Jarsto van Santen

De juiste code vinden, geeft mij een kick
Jarsto van Santen

Jarsto van Santen
Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Belandde na een aantal omzwervingen in de IT. Werkt sinds 2016 bij DUO aan geautomatiseerd software testen. Schrijft sciencefiction en fantasy in zijn vrije tijd.

Jarsto van Santen is software test engineer bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Door software te ontwikkelen voor geautomatiseerd testen, draagt hij een steentje bij aan het soepel draaiend houden van de software voor het onderwijs in Nederland.


Van rechten studeren naar werken in de IT

‘Ik houd me al meer dan een kwart eeuw met programmeren bezig. Daar begon ik mee op mijn 11e. Als hobby. Toch ging ik rechten studeren omdat strafrecht me boeide. Na mijn studie belandde ik bij een callcenter. Niet mijn favoriete werk, maar het betaalde de rekeningen. Via uitzendwerk en detachering kreeg ik steeds meer IT-achtige klussen. Het leverde me uiteindelijk deze baan op bij DUO als software tester.

Frustrerende problemen oplossen

Als je testgevallen hebt bedacht en die regelmatig uitvoert om bij een nieuwe oplevering te kijken of alles nog goed gaat, dan bekruipt je al snel het gevoel dit toch efficiënter moet kunnen? Vanuit die gedachte ben ik de testautomatisering ingerold. De leukste momenten in mijn werk? Het moment dat je de juiste code hebt gevonden nadat je lange tijd met een frustrerend probleem bezig bent geweest. Dat geeft me echt een kick.

Bijdragen aan Nederland

Bij DUO zit ik op mijn plek. Ik vind het leuker om dit werk hier te doen dan bijvoorbeeld voor een boekingssite. Ik draag liever bij aan Nederland dan dat ik een commercieel bedrijf help meer winst te maken op hotelkamers.’

Bekijk alle vacatures voor developers

Bekijk alle vacatures

Ik werk voor Nederland

Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig

Nick Hiemstra


Bij dit werk heb je de mindset van een hacker nodig
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Startte in 2016 als ethisch hacker bij het ethical hacker team van DUO in Groningen.

Lees meer over Nick Hiemstra
Puzzelen met data vind ik gaaf

Maarten Viswat


Rijksdata trainee
Dienst Uitvoering Onderwijs

Houdt van sport, muziek en kookt graag. Studeerde in Groningen en Wageningen en koos uiteindelijk voor het vakgebied data science.

Lees meer over Maarten Viswat
Ik ben als software architect vanaf het begin betrokken bij de vernieuwing van de studiefinancieringssystemen

Jaap Sterenborg


Software architect DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde informatica aan de universiteit Twente in Enschede. Ging gelijk daarna bij DUO aan het werk. Houdt van voetballen op zaterdag, hardlopen en wielrennen.

Lees meer over Jaap Sterenborg
Als leerlingen geen examens kunnen doen, moeten wij rennen om de boel te redden

Arjan Vliem


Cloud engineer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde werktuigbouwkunde in Delft. Is naast zijn werk voor de Rijksoverheid voorzitter van een sportvereniging en voorzitter van het dorpshuis in zijn woonplaats.

Lees meer over Arjan Vliem
Met geautomatiseerde testsoftware maken we het werk voor anderen makkelijker

Jurian Jilderda


Software test engineer
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde economie en rechten aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ging na zijn studie aan de slag bij een softwaretest detacheringsbureau.

Lees meer over Jurian Jilderda
Jaarlijks behandelen we 700.000 aanvragen voor kinderopvangvergoeding

Robin Wagenaar


Senior Developer DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde technische informatica. Onderneemt veel in zijn vrije tijd: van hardlopen en obstacle runs tot boomklimmen en motorrijden. In de avonduurtjes programmeert hij graag.

Lees meer over Robin Wagenaar
Onze software maakt toetsen en examens voor scholieren meer van deze tijd

Sanne Oosterloo


Functioneel ontwerper DUO
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde International Communications aan de Hanzehogeschool Groningen. Werkte na haar studie als softwaretester in het bedrijfsleven.

Lees meer over Sanne Oosterloo
Bij dit werk speur je naar goede data

Marloes Dijkstra


Functioneel ontwerper
Dienst Uitvoering Onderwijs

Studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Startte in 2018 als functioneel ontwerper bij het team Gegevensmagazijn van DUO in Groningen.

Lees meer over Marloes Dijkstra
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon