Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Eerlijke en verantwoorde landbouw en visserij, daar staat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) voor. Boeren, tuinders en vissers moeten economisch perspectief hebben en produceren in verbondenheid met waarden van duurzaamheid en welzijn. We stimuleren de vitalisering van de plattelandsregio’s in Nederland en werken aan herstel en behoud van de Nederlandse natuur. LNV doet er alles aan om de internationale koppositie van de agrarische sector te verstevigen met nadruk op het benutten van kennis en innovatie. Daarmee draagt Nederland bij aan de aanpak van het wereldvoedselvraagstuk.

Over ons

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) houdt zich bezig met de beleidsterreinen landbouw, natuurbeheer, bosbouw, visserij en ook voedselkwaliteit. Stuk voor stuk gaan deze onderwerpen Nederland aan. Bij LNV sta je dan ook midden in de maatschappij en werk je samen met bedrijven, burgers en wetenschappers aan maatschappelijke vraagstukken. Werken aan beleid, de uitvoering daarvan, maar ook toezicht houden via een van onze diensten behoren tot de taken. Bijvoorbeeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Werken bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Het werken bij LNV is complex. Je krijgt te maken met problemen waar geen duidelijke oplossing voor is. Het is aan de politiek om keuzes te maken, jij maakt de dilemma’s inzichtelijk en stelt de keuzes scherp. Daarom zoeken we analytisch en toegewijde collega’s die resultaatgericht en zorgvuldig te werk gaan.

Lees meer over werken bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Complex en resultaatgericht

Het werken bij LNV is complex. Je krijgt te maken met problemen waar geen duidelijke oplossing voor is. Het is aan de politiek om keuzes te maken, jij maakt de dilemma’s inzichtelijk en stelt de keuzes scherp. Daarom zoeken we analytisch en toegewijde collega’s die resultaatgericht en zorgvuldig te werk gaan.

Wat heeft LNV jou te bieden?

De organisatie is nog volop in ontwikkeling en beweging. Dit maakt het werken interessant en uitdagend. Binnen LNV is het belangrijk om samen te werken. Of dit nu met collega’s is of mensen uit het veld, elkaar opzoeken kost tijd maar levert ook meer op. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld door innovatief te werken of het volgen van een opleiding.

Arbeidsvoorwaarden

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een innovatieve organisatie. Je kunt plaats- en tijdonafhankelijk werken. Daarnaast heeft de Rijksoverheid uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Traineeships en stages

Bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kun je terecht voor een traineeship of stage. Via het Rijkstraineeprogramma kun je je breed oriënteren op werken bij de Rijksoverheid. Een voorbeeld van een specialistisch programma is de Beroepsopleiding Financieel-Economisch Beleidsmedewerker (BoFEB). Ook heeft het ministerie regelmatig behoefte aan stagiairs. Doe een aanvraag voor een stageplaats, bekijk de actuele stagevacatures of lees meer informatie.

Meer over de traineeships, stage- en afstudeermogelijkheden

Netwerk JongE&L

JongE&L zet zich in voor de professionalisering en ontwikkeling van young professionals binnen onze ministeries. We organiseren een groot aantal sociale en inhoudelijke activiteiten zoals bedrijfsbezoeken, workshops, een maandelijkse borrel en de jaarlijkse JongE&L-studiereis. Zo werken we op een leuke en originele manier aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze jonge collega’s. Maar niet alleen binnen EZK en LNV valt er veel te beleven: via JongRijk is JongE&L betrokken bij allerlei leuke en interessante interdepartementale activiteiten.

Ook laat JongE&L op allerlei podia gevraagd en ongevraagd frisse, prikkelende en scherpe opvattingen horen over (het functioneren van) de organisatie. Want ondanks dat JongE&L met beide benen in onze ministeries staat, koesteren we onze onafhankelijkheid.

Het verhaal van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Gerelateerde artikelen

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon