Christy van Asten

Waar vind je als inkoper meer doorgroeimogelijkheden dan bij de Rijksoverheid?
Christy van Asten

Christy van Asten
Inkoopadviseur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool. Werkte daarna in de makelaardij en als inkoper bij een kwekerij. Is nu helemaal op haar plek bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Heeft eigen paarden en wandelt veel met haar hond. Gaat graag uit eten met haar vriend en vrienden.

Via Werkenvoornederland.nl kwam Christy van Asten terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Leergierig als ze is, startte ze na een paar weken met de RijksInkoopOpleiding1 (RIO1): een opleiding van 6 maanden voor startende inkoopprofessionals. Ze is heel blij dat ze deze stap heeft gezet.


Leergierig

‘Tijdens mijn hbo-opleiding volgde ik een inkoopminor. Samen met makelaardij vond ik inkoop dan ook het leukste vak. Eerst dacht ik dat ik makelaar wilde worden. Maar na een paar jaar woningen verhuren aan expats, wilde ik iets anders. Toen kwam ik in de harde kwekerswereld terecht, waar ik keramieken potten in- en verkocht. Leuk, maar niet voor altijd. Via Werkenvoornederland.nl kwam ik terecht bij een junior inkoopfunctie bij RVO. Ik dacht: ik ben pas 25, ik ben leergierig, waar vind je meer doorgroeimogelijkheden dan bij de Rijksoverheid?

Escape room

Op de dag dat ik mijn 2e gesprek had, kwam ik in het pand iemand tegen die ik nog kende van de middelbare school, Gioia. Zij bleek óok te solliciteren voor een inkoopfunctie bij RVO. We zijn allebei aangenomen en hebben tot op de dag van vandaag enorm veel aan elkaar. Leuk is dat we inmiddels allebei zijn doorgegroeid van junior inkoper naar inkoopadviseur. Bij RVO is iedereen bereid je te helpen en er wordt veel aan gedaan om je thuis te laten voelen. We hebben elke week een online koffiemomentje en deden al 2 keer een online escape room.

Bijdrage

Ik koop voornamelijk onderzoeken in voor het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Een inkoopproces start met het contact met de interne klant. Waar ligt de inkoopbehoefte? Vervolgens ga ik een goede aanvraag opstellen. Als daar een geschikte offerte uitkomt, gun ik de opdracht aan een partij en zorg ik dat alles administratief perfect wordt geregeld. Ik ben zo blij dat ik de stap naar inkoopprofessional bij de Rijksoverheid heb gezet. Het is een wereld van verschil of je bij een kweker werkt of bij de Rijksoverheid. Als ik nu op het nieuws iets hoor over het klimaatakkoord, denk ik: hé, daar lever ik ook een bijdrage aan.’

Bekijk alle vacatures voor het vakgebied Inkoop

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Er zijn weinig werkgevers die zoveel mogelijkheden kunnen bieden
Raymond Toet
Programmacoördinator
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Begon ooit met een vakantiebaantje als bezorger van de interne post bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Studeerde huisvesting en vastgoedkunde in Den Haag.

Lees meer over Raymond Toet
Ik wilde een inkoopstage met maatschappelijke impact
Kjeld de Bruin
Afstudeerstagiair Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Is vierdejaars student logistics management aan de Hogeschool Rotterdam. Werkt daarnaast als teamleider bij Albert Heijn in zijn woonplaats.

Lees meer over Kjeld de Bruin
Van afval bruikbare grondstoffen maken, daar ga ik voor
Maurice Goudsmith
Categoriemanager Afvalzorg en Grondstoffenmanagement
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Werkte voor een telecombedrijf en zette een kledingzaak op. Pakte de kans om bij Defensie aan de slag te gaan.

Lees meer over Maurice Goudsmith
De échte kracht van inclusie is het omarmen en respecteren van verschillen
Stephanie Hendriks
Programmaleider diversiteit en inclusie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deed de bachelor Social Work en cultureel maatschappelijke vorming aan de Haagse Hogeschool. Startte als hr-ondersteuner bij het Planbureau voor de Leefomgeving.

Lees meer over Stephanie Hendriks
Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten
Jantien Meijer
Data business consultant
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
Zicht op innovatie door te kijken naar de huidige stand van de technologie
Jorinde Bettink
Stagiair bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgt de master science and innovationmanagement. Na haar studie wil ze een traineeship gaan doen om zo een volledig overzicht te krijgen van haar toekomstmogelijkheden.

Lees meer over Jorinde Bettink
Probeer nieuwsgierig te zijn in plaats van meteen conclusies te trekken
Abdeluheb Choho
Algemeen directeur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Geboren in Marokko. Studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool en communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervulde verschillende functies in het bedrijfsleven.

Lees meer over Abdeluheb Choho
Ook hóe je een doel behaalt is belangrijk bij het Rijk
Xander Sinnige
Directiecontroller
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde heao bedrijfseconomie en werkte eerst als consultant in de private sector. Kwam via een opdracht binnen bij het Rijk en besloot over te stappen.

Lees meer over Xander Sinnige
Inkopers zorgen voor 80 miljoen eerlijke kopjes koffie
Jan van Putten
Teammanager Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde en kwam bij toeval in het inkoopvak terecht. Werkte lang als inkoopmanager in het bedrijfsleven.

Lees meer over Jan van Putten
Een goede inkoper denkt verder dan zijn eigen account
Pietrik Man
Senior inkoper en accountmanager
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgde agrarisch onderwijs aan de hogeschool in Den Bosch. Begon als inkoper in de voedingsmiddelenbranche. Is getrouwd en heeft 1 zoon.

Lees meer over Pietrik Man
Inkoop voegt waarde toe aan de organisatie’
Sander Klaver
Categoriemanager ICT-inhuur Rijk
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sander Klaver
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon