Dit is VWS

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt hard aan de grote maatschappelijke opgaven die van invloed zijn op de gezondheid van mensen en de gezondheidszorg. Op allerlei vlakken. We bieden zorg, preventie en ondersteuning op het gebied van gezondheid. We stimuleren een gezonde levensstijl met voldoende beweging en goede voeding. En we faciliteren top- en breedtesport.

Hier werken we aan bij VWS. Doe je mee?

Bij VWS werk je mee aan de verdere ontwikkeling van digitale zorg

Digitale zorg verder ontwikkelen

Makkelijk online een afspraak maken bij de huisarts. Online een herhaalrecept bestellen. Je conditie verbeteren met behulp van een slimme app. En meer mensen die langer thuis kunnen wonen dankzij digitale hulpmiddelen. E-health, of digitale zorg, maakt meer mogelijk.

Portret van moeder en kind: iedereen verdient een kansrijke start. Bij VWS werk je mee aan het bevorderen van het welzijn van Nederlanders

Aandacht voor mentaal welzijn

Iedereen moet onbeperkt kunnen meedoen in onze samenleving. Met gelijke kansen vanaf het begin en toegang tot hulp als dat nodig is. Thema's als preventie van eenzaamheid, steun bij gedachten aan zelfdoding en zorg bij psychische nood staan hoog op onze agenda.

Man op hometrainer tijdens begeleide training. Bij VWS help je mee aan het bevorderen van een gezondere levensstijl

Een gezonde levensstijl aanmoedigen

Bewegen en gezonder eten stimuleren. Roken en drinken ontmoedigen. Met preventie, educatie en voorlichting willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en helpen betere keuzes te maken.

VWS wil sporten stimuleren en faciliteren. 3 collega's in overleg in een sportschool

Sporten stimuleren en faciliteren

Hoe willen Nederlanders vandaag sporten? Vaker alleen en op zelfgekozen tijdstippen. En ook steeds vaker met bijvoorbeeld apps. Wat betekent dat voor sportclubs en commerciële sportbedrijven? We helpen hen om beter in te spelen op de behoeften van de sporter.

Resultaat door samenwerking

Onze gezondheid is afhankelijk van veel factoren, zoals woonomgeving, arbeidsomstandigheden, welvaartsniveau en klimaatverandering. Daarom werken we nauw samen met andere ministeries, met cliënten en patiënten, gemeenten, het bedrijfsleven, de wetenschap, andere landen en internationale organisaties. En met onze concernorganisaties zoals het RIVM en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Samen gaan we voor het beste en gezondste resultaat. 

Dit kun jij doen bij VWS

Bekijk alle vacatures

Meer weten over de vacatures of over werken bij VWS?

Mail naar:

[email protected]

Dit is ook VWS

Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Youtube icon