Miraida Lourens

Internationaal inkopen is out of the box denken
Miraida Lourens

Miraida Lourens
Senior inkoopadviseur

Deed de hbo-opleiding management, economie en recht. Tijdens haar werk volgde ze de post-hbo-opleiding aanbesteden en inkoop aan de hogeschool Utrecht en de opleiding NEVI 1. Heeft een enorme passie voor reizen en doet al van jongs af aan yoga.

Miraida Lourens reist het liefst de hele wereld over. Niet zo gek dus dat ze in een internationale baan terechtkwam. Als senior inkoopadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt ze ambassades wereldwijd aan diensten en leveringen.


Wereldburger

‘Ik werk al lang bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en ben na een tijdje in het inkoopvak gerold. Ik ben een echte wereldburger en houd enorm van reizen. Eind 2021 zou ik met mijn man 3 maanden naar Australië en Nieuw-Zeeland gaan. Dat plan moeten we helaas uitstellen. Nu wandelen en fietsen we heel Nederland door; ook prachtig.

Voldoening

Bij de Rijksoverheid gaat het niet om financiële winst. Wij zetten in op maatschappelijke winst, zoals goede arbeidsomstandigheden. Dat is belangrijk voor me. Het geeft mij veel voldoening als ik na een lang inkooptraject zie dat iedereen tevreden is met het resultaat. Zowel de ambassade als de gecontracteerde partij.

Out of the box

Als inkoper bij dit ministerie is oplossingsgerichtheid extra belangrijk. Je moet vaak out of the box denken. In sommige landen is het best ingewikkeld om betrouwbare partijen te vinden. Dan moet je toch met voorstellen komen. Ik vind het ontzettend leuk om me dienstbaar op te stellen. Wat kan ik doen om deze ambassade te ontzorgen?

Maatwerk

Dat begint met heel goed doorvragen naar de echte behoefte van een ambassade. Elk inkooptraject bereiden we nauwgezet voor. Dat moet ook wel, want alles is maatwerk. Catering, schoonmaak, tuinonderhoud: in elk land heb je weer te maken met andere omstandigheden. Ik groei nog elke dag in deze baan, daarom zit ik er ook al 12 jaar.’

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied Inkoop

Bekijk alle vacatures

Meer over de organisatie

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon