Big Data

Ga jij aan de slag met de big data van Nederland?

Zo kan jouw werkdag eruit zien

In grote datasets zoeken we naar relevante sporen

Big data biedt een wereld van mogelijkheden om gegevens met elkaar te combineren en zo tot nieuwe inzichten te komen. De Rijksoverheid werkt op allerlei terreinen met big data. Denk aan de gegevens van 17 miljoen inwoners die gebruikt worden het bepalen van belastingen en toeslagen. Of de databestanden met gegevens over mogelijke daders bij zedendelicten. Maar ook de wegverkeersgegevens van 24.000 meetlocaties langs 6000 kilometer wegdek. De potentie is enorm. Als dataspecialist kun jij meewerken aan het nog beter ontsluiten en benutten van de big data van Nederland.

‘Van petabytes maken wij behapbare megabytes’

Om big data goed in te zetten heeft de Rijksoverheid meer experts nodig. Je kunt er op allerlei terreinen mee aan de slag. Zo kun je als cloud engineer zorgen dat jaarlijks 1 miljoen scholieren digitaal examen kunnen doen. Als data intelligence specialist potentiele terroristen opsporen. Als big data engineer nieuwe databronnen ontsluiten voor ministeries en uitvoeringsorganisaties. Als data scientist meewerken aan fraude bestrijden. Of als weeradviseur bijdragen aan de veiligheid van de Nederlandse dijken. De Rijksoverheid is een veelzijdige werkgever die alle ruimte biedt om jezelf verder te ontwikkelen en je carrière op meerdere interessante plekken uit te bouwen.

Bekijk de ICT-expertises bij de Rijksoverheid

Ontdek wat jij kan gaan doen als big data-specialist

Ik werk als ICT’er bij de Rijksoverheid

Ik zet data in bij een ministerie waar alle onderwerpen samenkomen
Vincent van Thuijl
Adviseur strategie en innovatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Studeerde bestuurs- en organisatiewetenschap en behaalde de masters bestuur en beleid en Public Information Management.

Lees meer over Vincent van Thuijl
Op ons Big Data platform landt veel data die Rijkswaterstaat verzamelt
Jeroen Paalman
Technisch Specialist
Rijkswaterstaat

Studeerde, na zijn mbo-opleiding netwerkbeheer, technische informatica aan de Haagse Hogeschool. Knutselde vroeger op zijn zolderkamertje met hardware.

Lees meer over Jeroen Paalman
Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten
Jantien Meijer
Data business consultant
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
Controleurs van de omzetbelasting gaan met onze dashboards op pad
Alex Derkse
Functioneel beheerder
Belastingdienst

Deed de studie Bedrijfskunde aan de Novi Hogeschool en ging direct aan de slag bij de afdeling Datafundament & Analytics van de Belastingdienst.

Lees meer over Alex Derkse
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon