Jaap Sterenborg

Ik ben als software architect vanaf het begin betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen
Jaap Sterenborg

Jaap Sterenborg
Software architect DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

  • Studeerde informatica aan de universiteit Twente in Enschede. Ging gelijk daarna bij DUO aan het werk.
  • Houdt van voetballen op zaterdag, hardlopen en wielrennen. Woont in Groningen met vriendin en 2 kinderen.

Jaap Sterenborg is software architect bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. DUO maakt goed onderwijs mogelijk. Jaap houdt zich onder meer bezig met het Programma Vernieuwing Studiefinanciering (PVS).


Mijnduo.nl

‘In PVS worden de processen en systemen die we gebruiken voor de uitvoering van de Wet Studiefinanciering gemoderniseerd. Ik ben als software architect van de nieuwe systemen direct betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen. De vernieuwde processen en systemen zorgen ervoor dat mensen prettiger, zelfstandiger en flexibeler digitaal zaken kunnen doen met DUO. Zo kun je sinds kort op mijnduo.nl een betaling doen met iDEAL. Vanaf je mobiel of je tablet als je dat wilt. Makkelijk toch?

JAVA

Ik werk sinds 1997 bij DUO en ben ooit begonnen als systeemontwikkelaar bij het lotingsysteem. Vanaf het studiejaar 2017-2018 gaan hogescholen en universiteiten zelf studenten voor hun fixusopleidingen selecteren. Dus onlangs is de laatste loting ooit geweest. Dat was best bijzonder. Ik heb bij DUO altijd in de programmeerhoek gezeten.

Wat ik na PVS ga doen? Uiteindelijk moet PVS onderdeel worden van de dagelijkse werkzaamheden. Wellicht ga ik daar nog een rol in spelen. DUO is een grote organisatie, daardoor heb je de mogelijkheid om steeds wat anders te doen. Zeker op ICT-gebied. We volgen alle ontwikkelingen op de voet, in dit geval op JAVA-gebied.

Teamsporter

Wat ik leuk aan dit werk vind? In de ICT ben je eigenlijk de hele tijd aan het puzzelen. Dat deed ik eerst in code, maar tegenwoordig codeer ik nauwelijks meer, want daar zijn andere mensen weer beter in dan ik. Maar ik ben nog steeds bezig met puzzelen, vooral in het bedenken hoe onze systemen moeten werken. Als teamsporter vind ik het belangrijk dat we de samenwerking hierover binnen en buiten DUO zoeken, en mensen inzetten op waar ze goed in zijn. Er is een informele sfeer, waardoor je makkelijk bij elkaar binnenloopt. Je hebt veel vrijheid om je eigen werk in te richten, om je rol in te vullen op een manier die het beste bij je past’.

Ik werk voor Nederland

De juiste code vinden, geeft mij een kick

Jarsto van Santen


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Belandde na een aantal omzwervingen in de IT. Werkt sinds 2016 bij DUO aan geautomatiseerd software testen.

Lees meer over Jarsto van Santen
Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig

Nick Hiemstra


Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Startte in 2016 als ethisch hacker bij het ethical hacker team van DUO in Groningen.

Lees meer over Nick Hiemstra
Puzzelen met data vind ik gaaf

Maarten Viswat


Rijksdata trainee
Dienst Uitvoering Onderwijs

Houdt van sport, muziek en kookt graag. Studeerde in Groningen en Wageningen en koos uiteindelijk voor het vakgebied data science.

Lees meer over Maarten Viswat
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden

Arjan Vliem


Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde werktuigbouwkunde in Delft. Is naast zijn werk voor de Rijksoverheid voorzitter van een sportvereniging en voorzitter van het dorpshuis in zijn woonplaats.

Lees meer over Arjan Vliem
Met geautomatiseerde testsoftware maken we het werk voor anderen makkelijker

Jurian Jilderda


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde economie en rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ging na zijn studie aan de slag bij een softwaretest detacheringsbureau.

Lees meer over Jurian Jilderda
Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding

Robin Wagenaar


Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag.

Lees meer over Robin Wagenaar
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo


Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Bij dit werk speur je naar goede data

Marloes Dijkstra


Functioneel ontwerper
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Startte in 2018 als functioneel ontwerper bij het team Gegevensmagazijn van DUO in Groningen.

Lees meer over Marloes Dijkstra
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon