Neeltje Kielen

Ik adviseer over effecten van ingrepen in het watersysteem op voldoende en schoon water
Neeltje Kielen

Neeltje Kielen
Senior adviseur water
Rijkswaterstaat

  • Studeerde Bodem en Waterconservering in Wageningen. Werkte bij verschillende organisaties in onder andere Pakistan, Italië en Engeland. Werkt vanaf 2007 bij Rijkswaterstaat aan projecten die te maken hebben met water en de laatste drie jaar specifiek met zoet-zout problematiek. Is verantwoordelijk voor de benodigde kennisontwikkeling en adviseert vanuit deze kennis o.a. bij de bellenschermen van de Krammersluizen en zoutlek beperkende maatregelen bij van de zeesluizen bij IJmuiden.
  • Gaat in haar vrije tijd graag schaatsen, skeeleren en hardlopen en houdt van beeldhouwen.

Neeltje Kielen is senior adviseur Water bij Rijkswaterstaat. Haar doel? Zorgen dat er voldoende water van de juiste kwaliteit is in Nederland en ook blijft. En dat alles zo efficiënt en duurzaam mogelijk. Zaken rondom de balans tussen zoet en zout water zijn op dit moment haar voornaamste prioriteit.


Landbouw in Pakistan

‘Ik houd me al behoorlijk wat jaren bezig met water, zowel in Nederland als daarbuiten. Na mijn studie Bodem en Waterconservering in Wageningen werkte ik onder andere in Pakistan, Italië en Engeland. Daar deed ik projecten op het gebied van landbouw, natuur en water. Ik vind het heel mooi dat ik op zoveel verschillende plekken kennis heb kunnen opdoen binnen mijn vakgebied.

Krammersluizen in Zeeland

Als senior adviseur water bij Rijkswaterstaat moet ik goed op de hoogte zijn van de inhoud van projecten. Als ik van tevoren weet welke grote ontwikkelingen er aan komen en welke beheervragen daarbij horen, kan ik daar qua kennis op voorsorteren. Ik laat dan studies doen of specifiek onderzoek uitvoeren. Bij de Krammersluizen in Zeeland bijvoorbeeld waar zoet en zout water elkaar tegenkomen, denken we na over het zoet-zoutscheidingssysteem. Gaan we het huidige systeem vervangen of een nieuw innovatief systeem aanleggen? Ik heb aan dit project bijgedragen door het laten ontwikkelen van de benodigde kennis en modellen die in beeld kunnen brengen wat de invloed is van het nieuwe systeem op het aangrenzende watersysteem.

Want dat water wordt bijvoorbeeld in de zomer voor de landbouw gebruikt en moet dus wel van goede kwaliteit zijn.

Zeesluizen bij IJmuiden

Ik adviseer ook bij een project rondom de aanleg van een grote nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Zo’n traject gaat verder dan alleen het aanbestedingstraject voor de sluizen zelf. Een grotere sluis zorgt namelijk ook voor extra zout op het Noordzeekanaal. Vanuit mijn kennis en expertise over verziltingsprocessen en de samenhang in het hoofdwatersysteem ondersteun ik de regionale waterbeheerder bij het maken van een keuze voor zoutlek beperkende maatregelen.

Expertise bundelen

Om gedegen antwoorden op vraagstukken binnen mijn vakgebied te kunnen geven, raadpleeg ik veel experts. Ik overleg met experts van Rijkswaterstaat, ingenieursbureaus en onderzoeksinstituten. De kennis die ik bij hen ophaal, bundel ik met mijn eigen kennis en inzichten waarna ik bijvoorbeeld een advies of risico-analyse opstel. Zo draag ik bij aan ‘voldoende en schoon water.’

Ik werk voor Nederland

De juiste 10.000 punten uit de miljarden metingen in de database halen: dat is mooi werk
Roel van Endhoven
Data-engineer
Rijkswaterstaat

Raakte op jonge leeftijd gefascineerd door data. Volgde op de Hogeschool Zeeland in Vlissingen de studie ICT.

Lees meer over Roel van Endhoven
Kantoorinrichting circulair maken is mijn missie
Sabien van der Leij
Categoriemanager Rijksoverheid
Rijkswaterstaat

Startte aanvankelijk als communicatieadviseur bij Rijkswaterstaat. Werkte in diverse functies als coördinator en programmamanager voor verschillende projecten.

Lees meer over Sabien van der Leij
Ik maak deel uit van een internationale vertegenwoordiging van solution architecten
Therry van der Burgt
Solution architect
Rijkswaterstaat

Studeerde informatica en werkte 11 jaar bij een commerciële dienstverlener voordat hij in 2006 de overstap maakte naar Rijkswaterstaat.

Lees meer over Therry van der Burgt
30 kilometer techniek dwars door de weilanden
Jasper Middelkamp
Adviseur Systeemontwikkeling
Rijkswaterstaat

Studeerde Civiele Techniek aan de Universiteit Twente en voltooide deze opleiding in 2011. Werkte na zijn afstuderen een tijdje bij een inspectiebureau.

Lees meer over Jasper Middelkamp
Ik maak een prototype catalogus waarin alle diensten van de Centrale Informatievoorziening van Rijkswaterstaat staan
Jim Schoorl
Stagiair
Rijkswaterstaat

Zat tijdens zijn middelbare school op de Engelstalige International School of the Hague. Doet nu de opleiding mediatechnologie aan de Hogeschool Leiden.

Lees meer over Jim Schoorl
Als inkoper bij het Rijk speel je Champions League
Tamara van Vastenhoven
Categoriemanager kantoorinrichting
Rijkswaterstaat

Ging na de havo werken, onder andere bij een bedrijf in inkoopsoftware. Studeerde naast haar werk hbo commerciële economie en daarna bedrijfskunde aan de UvA.

Lees meer over Tamara van Vastenhoven
Wat mij erg aanspreekt is dat ik echt kan bijdragen aan de veiligheid van Nederland
Hans Bos
Programmamanager Cybersecurity
Rijkswaterstaat

Leerde tijdens zijn opleiding tot Scheepswerktuigkundige veel over de eigenschappen van materialen en over elektro-, computer- en regeltechniek.

Lees meer over Hans Bos
Ik ben de schakel tussen ICT’ers en professionals met een andere functie
Giovanni Eersteling
Senior adviseur bedrijfsvoering
Rijkswaterstaat

Werkt als senior adviseur bedrijfsvoering van de afdeling Informatievoorziening beheer bij de corporate dienst van Rijkswaterstaat.

Lees meer over Giovanni Eersteling
Tussen Rijkswaterstaat en de samenleving in.
Giel Haarsman
(senior) adviseur assetmanagement
Rijkswaterstaat

Studeerde Civiele Techniek aan de universiteit Twente; deed afstudeeronderzoek bij NS; schreef een scriptie over factoren die reizigers prettig en minder prettig vinden tijdens het

Lees meer over Giel Haarsman
Ik onderzoek de keuze voor een facility management sourcing model bij Rijkwaterstaat
Suzanne van der Plas
Stagiair
Rijkswaterstaat

Behaalde haar bachelordiploma in internationale ontwikkelingsstudies aan de Wageningen University. Doet hier nu ook haar masteropleiding Management and Economics.

Lees meer over Suzanne van der Plas
We hebben al 20 tunnels van andere partijen aangesloten op onze verkeerscentrale
Nico Bukkems
Servicemanager
Rijkswaterstaat

Studeerde hbo-verkeerskunde aan de NHTV in Breda. Begon in 1990 bij RWS als adviseur verkeerskunde.

Lees meer over Nico Bukkems
Met mijn frisse blik denk ik mee over beter inkoopproces
Jeffry Pindus
Inkoopadviseur
Rijkswaterstaat

Studeerde maatschappelijk werk en dienstverlening aan de hogeschool Utrecht en later sociaal-juridische dienstverlening. Werkte als adviseur bij gemeenten.

Lees meer over Jeffry Pindus
Slimme data testen voor betrouwbare infrastructuur
Daan van der Maas
Datascientist
Rijkswaterstaat

Behaalde zijn master wis- en natuurkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Was op zoek naar een baan waar hij kon experimenteren met de technieken die hij in de vingers had.

Lees meer over Daan van der Maas
Niemand rijdt door een tunnel als de ICT niet werkt
Warsha Koeldiep
Adviseur Informatievoorziening
Rijkswaterstaat

Volgde de master ICT in Business aan de Universiteit van Leiden. Is graag op de hoogte van ontwikkelingen binnen de innovatie op het gebied van ICT. Houdt van tuinieren en koken.

Lees meer over Warsha Koeldiep
We voorkomen onnodig onderhoud door data slim te combineren
Henk Cox
Hoofd CIV afdeling Platformen
Rijkswaterstaat

Studeerde technische natuurkunde. Stapte na een carrière in de olie- en gaswinning over naar Rijkswaterstaat. Tennist graag op competitief niveau.

Lees meer over Henk Cox
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon