John Kruidhof

Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst
John Kruidhof

John Kruidhof
Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

  • Volgde een MBA Informatiemanagement in deeltijd.
  • Werkte eerder bij Ordina, waar hij onder meer gedetacheerd werd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, en later AEGON.
  • Ontwikkelt in zijn vrije tijd frameworks en systemen om bij te blijven in het vakgebied. Heeft ook een coachingspraktijk naast zijn werk gehad en schrijft blogs voor onder meer evenwichtskunstenaar.nl.

John Kruidhof is Product manager Web & Mobile bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU). DICTU ontwikkelt en beheert systemen en applicaties, beheert datacenters en ondersteunt 14.000 werkplekken en 13.000 telefoons.


Late starter

‘Pas op mijn 24e raakte ik voor het eerst een computer aan. Vanaf dat moment heb ik altijd in de ICT gewerkt: zo’n 15 jaar in het bedrijfsleven, vooral als ontwikkelaar. De overstap naar de Rijksoverheid maakte ik 5 jaar geleden. Als Product Manager Web & Mobile bij DICTU bepaal ik welke techniek, bijvoorbeeld welke standaarden, pakketten of frameworks, we gebruiken voor de sites en applicaties die we ontwikkelen. Dat is een andere invulling van productmanagement dan in het bedrijfsleven waar je vaak echt eigenaar bent van 1 product.

Apps voor Nederland

DICTU is een Shared Service Organisatie voor de hele Rijksoverheid. Binnen het domein web technologie ontwikkelen we veel verschillende systemen: websites, portalen, webapplicaties en apps. Van TenderNed, het portaal waar de Rijksoverheid opdrachten aanbesteedt, tot de app van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit waar je het inspectieoordeel over lunchrooms vindt, om maar een paar voorbeelden te noemen. Die app hebben we trouwens voor iOS en Android ontwikkeld en is voor iedereen beschikbaar. We bouwen dus apps waar heel Nederland iets aan heeft.

Javascript

Een voorbeeld van een ander vraagstuk dat speelt binnen het web domein is welk Javascript framework we standaard gaan gebruiken om zogenoemde single page browserapplicaties te kunnen bouwen.

Die keuze is uiteindelijk op AngularJS gevallen omdat Google zelf de partij achter dit framework is. Het heeft een hele grote community en we zien dat ook collega’s binnen het rijk hiervoor kiezen.

App loket

Het leuke van deze functie? Ik zit niet vastgepind op 1 onderwerp. Ik zie veel verschillende projecten en hoewel ik mezelf nog steeds een echte techneut voel, bemoei ik me ook met de organisatieontwikkeling. Zo heb ik ons App Loket bedacht en helpen opzetten: een relatief nieuwe afdeling die apps ontwikkelt, apps beheert en klanten adviseert. Het loket draait nu heel goed, daar ben ik echt trots op.

Visie en initiatief

Daarom is DICTU ook zo interessant. Als je een visie hebt, zoals ik had met mijn idee voor een App Loket, dan kun je veel bereiken. Onze technologie moet met de tijd mee, daar hebben we mensen voor nodig die voorbij het gangbare denken. Met visie en eigen initiatief. Als je wilt, ben je hier echt een ondernemer in loondienst.’

Ik werk voor Nederland

Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar

Ronald Heukers

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen

Arjan Bulthuis

Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door

Dick Blaauw

Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen

Eric Penseel

ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Het vertrouwen dat je krijgt is fijn

Darin Suarez

Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen

Jonathan Ramos

Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken

Corien Potkamp

Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Website van scratch af opbouwen

Esmeralda Tijhoff

Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen

Chris van Riet

Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren

Wim van der Lingen

Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Vier dagen werken is perfect

Richard Mulder

Delivery Manager
Dienst ICT Uitvoering

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon