Bekir Sentürk

De grote uitdaging is om al die losse systemen aan elkaar te knopen
Bekir Sentürk

Bekir Sentürk
Adviseur
Rijkswaterstaat

  • Studeerde bedrijfskundige informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Schreef zijn scriptie bij Rijkswaterstaat over informatie efficiënter binnenhalen aan boord van schepen die worden ingezet voor onder meer patrouilles.
  • Werkt sinds juni 2012 als adviseur bij de directie Ontwikkeling en Services op de afdeling Scheepvaartverkeersmanagement.

Informatie efficiënter binnenhalen aan boord van schepen die worden ingezet voor onder meer patrouilles, daarover ging zijn afstudeerscriptie bij Rijkswaterstaat. Nu werkt Bekir Sentürk in vaste dienst aan projecten in het kader van ‘Bediening op afstand’ van bruggen en sluizen.


Beheer centraliseren

‘Het scheepvaartdomein bevat cruciale informatie voor het veilig besturen en beheren van bruggen, sluizen, waterkeringen en andere objecten. Zo zien we bijvoorbeeld welke schepen er waar varen, wat de lading is, en zelfs welke bemanningsleden aan boord zijn. Al deze gegevens komen lokaal binnen, zoals op een brug- of sluispost. Wij zijn nu echter bezig om op de provinciale vaarwegen de bediening van alle objecten, denk aan de Van Brienenoordbrug, te concentreren in zogenaamde bediencentrales. Dat is veiliger en efficiënter.

Slim aanpakken

De grote uitdaging is om al die losse systemen aan elkaar te knopen en de informatiestromen op de juiste plekken te krijgen. Binnen de Centrale Informatievoorziening werk ik bij de directie Ontwikkeling en Services op de afdeling Scheepvaartverkeersmanagement. In Rijkswaterstaattaal: CIV OSR SVM-ontwikkeling. Als adviseur ben ik vooral een onderzoeker. Hoe kunnen we dingen slimmer aanpakken? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van bestaande verbindingen. Er liggen immers al cameranetwerken. Ik ben aan het testen of deze infrastructuur stabiel genoeg is om ook in te zetten bij bediening op afstand.

Overleg met marktpartijen

Zo’n project doe je natuurlijk met z’n allen. Naast mijn directe collega’s zijn dat ook andere afdelingen binnen Rijkswaterstaat. Zo zitten we aan tafel met de toekomstige beheerclub, want die moet natuurlijk op de hoogte zijn van alle technische details. Verder is er nauw contact met de afdeling Watermanagement, die ons informeert over geuldieptes en waterstanden. Er is ook veel overleg met marktpartijen zoals ingenieursbureaus. Wij besteden de uitvoering namelijk aan hen uit, en onze taak is een strakke regie voeren over het project.

Iets bijdragen

Het is geweldig afwisselend werk. Lekker bezig met je eigen werk op kantoor, het veld in om objecten te bekijken, en vergaderen met allerlei stakeholders. Bovendien heb ik het idee echt iets bij te dragen aan de maatschappij: dankzij ons wordt het voor de beroepsvaart straks nog makkelijker. Als ik over een brug rijd, dan sta ik er onbewust toch even bij stil hoe het allemaal in elkaar zit en hoe belangrijk het is dat een brug storingsvrij werkt. Het feit dat wij verantwoordelijk zijn voor dat object, maakt het bijna tot ‘mijn’ brug.’

Ik werk voor Nederland

Ik help de top om problemen in de toekomst te voorkomen
Ingje van Blitterswijk
Business controller
Rijkswaterstaat

Studeerde bestuurskunde in Nijmegen. Begon haar carrière bij de Rijksoverheid met een Financial Traineeship. Houdt van hardlopen, wandelen en varen op de Rijn.

Lees meer over Ingje van Blitterswijk
We willen niet dat mensen ’s nachts wakker liggen door piepende shovels
Koen Workel
We willen niet dat mensen ’s nachts wakker liggen door piepende shovels
Rijkswaterstaat

Haalde een bachelor Land- en Watermanagement aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp en een master Hydrologie en Waterkwaliteit aan de Universiteit Wageningen.

Lees meer over Koen Workel
Als inkoper bij het Rijk speel je Champions League
Tamara van Vastenhoven
Categoriemanager kantoorinrichting
Rijkswaterstaat

Ging na de havo werken, onder andere bij een bedrijf in inkoopsoftware. Studeerde naast haar werk hbo commerciële economie en daarna bedrijfskunde aan de UvA.

Lees meer over Tamara van Vastenhoven
Stel je eens voor wat er gebeurt als alle matrixborden boven de weg uitvallen
Christiaan van Es
Servicedeliverymanager
Rijkswaterstaat

Studeerde mediatechnologie aan de Hogeschool Utrecht. Werkte hiervoor bij Achmea en Ordina. Is inmiddels in dienst bij Rijkswaterstaat.

Lees meer over Christiaan van Es
Op ons Big Data platform landt veel data die Rijkswaterstaat verzamelt
Jeroen Paalman
Technisch Specialist
Rijkswaterstaat

Studeerde, na zijn mbo-opleiding netwerkbeheer, technische informatica aan de Haagse Hogeschool. Knutselde vroeger op zijn zolderkamertje met hardware.

Lees meer over Jeroen Paalman
Ik onderzoek de keuze voor een facility management sourcing model bij Rijkwaterstaat
Suzanne van der Plas
Stagiair
Rijkswaterstaat

Behaalde haar bachelordiploma in internationale ontwikkelingsstudies aan de Wageningen University. Doet hier nu ook haar masteropleiding Management and Economics.

Lees meer over Suzanne van der Plas
Winterse omstandigheden kunnen een enorme impact hebben op de veiligheid van onze rijkswegen
Rini Donker
Senior Adviseur Gladheidbestrijding Afdeling Operationele Taken wegverkeer
Rijkswaterstaat

Studeerde Civiele Techniek aan de Hogeschool ‘s- Hertogenbosch Sleutelt en knutselt graag aan Amerikaanse auto’s en in het bijzonder de Jeep.

Lees meer over Rini Donker
Een sluis is een complexe machine waar civiel, werktuigbouw en ICT feilloos moeten samenwerken
Leon Wijnker
Technisch Manager
Rijkswaterstaat

Studeerde Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft. Werkte jarenlang als projectleider bij een ingenieursbureau.

Lees meer over Leon Wijnker
We hebben de markt keihard nodig voor onze ICT
Ton van der Veen
Directeur Bedrijfsvoering en Inkoop Informatievoorzieining
Rijkswaterstaat

Werkte na zijn studie bedrijfseconomie bij een gemeente, hoogheemraadschap, beleidsdepartement en momenteel bij Rijkswaterstaat, merendeels als leidinggevende.

Lees meer over Ton van der Veen
De digitale snelweg is cruciaal voor gewone wegen
Herzo van der Wal
Gegevensmanager
Rijkswaterstaat

Was vroeger boswachter en hovenier. Heeft zich laten omscholen tot specialist in geografische informatiesystemen en werkt nu als gegevensmanager bij Rijkswaterstaat.

Lees meer over Herzo van der Wal
Het lukte ons regelmatig om eerder klaar te zijn met de werkzaamheden dan gedacht
Jeroen Maas
Omgevingsmanager
Rijkswaterstaat

Studeerde civiele techniek aan de TU Delft, met de specialisatie gecombineerd goederenvervoer.

Lees meer over Jeroen Maas
Ik interviewde de Vlaamse minister van Mobiliteit
Kevin van der Linden
Rijkswaterstaattrainee
Rijkswaterstaat

Studeerde Bouwkunde aan de TU Delft. Behaalde de master Stedenbouwkunde. Werkte daarna een jaar als adviseur projectbeheersing bij een consultancybureau. Zijn passie is reizen.

Lees meer over Kevin van der Linden
We hadden iets nodig om de levensduur van zoab te verlengen: een verjongingscrème
Peter The
Adviseur/specialistisch medewerker Wegen
Rijkswaterstaat

Deed een propedeuse civiele techniek aan de TU Delft, en daarna een studie weg- en waterbouw aan de HTS in Den Haag.

Lees meer over Peter The
Ik maak een prototype catalogus waarin alle diensten van de Centrale Informatievoorziening van Rijkswaterstaat staan
Jim Schoorl
Stagiair
Rijkswaterstaat

Zat tijdens zijn middelbare school op de Engelstalige International School of the Hague. Doet nu de opleiding mediatechnologie aan de Hogeschool Leiden.

Lees meer over Jim Schoorl
Ik houd nieuwe ontwikkelingen en de toepasbaarheid ervan in de gaten
Michiel Koolen
Senior netwerkarchitect
Rijkswaterstaat

Studeerde technische natuurkunde in Delft. Werkte als consultant onder meer voor ABN AMRO en het Havenbedrijf Rotterdam. Ging vervolgens aan de slag bij Rijkwaterstaat.

Lees meer over Michiel Koolen
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon