Raymond Toet

Er zijn weinig werkgevers die zoveel mogelijkheden kunnen bieden
Raymond Toet

Raymond Toet
Programmacoördinator
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Begon ooit met een vakantiebaantje als bezorger van de interne post bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Studeerde huisvesting en vastgoedkunde in Den Haag. Heeft sinds 1994 over de hele wereld gewerkt en gewoond voor zijn functie senior adviseur bedrijfsvoering bij BZ. Is nu gedetacheerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, met focus op China. Is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont met zijn gezin in Etten-Leur. 

Zijn eerste dienstreis naar Jemen zal Raymond Toet nooit vergeten. Het was alsof de tijd er had stilgestaan. Inmiddels is hij 25 jaar verder en vele ervaringen rijker. Van Ghana en Australië tot Afghanistan en Zuid-Korea, dankzij zijn baan bij Buitenlandse Zaken kwam Raymond bijna overal. De cultuur, regels en gebruiken zijn steeds weer anders, maar juist dat maakt het voor hem zo interessant.


Altijd onderweg

‘Als adviseur bedrijfsvoering was het mijn taak om de huisvesting en alle bijbehorende faciliteiten op locatie goed te organiseren en coördineren. Soms moet er een hele nieuwe ambassade gebouwd worden, een andere keer gaat het om veilige werkplekken. Je bent hiervoor altijd onderweg. De ene keer werkte ik aan een paar projecten tegelijk in verschillende landen, of woonde en werkte ik een paar maanden op een vaste plek. Dit werk valt en staat bij de mogelijkheden in het land zelf. Wat kunnen we daar lokaal laten doen, en wat moet er worden ingevlogen? Er komt veel bij kijken, zonder een gedegen plan lukt het niet.

Avontuur

Ik ben trots op mijn werk. Gelukkig mag ik al 25 jaar hele leuke en bijzondere dingen doen. Het avontuur heeft altijd in mij gezeten en ik ben niet bang om naar vreemde landen te gaan. Een voorwaarde is dat je je goed voorbereid en inleest in de cultuur. Je moet je aan de regels houden en respect hebben. Maar als je zegt wat je doet, en doet wat je zegt, kun je overal ter wereld werken. In bepaalde Aziatische culturen is het bijvoorbeeld gebruikelijk om zakelijke beslissingen met veel alcohol te vieren. Ik houd niet van bier, dus geef dan duidelijk aan dat ik alleen 1 drankje drink uit respect. 

Overstap naar RVO

Mijn vrouw en kinderen zijn eraan gewend dat ik veel reis. Soms gaan ze ook mee. Als gezin houden we ervan om andere culturen te ervaren en mooie dingen te zien. Door corona ben ik nu voor het eerst in mijn loopbaan al bijna een jaar in Nederland. Gelukkig heb ik genoeg te doen. Deze zomer kwam er een mooie kans bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland voorbij. Voor het eerst werk ik buiten BZ, maar het voelt niet anders. Ik heb altijd al veel samengewerkt met bijvoorbeeld EZK en LNV. In mijn ogen werk ik voor de BV Nederland, niet voor 1 onderdeel. Dat geldt ook voor mijn plaatsing bij RVO. Ik kijk puur naar de functie: waar word ik enthousiast van.’

Ik werk voor Nederland

Inkoop voegt waarde toe aan de organisatie’

Sander Klaver


Categoriemanager ICT-inhuur Rijk
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sander Klaver
Een goede inkoper denkt verder dan zijn eigen account

Pietrik Man


Senior inkoper en accountmanager
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgde agrarisch onderwijs aan de hogeschool in Den Bosch. Begon als inkoper in de voedingsmiddelenbranche. Is getrouwd en heeft 1 zoon.

Lees meer over Pietrik Man
Zicht op innovatie door te kijken naar de huidige stand van de technologie

Jorinde Bettink


Stagiair bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgt de master science and innovationmanagement. Na haar studie wil ze een traineeship gaan doen om zo een volledig overzicht te krijgen van haar toekomstmogelijkheden.

Lees meer over Jorinde Bettink
Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten

Jantien Meijer


Data business consultant
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
De échte kracht van inclusie is het omarmen en respecteren van verschillen

Stephanie Hendriks


Programmaleider diversiteit en inclusie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deed de bachelor Social Work en cultureel maatschappelijke vorming aan de Haagse Hogeschool. Startte als hr-ondersteuner bij het Planbureau voor de Leefomgeving.

Lees meer over Stephanie Hendriks
Van afval bruikbare grondstoffen maken, daar ga ik voor

Maurice Goudsmith


Categoriemanager Afvalzorg en Grondstoffenmanagement
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Werkte voor een telecombedrijf en zette een kledingzaak op. Pakte de kans om bij Defensie aan de slag te gaan.

Lees meer over Maurice Goudsmith
Ik wilde een inkoopstage met maatschappelijke impact

Kjeld de Bruin


Afstudeerstagiair Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Is vierdejaars student logistics management aan de Hogeschool Rotterdam. Werkt daarnaast als teamleider bij Albert Heijn in zijn woonplaats.

Lees meer over Kjeld de Bruin
Inkopers zorgen voor 80 miljoen eerlijke kopjes koffie

Jan van Putten


Teammanager Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde en kwam bij toeval in het inkoopvak terecht. Werkte lang als inkoopmanager in het bedrijfsleven.

Lees meer over Jan van Putten
Waar vind je als inkoper meer doorgroeimogelijkheden dan bij de Rijksoverheid?

Christy van Asten


Inkoopadviseur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool. Werkte daarna in de makelaardij en als inkoper bij een kwekerij.

Lees meer over Christy van Asten
Ook hóe je een doel behaalt is belangrijk bij het Rijk

Xander Sinnige


Directiecontroller
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde heao bedrijfseconomie en werkte eerst als consultant in de private sector. Kwam via een opdracht binnen bij het Rijk en besloot over te stappen.

Lees meer over Xander Sinnige
Probeer nieuwsgierig te zijn in plaats van meteen conclusies te trekken

Abdeluheb Choho


Algemeen directeur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Geboren in Marokko. Studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool en communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervulde verschillende functies in het bedrijfsleven.

Lees meer over Abdeluheb Choho
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon