John Kruidhof

Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst
John Kruidhof

John Kruidhof
Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

  • Volgde een MBA Informatiemanagement in deeltijd.
  • Werkte eerder bij Ordina, waar hij onder meer gedetacheerd werd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, en later AEGON.
  • Ontwikkelt in zijn vrije tijd frameworks en systemen om bij te blijven in het vakgebied. Heeft ook een coachingspraktijk naast zijn werk gehad en schrijft blogs voor onder meer evenwichtskunstenaar.nl.

John Kruidhof is Product manager Web & Mobile bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU). DICTU ontwikkelt en beheert systemen en applicaties, beheert datacenters en ondersteunt 14.000 werkplekken en 13.000 telefoons.


Late starter

‘Pas op mijn 24e raakte ik voor het eerst een computer aan. Vanaf dat moment heb ik altijd in de ICT gewerkt: zo’n 15 jaar in het bedrijfsleven, vooral als ontwikkelaar. De overstap naar de Rijksoverheid maakte ik 5 jaar geleden. Als Product Manager Web & Mobile bij DICTU bepaal ik welke techniek, bijvoorbeeld welke standaarden, pakketten of frameworks, we gebruiken voor de sites en applicaties die we ontwikkelen. Dat is een andere invulling van productmanagement dan in het bedrijfsleven waar je vaak echt eigenaar bent van 1 product.

Apps voor Nederland

DICTU is een Shared Service Organisatie voor de hele Rijksoverheid. Binnen het domein web technologie ontwikkelen we veel verschillende systemen: websites, portalen, webapplicaties en apps. Van TenderNed, het portaal waar de Rijksoverheid opdrachten aanbesteedt, tot de app van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit waar je het inspectieoordeel over lunchrooms vindt, om maar een paar voorbeelden te noemen. Die app hebben we trouwens voor iOS en Android ontwikkeld en is voor iedereen beschikbaar. We bouwen dus apps waar heel Nederland iets aan heeft.

Javascript

Een voorbeeld van een ander vraagstuk dat speelt binnen het web domein is welk Javascript framework we standaard gaan gebruiken om zogenoemde single page browserapplicaties te kunnen bouwen.

Die keuze is uiteindelijk op AngularJS gevallen omdat Google zelf de partij achter dit framework is. Het heeft een hele grote community en we zien dat ook collega’s binnen het rijk hiervoor kiezen.

App loket

Het leuke van deze functie? Ik zit niet vastgepind op 1 onderwerp. Ik zie veel verschillende projecten en hoewel ik mezelf nog steeds een echte techneut voel, bemoei ik me ook met de organisatieontwikkeling. Zo heb ik ons App Loket bedacht en helpen opzetten: een relatief nieuwe afdeling die apps ontwikkelt, apps beheert en klanten adviseert. Het loket draait nu heel goed, daar ben ik echt trots op.

Visie en initiatief

Daarom is DICTU ook zo interessant. Als je een visie hebt, zoals ik had met mijn idee voor een App Loket, dan kun je veel bereiken. Onze technologie moet met de tijd mee, daar hebben we mensen voor nodig die voorbij het gangbare denken. Met visie en eigen initiatief. Als je wilt, ben je hier echt een ondernemer in loondienst.’

Ik werk voor Nederland

Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken
Corien Potkamp
Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Begon na haar Schoevers-opleiding marketing en management bij Bureau Heffingen.

Lees meer over Corien Potkamp
Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen
Chris van Riet
Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Startte met een studie accountancy aan de Hogeschool Alkmaar, maar stapte al snel over naar bedrijfskunde.

Lees meer over Chris van Riet
Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen
Jonathan Ramos
Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

Werkte bij de Rabobank als performance engineer. Liep jarenlang rond in de callcenterwereld als databeheerder. Studeerde Informatica aan de hogeschool Rotterdam.

Lees meer over Jonathan Ramos
Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen
Arjan Bulthuis
Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde Informatica aan de Universiteit Twente. Behaalde daarnaast een propedeuse Nederlands recht aan de Open Universiteit. Begon zijn carrière als research assistent in Sydney.

Lees meer over Arjan Bulthuis
Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen
Eric Penseel
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Eric deed 3 studies. Eerst elektrotechniek, waarvan de eerste fase aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Daar rondde hij ook de officiersopleiding af.

Lees meer over Eric Penseel
Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door
Dick Blaauw
Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde informatica aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte jarenlang op detacheerbasis voor grote bedrijven. Van Philips tot Akzo-Nobel. Kwam in 2009 in dienst bij DICTU.

Lees meer over Dick Blaauw
Het vertrouwen dat je krijgt is fijn
Darin Suarez
Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Doet de mbo-studie bedrijfsbeheer en administratieve diensten en daarnaast een opleiding juridische vaardigheden bij het Nederlands Talen Instituut.

Lees meer over Darin Suarez
Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar
Ronald Heukers
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Is opgeleid als cultureel antropoloog aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer over Ronald Heukers
Website van scratch af opbouwen
Esmeralda Tijhoff
Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Werkte als tekstschrijver, universiteitsdocent, eigen ondernemer en oprichter van diverse stichtingen.

Lees meer over Esmeralda Tijhoff
Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren
Wim van der Lingen
Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde technische bedrijfskunde en bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Werkte als consultant bij onder meer Capgemini en Deloitte.

Lees meer over Wim van der Lingen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon