Chris van Riet

Technologie inzetten waarmee je veilig kunt inloggen
Chris van Riet

Chris van Riet
Dienstverantwoordelijke TVS
Dienst ICT Uitvoering

Startte met een studie accountancy aan de Hogeschool Alkmaar, maar stapte al snel over naar bedrijfskunde. Hield zich als student bezig met de in- en verkoop van tweedehands computers. Begon zijn loopbaan bij een IT consultancy bedrijf. Volgde in de periode ook nog een studie informatica aan de Haagse Hogeschool. Heeft circa 25 jaar ervaring binnen de Rijksoverheid. Is veel op pad met vrienden, zit thuis ook graag achter de computer, is onlangs verhuisd naar een huis aan de rand van het bos.

Bedrijven die steunmaatregelen aanvragen vanwege COVID-19. Patiënten die bij hun huisarts online een afspraak maken. Wie inlogt bij overheden of zorgsectoren, moet dat veilig en betrouwbaar kunnen doen. Chris van Riet werkt daaraan mee bij de Dienst ICT Uitvoering (DICTU).


Erkende inlogmiddelen

‘Op welke manier kun je technologie inzetten voor behoeftes die leven in de samenleving? Dat is een vraag die mij drijft in mijn werk. Daarom past dit werk bij DICTU goed bij mij. Met TVS kunnen burgers en bedrijven met veilige en vertrouwde online identificatiemiddelen zichzelf bekend maken. Nu en in de toekomst.

Ketenafhankelijkheid

Mijn team is erin geslaagd om met TVS een hoogwaardige dienst neer te zetten onder tijdsdruk en in een complexe omgeving. Wij zijn immers afhankelijk van andere partijen, zoals DigiD en eHerkenning. Dus als ergens vertraging ontstaat, merken wij dat direct. Ik ben dan ook met recht trots op mijn mensen. Een van mijn doelen als dienstverantwoordelijke? Een fijne en plezierige werkomgeving voor hen scheppen. Daar ga ik voor. Eentje waarin zij zichzelf zijn. Zodat ze creatief en productief kunnen zijn. 

Loondienst

Ik heb jaren als freelancer projectmanagement gedaan, met name binnen de Rijksoverheid. Nu kom ik in dienst bij DICTU. Waarom? Ik wil niet langer van klus naar klus gaan, maar me langdurig verbinden aan een team. Samen langdurig aan iets bouwen. Met de dynamische context van TVS in gedachten weet ik zeker dat ik hier de komende jaren mijn hart kan ophalen.’ 

Bekijk alle vacatures voor ICT'ers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Diversiteit is nodig om technische vooruitgang voor elkaar te krijgen
Jonathan Ramos
Tot 1 april 2016 technisch applicatiebeheerder
Dienst ICT Uitvoering

Werkte bij de Rabobank als performance engineer. Liep jarenlang rond in de callcenterwereld als databeheerder. Studeerde Informatica aan de hogeschool Rotterdam.

Lees meer over Jonathan Ramos
Als ICT’er bij DICTU ben je een ondernemer in loondienst
John Kruidhof
Product manager Web & Mobile
Dienst ICT Uitvoering

Volgde een MBA Informatiemanagement in deeltijd. Werkte eerder bij Ordina, waar hij onder meer gedetacheerd werd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, en later AEGON.

Lees meer over John Kruidhof
Ik zorg dat er besluiten genomen worden die klanten én DICTU vooruithelpen
Arjan Bulthuis
Teamleider Bureau Architectuur en Kwaliteit
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde Informatica aan de Universiteit Twente. Behaalde daarnaast een propedeuse Nederlands recht aan de Open Universiteit. Begon zijn carrière als research assistent in Sydney.

Lees meer over Arjan Bulthuis
Mijn werk kun je overal in de samenleving tegenkomen
Eric Penseel
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Eric deed 3 studies. Eerst elektrotechniek, waarvan de eerste fase aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Daar rondde hij ook de officiersopleiding af.

Lees meer over Eric Penseel
Met scanningsoftware lichten we het hele ICT-landschap door
Dick Blaauw
Projectmanager
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde informatica aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte jarenlang op detacheerbasis voor grote bedrijven. Van Philips tot Akzo-Nobel. Kwam in 2009 in dienst bij DICTU.

Lees meer over Dick Blaauw
Het vertrouwen dat je krijgt is fijn
Darin Suarez
Stagiair
Dienst ICT Uitvoering

Doet de mbo-studie bedrijfsbeheer en administratieve diensten en daarnaast een opleiding juridische vaardigheden bij het Nederlands Talen Instituut.

Lees meer over Darin Suarez
Door met gebruikers in gesprek te zijn, snap je pas echt hoe een app moet werken
Corien Potkamp
Productleider en programmamanager App Loket DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Begon na haar Schoevers-opleiding marketing en management bij Bureau Heffingen.

Lees meer over Corien Potkamp
Met ons platform kan de hele Rijksoverheid van elkaars oplossingen profiteren
Wim van der Lingen
Enterprise architect DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde technische bedrijfskunde en bestuurskunde aan de Universiteit van Twente. Werkte als consultant bij onder meer Capgemini en Deloitte.

Lees meer over Wim van der Lingen
Deze toepassingen gaan de wereld compleet veranderen de komende 30 jaar
Ronald Heukers
ICT-architect
Dienst ICT Uitvoering

Is opgeleid als cultureel antropoloog aan de Universiteit Utrecht.

Lees meer over Ronald Heukers
Website van scratch af opbouwen
Esmeralda Tijhoff
Webontwikkelaar DICTU
Dienst ICT Uitvoering

Studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Werkte als tekstschrijver, universiteitsdocent, eigen ondernemer en oprichter van diverse stichtingen.

Lees meer over Esmeralda Tijhoff
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon