Hoe word je inkoper bij de Rijksoverheid?

Wil jij aan de slag als inkoopprofessional bij een van de inkoopuitvoeringscentra van de Rijksoverheid? Dan zijn er verschillende routes. Welke route bij jou past, hangt af van je werkervaring, opleiding en competenties. Het belangrijkste is dat jij gemotiveerd bent en graag nieuwe dingen leert. Ontdek wat jouw mogelijkheden zijn als starter, zij-instromer en ervaren inkoper.

Waar vind je als inkoper meer doorgroeimogelijkheden dan bij de Rijksoverheid?

Zo ga je als starter aan de slag

Rond jij binnenkort je studie af of ben je al klaar? En wil je verder in de publieke inkoop? Bij de Rijksoverheid kun jij je als starter volop ontwikkelen. Ook als je geen inkoopminor hebt gevolgd. Je houdt je gelijk bezig met interessante projecten, zoals de inkoop van duurzame koffie, herbruikbare elektrische fietsen of drones voor militairen. Jij kunt deze routes volgen:

Met mijn frisse blik denk ik mee over beter inkoopproces

Zo ga je als zij-instromer aan de slag

Ben jij van plan vanuit een ander beroep over te stappen naar het inkoopvak? Dan hoef je niet eerst op eigen houtje een studie te volgen. Bij de Rijksoverheid leer je het vak in de praktijk en volg je (interne) opleidingen. Belangrijk is dat er een inkoopprofessional in jou schuilt: nieuwsgierig, adviesvaardig en oplossingsgericht. Deze routes kun jij volgen:

Bij Rijkswaterstaat voer ik indrukwekkende inkoopprojecten uit

Zo ga je als ervaren inkoper aan de slag

Heb jij je sporen verdiend als senior inkoper of contractmanager in het bedrijfsleven of bij een andere publieke organisatie? Bij de Rijksoverheid is jouw expertise goud waard. Met grote inkoopprojecten maak je impact op mens, milieu en maatschappij. Of misschien werk je al in het inkoopvak bij de Rijksoverheid en ben je toe aan een andere rol. Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Deze routes kun jij volgen:

Een greep uit de inkoopvacatures

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon