Leidinggeven bij de Rijksoverheid

De belangen en uitdagingen bij de Rijksoverheid zijn groot. Wie hier werkt, werkt voor Nederland. Al die professionals verdienen de beste leidinggevenden: publieke leiders die met hart en ziel werken aan de aanpak van complexe maatschappelijke vraagstukken. Onze leidinggevenden zijn maatschappelijk partner, politiek adviseur én manager. Ze komen van binnen en buiten de Rijksoverheid.

Zet je tanden in maatschappelijke opgaven

Ben jij een publieke leider die actief samenwerkt? Die weet én aanvoelt wat er in de samenleving speelt? En die intrinsiek gemotiveerd is om het goede te doen? Dan zoeken we jou. We vragen veel, maar bieden ook veel. De kans om als publiek leider, samen met je afdeling en andere leidinggevenden en bestuurders, Nederland nóg sterker te maken. Of het nu is als afdelingshoofd, directeur, directeur-generaal of secretaris-generaal.

Carrière maken bij de Rijksoverheid

Van medewerker of adviseur, naar senior, naar coördinator, en dan naar hoofd, directeur, directeur-generaal, secretaris-generaal. Is dat het geijkte carrièrepad binnen de Rijksoverheid om leidinggevende te worden? Niet per se. We zoeken goede leidinggevenden, en die vind je natuurlijk ook buiten de Rijksoverheid. Dus solliciteer gerust als je leidinggevende ervaring hebt opgedaan bij andere overheden of het bedrijfsleven.

Leidinggevende banen bij de Rijksoverheid

Vind jouw baan

Over de Algemene Bestuursdienst

Leidinggeven kan bij de overheid al vanaf schaal 7, als operationeel manager. De hoogste functies bij de Rijksoverheid vormen samen de Algemene Bestuursdienst (ABD). Het gaat om ruim 1900 leidinggevenden, die managementfuncties vervullen vanaf schaal 15 en hoger. Het directoraat-generaal Algemene Bestuursdienst (DGABD) is de Management Development organisatie van de Rijksoverheid en biedt een ontwikkelaanbod voor jou als je aan de slag gaat in een ABD-functie. Directoraat-generaal ABD verricht de werving voor de ABD-functies en ondersteunt de ministeries bij de selectie.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon