Dit doen inkopers bij de Rijksoverheid met het oog op duurzaamheid

André Weimar

André Weimar

Directeur Inkoop-, Facilitair- en Huisvestingsbeleid Rijk - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Waarin kun jij het verschil maken als inkoper bij de Rijksoverheid? In deze videoserie reist inkoopdirecteur André Weimar door het Rijk. Hij bezoekt inkoopprojecten van de Rijksoverheid in heel Nederland. In de eerste aflevering van deze serie gaat hij op bezoek bij inkopers die vertellen over de impact van duurzaam inkopen.

Duurzaam inkopen

De Rijksoverheid heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat zie je terug in de inkoopprojecten die de Inkoopuitvoeringsorganisaties (IUC’s) voor de rijksorganisaties verzorgen. Denk aan het project de Haagse Hub waarin een nieuw logistiek knooppunt tot slimmer transport naar locaties van de Rijksoverheid in Den Haag leidt. Of aan de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) die duurzame koffie inkoopt voor DJI en de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND). En aan het milieubewuste inkoopproject van de Belastingdienst waardoor rijksmedewerkers vanaf dit jaar gebruik kunnen maken van e-bikes tijdens hun werk.

Video over inkopen met impact

In deze video zie je André door het Rijk reizen naar gave inkoopprojecten. Hij gaat deze keer op bezoek bij Anne Ensing van DJI Zij vertellen met trots over hun project waarin duurzaamheid centraal staat.

Bekijk de video en meld je aan voor updates zodat we je kunnen informeren over werken als inkoopprofessional bij de Rijksoverheid en vacatures kunnen toesturen.

Waterstofauto

Let ook op de auto waarin André de inkoopprojecten bezoekt. Deze auto rijdt dankzij waterstof elektrisch. Elektrificatie van het wagenpark is een focuspunt bij FMHaaglanden, het onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat vervoer van bewindslieden en ambtelijke top organiseert. Met de komst van 30 nieuwe milieuvriendelijke auto’s in 2021 staat de teller nu op 30% elektrificatie van het totale wagenpark. Lees meer over duurzame initiatieven door de Rijksoverheid op Denkdoeduurzaam.nl.

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon