Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent
werkenvoornederland.nl
  • Home >
  • Professionals

Werken voor Nederland betekent werken aan een rechtvaardige samenleving

Als straks vijfduizend medewerkers maar een klein procentje beter presteren, is dat winst voor de samenleving

Een kersvers gebouw in het centrum van Den Haag is het nieuwe onderkomen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. De nieuwe plek moet zorgen voor een meer moderne manier van werken.

Een mooie kans om iets buiten mijn comfort-zone te doen

Een mooie kans om iets buiten mijn comfort-zone te doen

Een nieuwe plek voor een Rijksoverheid die met z'n tijd meegaat

In het nieuwe pand komen ruim vierduizend werkplekken. Goed voor maar liefst vijfduizend medewerkers. Dat is geen rekenfout, want het gaat om flexibele werkplekken. Dat levert een forse bezuiniging op. En het is goed voor een moderne manier van werken.

Maurits van Lelyveld is vanuit het ministerie van VenJ mede verantwoordelijk voor het goede verloop van de verhuizing.

Onderzoek

Maurits: ‘Ik had een inhoudelijke functie als jurist. Daarnaast zat ik in een talententraject. Daar deden we een onderzoek naar wat jonge mensen in het nieuwe pand van VenJ allemaal zouden willen. We gingen op bezoek bij onder meer Google, Vodafone en Westraven. En we kwamen met een flink aantal aanbevelingen.

Maurits van Lelyveld

Maurits van Lelyveld

  • Programmasecretaris
  • Ministerie van Veiligheid en Justitie

Meer over Maurits

27 november 2012

De werknacht van een ambtenaar

Marie Louise Tabben, Stafmedewerker

Als ambtenaar loop je vaak tegen het vooroordeel op dat de ambtenarij een negen-tot-vijf-baan is. De praktijk is echter anders: de bekendste Tweede Kamerdebatten waren ’s nachts. Denk maar aan de Nacht van Schmelzer en de Nacht van Wiegel. Dat betekent voor mij en mijn collega’s, dat we ook weleens tot diep in de nacht doorgaan om de minister en staatssecretaris bij te staan. Op 28 en 29 november 2012 mag ik weer ’s nachts aan de bak!

de werknacht van een ambtenaar

Maak als ICT'er je ambities waar voor Nederland

Ben jij een resultaatgerichte en omgevingsbewuste ICT 'er die graag een bijdrage levert aan het oplossen van problemen die heel Nederland aangaan? Wil jij je kennis inzetten voor uiteenlopende zaken zoals het ontwikkelen van den taxiboordcomputer die de rijsnelheid van taxi's meet tot het ondersteunen van de bedrijfsvoering?

Lees verder

Maak als jurist je ambities waar voor Nederland

Vind je het een uitdaging om regelmatig met je werk in de krant te staan? Ben je geïnteresseerd in zaken die van groot belang zijn voor Nederland? Dan is werken voor de Rijksoverheid misschien wel iets voor jou. Je vertaalt jouw juridische kennis in adequate oplossingen voor problemen die heel Nederland raken.

Lees verder

De fiscale kant van een festival

Bekijk het eens van de fiscale kant

Die is complexer, verrassender en veelzijdiger dan je denkt. Want zo'n festival is niet alleen een kort maar hevig samenkomen van een groot aantal bezoekers, maar ook van tal van ondernemers.

Lees verder

'Met mooi weer zien we zeehonden. Bij storm vliegen de computers door de stuurhut.'

Florus Noordhoek

Florus Noordhoek

  • Kapitein
  • Rijkswaterstaat

Meer over Florus