Jurian Jilderda

Met geautomatiseerde testsoftware maken we het werk voor anderen makkelijker
Jurian Jilderda

Jurian Jilderda
Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde economie en rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ging na zijn studie aan de slag bij een softwaretest detacheringsbureau. Kwam zo onder andere over de vloer bij het Kadaster in Apeldoorn en de politie. Stapte over naar DUO in 2016. Heeft 3 kinderen, is voetbalcoach, sport veel en is actief binnen de kerk.

Als software test engineer bouwt Jurian Jilderda aan geautomatiseerde tests om te checken of de systemen van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) goed werken. Zodat studenten, scholieren, onderwijsinstellingen, inburgeraars en mensen met een studieschuld kunnen rekenen op de dienstverlening van DUO. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van studiefinanciering.


Test automatisering

‘Software testen is een leuke puzzel. Uitvogelen hoe je met zo min mogelijk testgevallen toch goed kan testen: dat heb ik veel gedaan. Maar geautomatiseerde testsoftware bouwen is nóg fascinerender. Dat je met een druk op de knop iets test, waar je anders zo 2 uur aan kwijt geweest was. Ja, mijn hart ligt echt bij testautomatisering.

Java skills

Bij DUO heb ik mijn Java skills verder ontwikkeld. Ik wilde heel graag doorleren op dat gebied. Certificaten gehaald, eigen frameworks geprogrammeerd. Daar kreeg ik alle ruimte voor. Sowieso is de Rijksoverheid een fijne en flexibele werkgever. Niet alleen wat opleidingsmogelijkheden betreft. Of je midden in de kleine kinderen zit, mantelzorg verleent of juist vol voor je carrière gaat: hier krijg je alle ruimte.

Veel verantwoordelijkheid en flinke budgetten

Ik werk in het serviceteam testautomatisering met collega’s met wie het prettig samenwerken is. Een team waarin we open en eerlijk naar elkaar zijn en gezamenlijk de schouders eronder zetten. Sinds kort ben ik zowel product owner als regulier teamlid. Een fijne dubbelrol. Zo ga ik over de prioritering van de dingen die we oppakken. Als team is er altijd genoeg werk te doen, en uiteindelijk is het de product owner die beslist welke zaken als eerste opgepakt worden.’

Bekijk alle vacatures voor developers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Bij dit werk speur je naar goede data

Marloes Dijkstra


Functioneel ontwerper
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Startte in 2018 als functioneel ontwerper bij het team Gegevensmagazijn van DUO in Groningen.

Lees meer over Marloes Dijkstra
De juiste code vinden, geeft mij een kick

Jarsto van Santen


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Belandde na een aantal omzwervingen in de IT. Werkt sinds 2016 bij DUO aan geautomatiseerd software testen.

Lees meer over Jarsto van Santen
Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig

Nick Hiemstra


Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Startte in 2016 als ethisch hacker bij het ethical hacker team van DUO in Groningen.

Lees meer over Nick Hiemstra
Puzzelen met data vind ik gaaf

Maarten Viswat


Rijksdata trainee
Dienst Uitvoering Onderwijs

Houdt van sport, muziek en kookt graag. Studeerde in Groningen en Wageningen en koos uiteindelijk voor het vakgebied data science.

Lees meer over Maarten Viswat
Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding

Robin Wagenaar


Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag.

Lees meer over Robin Wagenaar
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo


Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Ik ben als software architect vanaf het begin betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen

Jaap Sterenborg


Software architect DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde informatica aan de universiteit Twente in Enschede. Ging gelijk daarna bij DUO aan het werk. Houdt van voetballen op zaterdag, hardlopen en wielrennen.

Lees meer over Jaap Sterenborg
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden

Arjan Vliem


Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde werktuigbouwkunde in Delft. Is naast zijn werk voor de Rijksoverheid voorzitter van een sportvereniging en voorzitter van het dorpshuis in zijn woonplaats.

Lees meer over Arjan Vliem
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon