opnieuw ingericht. Ik adviseer hierbij over IT-architectuurvraagstukken. Daarnaast werk ik als adviseur voor de datastrategie van EZK/LNV. Ik hoop dat op datagebied de verschillende overheidsorganisaties meer gaan samenwerken. Dit stelt je in staat om kennis en resources te delen, overkoepelende afspraken te maken over datamanagement en voorkomt dat je op meerdere plekken het wiel opnieuw uitvindt.

Werken onder architectuur

Hiervoor zat ik bij Rijkswaterstaat (RWS). Tunnels, bruggen, sluizen, snelwegen: allemaal zitten ze vol software. Bij RWS kon ik mijzelf onderdompelen in IT (enterprise) architectuur en de I-strategie. Zo heb ik een IT-architectuur audit uitgevoerd. RWS focust op ‘Werken onder architectuur’: werken met vaste bouwblokken en vaste richtlijnen bij de ontwikkeling van de Informatie Voorziening (IV). Met als doel een stabiele IV-omgeving, met minimale beheerslasten. Ik heb een inventarisatie en nulmeting gedaan van alle architectuurproducten en gekeken naar het gebruik.

Servicegericht ICT aanbieden

DICTU – mijn 1e opdrachtgever en een van de grote ICT-leveranciers van de Rijksoverheid – richt werkplekken in voor rijksorganisaties. Zodat medewerkers op kantoor, maar ook thuis of onderweg efficiënt kunnen werken. Daarachter gaan allerlei applicaties, koppelingen en systemen schuil die een ‘IT-service’ realiseren. Ik onderzocht hoe we die IT-service konden uitsplitsen door onder ander gebruik te maken van de IT4IT Reference Architecture. Van IT-service naar data, van IT-applicaties naar infrastructuur.

Alle ruimte voor opleiding

Naast het RITP-opleidingsprogramma heb ik certificeringen behaald in architectuur (TOGAF) en projectmanagement (PRINCE2). Daarnaast heb ik via Coursera de Big Data Specialization gevolgd aan de Universiteit van California, San Diego. Zolang het relevant is en bijdraagt aan het realiseren van jouw opdracht, is er zóveel mogelijk.’

Ik werk voor Nederland

In korte tijd bracht ik de complexe softwarestructuur in kaart
Zoran Serbedzija
Senior technisch applicatiebeheerder
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Werkte hiervoor onder andere bij Oracle, Atos en de SVB. Liet zich omscholen bij Oracle. Gaat elke dinsdagavond basketballen en rijdt het hele jaar door op de motor.

Lees meer over Zoran Serbedzija
Financieel-economische samenwerking in Europa trok me altijd al enorm
Justin Rosing
Beleidsmedewerker
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Stapte na 2 jaar rechtenstudie aan de Universiteit van Utrecht over naar de studie Europese betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Lees meer over Justin Rosing
Iedere dag op mijn werk voelt als een wereldreis
Anne-Margreet Sas
Rijkstrainee
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Werd op haar 15e geselecteerd om haar middelbare school af te maken op een United World College in Hong Kong. Haalde aansluitend in Amerika een bachelor International Studies.

Lees meer over Anne-Margreet Sas
We doen het samen voor de ondernemer
Robert van Haaften
Innovatieambassadeur
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde Werktuigbouw en Technische Bedrijfskunde in Zwolle en Rijswijk. Begon na zijn studie bij een uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid.

Lees meer over Robert van Haaften
De helikopterview en de diversiteit aan vraagstukken vind ik boeiend
Vishand Lachmansingh
Beleidseconoom
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde tijdens zijn studie 6 maanden in Hongkong. Wist daarna zeker dat de Rijksoverheid iets voor hem was. Haalt energie uit samenwerken in een goede sfeer.

Lees meer over Vishand Lachmansingh
Bij de Rijksoverheid heb je alle informatiebronnen bij de hand
Rens Kamerling
Stagiair
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Doet na de bachelor technische bestuurskunde nu de master complex system engineering aan de TU Delft.

Lees meer over Rens Kamerling
Soms zijn groene oplossingen beter, goedkoper en efficiënter
Marieke Maas
Afstudeerstagiair
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Volgde de bacheloropleiding tot industrieel ontwerper en doet nu de master strategic product design aan de TU Delft. Liep van januari tot juni 2014 stage bij het team Natuurlijk!

Lees meer over Marieke Maas
We richtten snel een compleet informatieloket in tijdens de uitbraak van de vogelgriep
Randy Loth
Manager Werkplek- en Communicatiediensten DICTU
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde o.a. Informatica. Werkte als support- en systeem engineer en later als architect bij de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Lees meer over Randy Loth
In het buitenland voel je nog sterker dat je werkt voor Nederland
Henriette van Notten
Strategisch adviseur innovatief ondernemerschap
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde geschiedenis in Leiden. Nam in 1989 deel aan de IBBZ-opleiding tot diplomaat, bij Buitenlandse Zaken. Werkte daarna onder andere in Washington, Genève en Londen.

Lees meer over Henriette van Notten
Business control is meer dan controleren of we binnen budget blijven
Joram de Wit
Clustercoördinator Sturing
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Begon zijn carrière als rijkstrainee. Houdt van reizen en wielrennen in binnen- en buitenland.

Lees meer over Joram de Wit
Een kaart laat informatie spreken
Michiel van Bemmel
GIS-ontwikkelaar DICTU
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde hogere informatica aan de Hanzehogeschool in Groningen en is na 4 jaar detachering in 2013 in dienst gekomen bij DICTU.

Lees meer over Michiel van Bemmel
We kopen voor € 10 miljard in om Nederland verder te helpen
Ronald Schippers
Coördinerend Directeur Inkoop
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Startte zijn loopbaan na de Hogere Economische School (later heao) bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en ging daarna bij Economische Zaken aan de slag bij d

Lees meer over Ronald Schippers
Al help ik maar 10 mensen in de hele wereld met wat ik doe dan ben ik al tevreden
Gijs Zeestraten
Teamleider Nationaal Klimaatbeleid
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Studeerde internationale betrekkingen in Groningen en Birmingham.

Lees meer over Gijs Zeestraten
De politieke dynamiek stelt mij als econoom voor nieuwe uitdagingen
Layla Ifzaren
Beleidseconoom
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Deed de masteropleiding beleidseconomie in Rotterdam. Ging na het Economentraineeship BoFEB werken bij het ministerie van EZK.

Lees meer over Layla Ifzaren
Een ICT-systeem is een fort dat we moeten beveiligen
Sjoerd Verheijden
Chief security officer DICTU
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Ontwikkelde ICT-kennis als trainer voor Microsoft. Studeerde management, economie en recht in Rotterdam. Werkt sinds 2016 bij DICTU.

Lees meer over Sjoerd Verheijden
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon