Bekir Sentürk

De grote uitdaging is om al die losse systemen aan elkaar te knopen
Bekir Sentürk

Bekir Sentürk
Adviseur
Rijkswaterstaat

  • Studeerde bedrijfskundige informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Schreef zijn scriptie bij Rijkswaterstaat over informatie efficiënter binnenhalen aan boord van schepen die worden ingezet voor onder meer patrouilles.
  • Werkt sinds juni 2012 als adviseur bij de directie Ontwikkeling en Services op de afdeling Scheepvaartverkeersmanagement.

Informatie efficiënter binnenhalen aan boord van schepen die worden ingezet voor onder meer patrouilles, daarover ging zijn afstudeerscriptie bij Rijkswaterstaat. Nu werkt Bekir Sentürk in vaste dienst aan projecten in het kader van ‘Bediening op afstand’ van bruggen en sluizen.


Beheer centraliseren

‘Het scheepvaartdomein bevat cruciale informatie voor het veilig besturen en beheren van bruggen, sluizen, waterkeringen en andere objecten. Zo zien we bijvoorbeeld welke schepen er waar varen, wat de lading is, en zelfs welke bemanningsleden aan boord zijn. Al deze gegevens komen lokaal binnen, zoals op een brug- of sluispost. Wij zijn nu echter bezig om op de provinciale vaarwegen de bediening van alle objecten, denk aan de Van Brienenoordbrug, te concentreren in zogenaamde bediencentrales. Dat is veiliger en efficiënter.

Slim aanpakken

De grote uitdaging is om al die losse systemen aan elkaar te knopen en de informatiestromen op de juiste plekken te krijgen. Binnen de Centrale Informatievoorziening werk ik bij de directie Ontwikkeling en Services op de afdeling Scheepvaartverkeersmanagement. In Rijkswaterstaattaal: CIV OSR SVM-ontwikkeling. Als adviseur ben ik vooral een onderzoeker. Hoe kunnen we dingen slimmer aanpakken? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van bestaande verbindingen. Er liggen immers al cameranetwerken. Ik ben aan het testen of deze infrastructuur stabiel genoeg is om ook in te zetten bij bediening op afstand.

Overleg met marktpartijen

Zo’n project doe je natuurlijk met z’n allen. Naast mijn directe collega’s zijn dat ook andere afdelingen binnen Rijkswaterstaat. Zo zitten we aan tafel met de toekomstige beheerclub, want die moet natuurlijk op de hoogte zijn van alle technische details. Verder is er nauw contact met de afdeling Watermanagement, die ons informeert over geuldieptes en waterstanden. Er is ook veel overleg met marktpartijen zoals ingenieursbureaus. Wij besteden de uitvoering namelijk aan hen uit, en onze taak is een strakke regie voeren over het project.

Iets bijdragen

Het is geweldig afwisselend werk. Lekker bezig met je eigen werk op kantoor, het veld in om objecten te bekijken, en vergaderen met allerlei stakeholders. Bovendien heb ik het idee echt iets bij te dragen aan de maatschappij: dankzij ons wordt het voor de beroepsvaart straks nog makkelijker. Als ik over een brug rijd, dan sta ik er onbewust toch even bij stil hoe het allemaal in elkaar zit en hoe belangrijk het is dat een brug storingsvrij werkt. Het feit dat wij verantwoordelijk zijn voor dat object, maakt het bijna tot ‘mijn’ brug.’

Ik werk voor Nederland

Met de zonnepanelen op het middenterrein wekt het knooppunt zijn eigen stroom op
Jan Kolvoort
Omgevingsmanager wegverbreding A6
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek aan de TU Delft, richting verkeersbouwkunde. Begon in 1980 bij de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders, die 10 jaar later opging in Rijkswaterstaat.

Lees meer over Jan Kolvoort
Bij gladheid bepaal ik wanneer we gaan strooien.
Arie Meijwaard
Coördinator Verkeer- en Wegmanagement Randstad
Rijkswaterstaat

Studeerde mbo Civiele Techniek. Opgeleid tot machinist wegenbouw asfalt. Begonnen in de wegenbouw als machinist.

Lees meer over Arie Meijwaard
30 kilometer techniek dwars door de weilanden
Jasper Middelkamp
Adviseur Systeemontwikkeling
Rijkswaterstaat

Studeerde Civiele Techniek aan de Universiteit Twente en voltooide deze opleiding in 2011. Werkte na zijn afstuderen een tijdje bij een inspectiebureau.

Lees meer over Jasper Middelkamp
Zorgen voor technische systemen in 2 tunnels achter elkaar, dat is echt een mooie puzzel
André Ploeg
Senior adviseur
Rijkswaterstaat

André Ploeg studeerde hbo elektrotechniek en is sinds 2002 in dienst bij Rijkswaterstaat.

Lees meer over André Ploeg
We hebben de markt keihard nodig voor onze ICT
Ton van der Veen
Directeur Bedrijfsvoering en Inkoop Informatievoorzieining
Rijkswaterstaat

Werkte na zijn studie bedrijfseconomie bij een gemeente, hoogheemraadschap, beleidsdepartement en momenteel bij Rijkswaterstaat, merendeels als leidinggevende.

Lees meer over Ton van der Veen
Ik wil dingen doen die nuttig zijn voor de mensen om mij heen
Femke Braaksma
Senior adviseur
Rijkswaterstaat

Studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft Begon als rijkstrainee bij Rijkswaterstaat. Zat bij twee verschillende afdelingen.

Lees meer over Femke Braaksma
Ik onderzoek hoe de ideale contractmanager van Rijkswaterstaat er uit ziet
Lisette van Wijngaarden
Stagiair
Rijkswaterstaat

Rondde 2 bachelorstudies af. Deed eerst economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en daarna bouwkunde aan de TU Delft.

Lees meer over Lisette van Wijngaarden
Stel je eens voor wat er gebeurt als alle matrixborden boven de weg uitvallen
Christiaan van Es
Servicedeliverymanager
Rijkswaterstaat

Studeerde mediatechnologie aan de Hogeschool Utrecht. Werkte hiervoor bij Achmea en Ordina. Is inmiddels in dienst bij Rijkswaterstaat.

Lees meer over Christiaan van Es
Slimme data testen voor betrouwbare infrastructuur
Daan van der Maas
Datascientist
Rijkswaterstaat

Behaalde zijn master wis- en natuurkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Was op zoek naar een baan waar hij kon experimenteren met de technieken die hij in de vingers had.

Lees meer over Daan van der Maas
Rijkswaterstaat houdt zo goed mogelijk rekening met je toekomstwensen
Gerald Beekelaar
Technisch manager
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek aan de hts in Zwolle. Kwam in 1997 bij Rijkswaterstaat. Startte als projectleider inspectie en onderhoud, en werd daarna technisch manager.

Lees meer over Gerald Beekelaar
Wij monitoren 24/7 alle kritieke ICT-systemen in objecten van Rijkswaterstaat
Floris van der Bas
Directeur IV RWS Netwerken
Rijkswaterstaat

Studeerde organisatiesociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Lees meer over Floris van der Bas
Ik was vaak onderweg om gesprekken te voeren in België en Duitsland
Steven Smit
Afstudeerstagiair
Rijkswaterstaat

Volgde de opleiding bestuurskunde en overheidsmanagement aan Avans Hogeschool Den Bosch. Liep stage bij Rijkswaterstaat van januari tot juli 2014.

Lees meer over Steven Smit
Ik fungeer als brug tussen civiele techniek en de wereld van ICT
Jan Hordijk
Servicemanager
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek in Delft en heeft een bijzondere interesse in ICT.

Lees meer over Jan Hordijk
In de toekomst kunnen automatische waarschuwingen verkeersborden vervangen
Gerard Avontuur
Programmamanager verkeersmanagementontwikkeling
Rijkswaterstaat

Studeerde werktuigbouwkunde aan de TU Delft en schreef een proefschrift over de betrouwbaarheid van werktuigbouwkundige installaties voor civiele constructies in het ontwerpproces.

Lees meer over Gerard Avontuur
Infrastructuur van IT voorkomt spookfiles
Ali Mirhadi
Projectleider
Rijkswaterstaat

Werkt als projectleider bij de Centrale Informatie Voorziening (CIV). Vluchtte op zijn 24e van Iran naar Nederland. Kende de taal niet en had geen vaste woon- of verblijfplaats.

Lees meer over Ali Mirhadi
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon