Techniek bij het RVB

Techniek in vastgoed is onmisbaar en de ontwikkelingen staan niet stil. Met innovatieve oplossingen, 3D-modellen en materialen – zoals faseovergangsmaterialen – maken we bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) het vastgoed steeds slimmer, duurzamer, gebruiksvriendelijker en flexibeler.

Dat doen we door vanuit allerlei disciplines – zoals werktuigbouw, elektrotechniek, bouwkunde, beveiliging, ICT en civiele techniek – intensief met elkaar én met de markt samen te werken. Zo geven we als grote opdrachtgever tal van innovaties een flinke boost en helpen we de markt vooruit.

Garanderen, maar ook innoveren

Voor onze gebruikers is de techniek vaak van cruciaal belang. Daarom moet het aan de strengste eisen voldoen. Alleen dan kunnen we garanderen dat de afreminstallaties op de militaire vliegvelden de F-35 tot stilstand brengen, de klimaatsystemen met sensoren de waardevolle collecties in musea optimaal conserveren en de cellen in gevangenissen op de juiste momenten op afstand worden geopend en gesloten.

Zodra we de kans krijgen, gaan we vol voor innovatie. Maar die ruimte voor nieuwe ideeën en toepassingen ontstaat niet vanzelf. Die creëren we door onze gebruikers te overtuigen en te laten zien dat het nóg beter, efficiënter en automatischer kan, zonder de continuïteit en veiligheid in gevaar te brengen. 

Kom hier meer te weten over de breedte van het technische vakgebied bij het RVB, wie onze experts zijn en wat we jou te bieden hebben.

Maak kennis met techniek bij het RVB

Vastgoed digitaliseren

Mede dankzij digitalisering zijn we op weg naar volledig duurzaam, energieneutraal en flexibel vastgoed. Het is een enorme opgave, maar het biedt ons ook veel kansen. Daarom hebben we onze testomgeving in Rijswijk ingericht, waar we duurzame en innovatieve vastgoedsystemen in de praktijk uitproberen. Wat we daar leren, passen we op grotere schaal toe in onze gebouwen. 

Vastgoed digitaliserenDe grote hoeveelheid data die de gebouwen genereren via de sensoren, Internet of Things en gebouwinstallaties – zoals de klimaatinstallaties, de brandmeldinstallaties en toegangscontrolesystemen – kunnen we steeds slimmer benutten. Bijvoorbeeld in de 3D-modellen van de gebouwen die alle vastgoedinformatie bevatten die we verzamelen en uitwisselen. Zo kunnen we het energieverbruik verminderen, het comfort van gebruikers verbeteren én het onderhoud aan gebouwen beter voorspellen en efficiënter laten uitvoeren. Het technische vakgebied krijgt bij ons dus steeds meer raakvlakken met de wereld van ICT en data.

De technici van het RVB

Ik ben de spin in het technische web
Paola Enriquez Ojeda
Technisch manager
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Elektronica aan de TU van Cali in Colombia en Bedrijfskunde aan Nyenrode. Had hiervoor een carrière bij Siemens Nederland.

Lees meer over Paola Enriquez Ojeda
Pand- en klantkennis is cruciaal: ik weet altijd wat er speelt bij de objecten
Peter Pierot
Werktuigbouwkundig adviseur
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt ruim 36 jaar op het vastgoed van Defensie. Wil na zijn pensioen helpen met het opleiden van nieuwe ‘RVB-technici’. Speelt graag gitaar samen met zijn kinderen.

Lees meer over Peter Pierot
Je moet verder kijken dan alleen het maandsalaris
Tim Rietveld
Senior civiel adviseur Wegen & Verkeer
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds zijn 18e al in de grond- weg- en waterbouw. Studeerde af in projectmanagement civiele techniek.

Lees meer over Tim Rietveld
Veiligheid staat op een militair vliegveld altijd voorop
Kevin Sip
Projectengineer militaire vliegvelden
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde Civiele techniek. Belandde via een stage toevallig op Schiphol. Werkte 3 jaar als uitvoerder bij een aannemer op deze luchthaven.

Lees meer over Kevin Sip
De hevigheid van buien neemt toe. Al dat water moet ergens heen
Jim de Visser
Expert ondergrondse infrastructuur
Rijksvastgoedbedrijf

Zat als kleine jongen al bij zijn vader op de trekker om een park aan te leggen. Studeerde civiele techniek in Leeuwarden. Begon bij een ingenieursbureau als werkvoorbereider.

Lees meer over Jim de Visser
Met drones afmetingen van een monumentaal pand berekenen levert zó veel voordeel op
Johan Goosselink
Bouwkundig modelleur
Rijksvastgoedbedrijf

Studeerde mts bouwkunde en werkte 20 jaar bij een architectenbureau. Koos voor het Rijksvastgoedbedrijf vanwege de mooie vastgoedportefeuille.

Lees meer over Johan Goosselink
Rijksmonumenten zijn de pareltjes van mijn werk
Berthil Jurjens
Senior bouwkundige
Rijksvastgoedbedrijf

Werkte na de hts als tekenaar en maquettebouwer bij een architectenbureau. Stapte over naar de Dienst Vastgoed Defensie, wat later is opgegaan in het Rijksvastgoedbedrijf.

Lees meer over Berthil Jurjens
Als beveiligingsexpert zorg ik ervoor dat onze gebruikers kunnen werken in een veilige omgeving
Ed Komduur
Senior adviseur Beveiliging
Rijksvastgoedbedrijf

Begon zijn carrière ooit bij de Rijkspolitie. Werkte meer dan 30 jaar in diverse functies in de beveiligingsbranche en had een eigen security- en consultancybedrijf.

Lees meer over Ed Komduur
Bij het RVB kan ik me voor 100 procent op de kwaliteit richten
Bram Kerstens
Adviseur elektrotechniek
Rijksvastgoedbedrijf

Ging meteen na het voortgezet onderwijs werken als elektricien. Bleef studeren en klom op tot projectleider. Was jarenlang opdrachtnemer van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB).

Lees meer over Bram Kerstens
Hoe minder standaard een object, hoe interessanter mijn werk
Alexander Blaak
Service level manager
Rijksvastgoedbedrijf

Was als 14-jarige al als klusser binnen woningbeheer aan het werk.

Lees meer over Alexander Blaak
Niets mooier dan de concrete resultaten van je werk zien
Rudolf van Rijkom
Technisch adviseur werktuigbouw & ICT
Rijksvastgoedbedrijf

Werkt sinds 2007 bij het RVB. Is graag theoretisch én praktisch bezig met techniek. Bijna klaar met zijn Master of Informatics.

Lees meer over Rudolf van Rijkom

Neem contact op met onze recruiter

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon