Inkoop en contractmanagement bij het RVB

Met bijna 200 professionals werken we bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) op de afdeling Inkoop en Contractmanagement (ICM) aan unieke bouw-, verbouw- en renovatieprojecten die impact hebben op de maatschappij en op het werk van duizenden mensen. We kijken altijd naar het grotere plaatje. Kan het nog duurzamer? Draagt het voldoende bij aan de beleids- en klimaatdoelstellingen en aan het professionaliseren van de bouw?

In al onze projecten staat inkoop vanaf de vraag tot aan de gunning aan de basis en is contractmanagement onmisbaar in het succesvolle verloop. 

Uniek werkveld, de lat ligt hoog

Als inkoper of contractmanager werk je samen met collega’s van allerlei disciplines aan projecten van verschillende complexiteit. Er spelen altijd verschillende belangen mee, want het kan bijvoorbeeld gaan over de renovatie van het Binnenhof, de realisatie van toekomstbestendige kazernes voor Defensie of de uitbreiding van een gevangenis. Juist daarom gaan we weloverwogen te werk, maar is het resultaat is er ook naar: het staat als een huis.

Uniek werkveld bij het RVB

Bij elkaar hebben we het jaarlijks over meer dan 60.000 inkooporders ter waarde van ruim € 2,6 miljard, 4000 leveranciers en bijna 200 nationale en Europese aanbestedingen. Bij ons werk je dus op een serieus hoog niveau, binnen een team met verschillende vakgenoten. We helpen elkaar om op dat niveau te komen en te blijven, je kunt bij ons echt groeien in je vak. Dit zie je ook in de eisen die wij stellen ten aanzien van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Als Rijksvastgoedbedrijf hebben we nou eenmaal een voorbeeldfunctie en onze gebruikers moeten kunnen vertrouwen op alle aspecten van ons vastgoed. 


Ontdek op deze pagina hoe het is om binnen dit vakgebied bij het RVB te werken, wie de mensen achter het werk zijn en wat we jou te bieden hebben. Ga naar onze site als je meer wil weten over bijvoorbeeld de RVB-marktstrategie.

Maak kennis met ICM bij het RVB

Met de markt de toekomst in

Samenwerken met de markt is voor jou als inkoper of contractmanager bij het RVB essentieel. Dat doe je in grote projecten – zoals de nieuwbouw van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) – maar ook in kleinere projecten voor onderhoud, vervanging, renovatie en sloop van onze gebouwen en infrastructuur.Met de markt de toekomst in

Het is belangrijk dat we als organisatie – naast een aantrekkelijke werkgever – ook een aantrekkelijke opdrachtgever zijn en blijven en dat we de markt helpen om het beste uit zichzelf te halen. Zeker als je kijkt naar de enorme hoeveelheid nieuwe projecten en programma’s die – vaak met een politieke lading – voor de deur staan op het gebied van verduurzaming, woningbouw, energietransitie en circulair bouwen. Met slimme contractvormen, transparantie, heldere communicatie en ruimte voor nieuwe ideeën zorg je er met vakcollega’s voor dat we deze uitdaging samen met de (vastgoed)markt aan kunnen.

De ICM experts van het RVB

Op de bouwplaats kijk ik of het contract goed verloopt
Aafke Alblas
Adviseur contractmanagement
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een voorkeur voor projectmatig werken.

Lees meer over Aafke Alblas
Als inkoper zoek ik de balans tussen belangen van de markt en de overheid
Jeroen Oehler
Senior adviseur inkoop en aanbesteden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde cultuurtechniek aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein (IAHL) in Velp. Is mede-auteur van het Aanbestedingsreglement Werken (ARW 2016).

Lees meer over Jeroen Oehler
Creativiteit en nieuwsgierigheid zijn in het inkoopvak onmisbare competenties
Wilco Kraamer
Senior adviseur aanbesteden en contracten/coördinator
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de studie tuin- en landschapsinrichting aan de hogeschool Van Hall Larenstein een tijd bij een landschapsarchitect.

Lees meer over Wilco Kraamer

Neem contact op met onze recruiter

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon