Maarten Viswat

Puzzelen met data vind ik gaaf
Maarten Viswat portretfoto staand

Maarten Viswat
Rijksdata trainee
Dienst Uitvoering Onderwijs

Houdt van sport, muziek en kookt graag. Studeerde in Groningen en Wageningen en koos uiteindelijk voor het vakgebied data science.

Maarten Viswat studeerde Nutrition en Health in Wageningen. ‘Ik ben een goede hobbykok en sportfanaat. Professioneel gezien richt ik mij liever op data science.’


Nutrition en Health

Ik studeerde na mijn bachelor in Groningen, Nutrition en Health aan de Wageningen University en Research. Een interessante studie waarin ik de rol van voeding en leefstijl op gezondheid vanuit biomedisch perspectief bestudeerde. Voornamelijk het uitvoeren van epidemiologisch onderzoek en geavanceerde statistiek hadden mijn belangstelling.

Puzzelen met data

Voor mijn afstudeerstage deed ik onderzoek naar voedingsgewoontes van de Noord-Nederlandse bevolking. Dit werd mogelijk gemaakt door de gigantische dataset van Lifelines. Een grootschalig lang lopend onderzoekstraject in het Noorden van Nederland. Dit levert gigantisch veel data en mogelijkheden op. Puzzelen met data vind ik gaaf.

Rijks i-trainee

Na mijn afstuderen ben ik gaan onderzoeken wat ik graag wilde. Een functie in de voedingsindustrie, de gezondheidszorg of bij een zorgverzekeraar leek het meest voor de hand liggend. Toch wilde ik graag iets anders doen met mijn maatschappelijke betrokkenheid en mijn kennis van statistiek en onderzoek. Ik ontwikkelde steeds grotere belangstelling voor het vakgebied ‘data science’. Zo kwam ik bij het Rijks I-traineeship terecht.

Bezig met de toekomst van Nederland

Ik weet goed wat ik wil. Het klinkt misschien cliché, maar bezig zijn met de toekomst van Nederland, dat geeft mij voldoening. Ik wil iets wezenlijks doen. Dat is mijn drijfveer. Ik word warm van innovatie en zoek naar mogelijkheden waarop data een verschil kan maken voor de organisatie. Innovatie is eng en moeilijk maar wel nodig wanneer we het over databeleid hebben.'

Ik werk voor Nederland

De juiste code vinden, geeft mij een kick

Jarsto van Santen


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Belandde na een aantal omzwervingen in de IT. Werkt sinds 2016 bij DUO aan geautomatiseerd software testen.

Lees meer over Jarsto van Santen
Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig

Nick Hiemstra


Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Startte in 2016 als ethisch hacker bij het ethical hacker team van DUO in Groningen.

Lees meer over Nick Hiemstra
Ik ben als software architect vanaf het begin betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen

Jaap Sterenborg


Software architect DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde informatica aan de universiteit Twente in Enschede. Ging gelijk daarna bij DUO aan het werk. Houdt van voetballen op zaterdag, hardlopen en wielrennen.

Lees meer over Jaap Sterenborg
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden

Arjan Vliem


Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde werktuigbouwkunde in Delft. Is naast zijn werk voor de Rijksoverheid voorzitter van een sportvereniging en voorzitter van het dorpshuis in zijn woonplaats.

Lees meer over Arjan Vliem
Met geautomatiseerde testsoftware maken we het werk voor anderen makkelijker

Jurian Jilderda


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde economie en rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ging na zijn studie aan de slag bij een softwaretest detacheringsbureau.

Lees meer over Jurian Jilderda
Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding

Robin Wagenaar


Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag.

Lees meer over Robin Wagenaar
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo


Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Bij dit werk speur je naar goede data

Marloes Dijkstra


Functioneel ontwerper
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Startte in 2018 als functioneel ontwerper bij het team Gegevensmagazijn van DUO in Groningen.

Lees meer over Marloes Dijkstra
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon