Eric Penseel

Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen
Eric Penseel

Eric Penseel
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

  • Eric deed 3 studies. Eerst elektrotechniek, waarvan de eerste fase aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Daar rondde hij ook de officiersopleiding af. Na een stageperiode op zee deed hij de tweede fase van zijn opleiding aan de Technische Universiteit in Delft. Aan diezelfde universiteit volgde hij later een studie technische bestuurskunde en tot slot rondde hij een studie geschiedenis af aan de Universiteit Leiden.
  • Was ICT-architect bij KPN en projectmanager bij Logica. Werkte zowel bij het voormalig ministerie van Verkeer en Waterstaat als het ministerie van Landbouw (tegenwoordig onderdeel van EZK) als ICT-adviseur en projectmanager. En sinds 3 jaar weer als ICT-architect, nu bij DICTU.
  • In zijn vrije tijd doet Eric als historicus vrijwilligerswerk voor regionale archieven en ontwerpt en bouwt hij websites.

Werken voor de divisie Inspecties van DICTU betekent werken voor een divers palet aan klanten. Van de inspectiediensten binnen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat tot de Inspectiedienst Leefomgeving en Transport bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. ‘Soms is een ICT-oplossing helemaal niet nodig en denk je met je opdrachtgever mee over het aanpassen van hun processen. Architectuur is meer dan alleen techniek’.


Snijbloemen, zendfrequenties, horeca

‘Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen. We beheren bijvoorbeeld systemen waarmee het Agentschap Telecom zendfrequenties uitgeeft en systemen voor de uitgifte van certificaten voor het importeren en exporteren van snijbloemen. We denken mee en we werken mee. En natuurlijk is het tijdens een crisis van groot belang dat onze ICT de inspecties goede en betrouwbare ondersteuning biedt, zoals tijdens het paardenvleesschandaal dat in 2013 uitgebreid in het nieuws was.

Mobiele apps

Mijn werk als ICT-architect is heel divers. We stellen kaders voor ontwikkelprojecten, maken concrete architecturen en ontwerpen. Ik houd me zowel bezig met volledige vernieuwingsprojecten als met onderhoud en verbetering. Als architect werk ik daarbij veel samen met projectleiders en programmamanagers binnen de DICTU-organisatie.

Zo beweeg ik mij op het grensvlak van functionele wensen van de opdrachtgever en een vertaling in concrete oplossingen. Het kan daarbij gaan over websites, mobiele apps, infrastructurele vraagstukken en informatiebeveiliging.

Horeca-app

Zo hebben we samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een app bedacht waarmee inspecteurs op hun iPad het inspectiewerk beter kunnen doen. Een erg leuk vernieuwingstraject. Een ander mooi project: een nieuwe oplossing voor de NVWA, waarmee we de verschillende basisregistraties in Nederland kunnen ontsluiten. Registraties zoals in het Handelsregister en de Gemeentelijke Basisregistratie. Daarmee krijgen de inspecteurs tijdens hun inspecties een beter beeld van de klant.’

Ik werk voor Nederland

Bij de Rijksoverheid zijn de arbeidsvoorwaarden voor iedereen hetzelfde

Veysel Altinok

DevOps engineer
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Veysel Altinok
Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken

Corien Potkamp

Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Corien Potkamp
Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen

Chris van Riet

Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Chris van Riet
Het vertrouwen dat je krijgt is fijn

Darin Suarez

Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Darin Suarez
Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen

Arjan Bulthuis

Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Arjan Bulthuis
Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst

John Kruidhof

Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over John Kruidhof
Website van scratch af opbouwen

Esmeralda Tijhoff

Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Esmeralda Tijhoff
Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door

Dick Blaauw

Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Dick Blaauw
Vier dagen werken is perfect

Richard Mulder

Delivery Manager
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Richard Mulder
Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar

Ronald Heukers

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Ronald Heukers
Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren

Wim van der Lingen

Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Lees meer over Wim van der Lingen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon