Techniek bij het RVB

Techniek in vastgoed is onmisbaar en voortdurend in ontwikkeling. Met innovatieve oplossingen, 3D-modellen en materialen, maken we bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) het vastgoed steeds slimmer, duurzamer en flexibeler. Dat doen we vanuit allerlei disciplines – zoals werktuigbouw, elektrotechniek, bouwkunde, beveiliging, ICT en civiele techniek – met elkaar én met de markt. Zo geven we als grote opdrachtgever tal van innovaties een flinke boost.

Garanderen, maar ook innoveren

Voor onze gebruikers is de techniek vaak van cruciaal belang. Daarom moet het aan de strengste eisen voldoen. Alleen dan kunnen we garanderen dat de afreminstallaties de F-35 tot stilstand brengen, de klimaatsystemen de waardevolle collecties in musea conserveren en de gevangeniscellen op de juiste momenten op afstand worden geopend en gesloten.

Zodra we de kans krijgen, gaan we vol voor innovatie. Ruimte voor nieuwe ideeën en toepassingen ontstaat niet vanzelf. Die creëren we door onze gebruikers te laten zien dat het nóg beter, efficiënter en automatischer kan, zonder de continuïteit in gevaar te brengen. 

Kom hier meer te weten over de breedte van het technische vakgebied en wat we jou te bieden hebben.

Maak kennis met techniek bij het RVB

Vastgoed digitaliseren

Onder andere door digitalisering zijn we op weg naar volledig duurzaam, energieneutraal en flexibel vastgoed. Een enorme opgave, maar het biedt ons veel kansen. Daarom hebben we onze testomgeving in Rijswijk ingericht, waar we innovatieve vastgoedsystemen in de praktijk uitproberen. Wat we daar leren, passen we op grotere schaal toe in onze gebouwen. 

Door de opkomst van digitalisering en smart buildings is de IT component voor het Rijksvastgoedbedrijf belangrijker dan ooit. Al ons bijzondere vastgoed zoals ministeries, defensieterreinen, gevangenissen en paleizen barst van de systemen en sensoren. De data die daaruit komt biedt enorm veel mogelijkheden voor duurzaam, flexibel en veiliger vastgoed. Dit vraagt om slimme IT- en datagedreven mensen die bouwen aan het rijksvastgoed van morgen. Is het digitaliseren van het mooiste vastgoed van Nederland iets voor jou? Bekijk wat we jou te bieden hebben.

De grote hoeveelheid data die de gebouwen genereren via de sensoren, Internet of Things en gebouwinstallaties – zoals de klimaat- en brandmeldinstallaties en toegangscontrolesystemen – kunnen we steeds slimmer benutten. Bijvoorbeeld in de 3D-modellen van de gebouwen die alle vastgoedinformatie bevatten. Zo kunnen we het energieverbruik verminderen, het comfort van gebruikers verbeteren én het onderhoud aan gebouwen efficiënter laten uitvoeren. Het technische vakgebied krijgt bij ons dus steeds meer raakvlakken met ICT en data.

De technici van het RVB

Ik ben de spin in het technische web

Paola Enriquez Ojeda


Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten

Peter Pierot


Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt ruim 36 jaar op het vastgoed van Defensie. Wil na zijn pensioen helpen met het opleiden van nieuwe ‘RVB-technici’. Speelt graag gitaar samen met zijn kinderen.

Lees meer over Peter Pierot
Je moet verder kijken dan alleen het maandsalaris

Tim Rietveld


Senior civiel adviseur Wegen & Verkeer
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds zijn 18e al in de grond- weg- en waterbouw. Studeerde af in projectmanagement civiele techniek.

Lees meer over Tim Rietveld
Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop

Kevin Sip


Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Civiele techniek. Belandde via een stage toevallig op Schiphol. Werkte 3 jaar als uitvoerder bij een aannemer op deze luchthaven.

Lees meer over Kevin Sip
De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen

Jim de Visser


Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
Met drones afmetingen van een monumentaal pand berekenen levert zó veel voordeel op

Johan Goosselink


Bouwkundig modelleur
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde mts bouwkunde en werkte 20 jaar bij een architectenbureau. Koos voor het Rijksvastgoedbedrijf vanwege de mooie vastgoedportefeuille.

Lees meer over Johan Goosselink
Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk

Berthil Jurjens


Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de hts als tekenaar en maquettebouwer bij een architectenbureau. Stapte over naar de Dienst Vastgoed Defensie, wat later is opgegaan in het Rijksvastgoedbedrijf.

Lees meer over Berthil Jurjens
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving

Ed Komduur


Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten

Bram Kerstens


Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Ging meteen na het voortgezet onderwijs werken als elektricien. Bleef studeren en klom op tot projectleider. Was jarenlang opdrachtnemer van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Lees meer over Bram Kerstens
Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk

Alexander Blaak


Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Was als 14-jarige al als klusser binnen woningbeheer aan het werk.

Lees meer over Alexander Blaak
Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien

Rudolf van Rijkom


Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom

Neem contact op met onze recruiter

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon