Pietrik Man

Een goede inkoper denkt verder dan zijn eigen account
Pietrik Man

Pietrik Man
Senior inkoper en accountmanager
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgde agrarisch onderwijs aan de hogeschool in Den Bosch. Begon als inkoper in de voedingsmiddelenbranche. Is getrouwd en heeft 1 zoon. Houdt van Britse detectives en Britse humor, buitenlandse vakanties, rommelen in huis en tuin en harde en snelle gitaarmuziek.

Pietrik Man geeft een gezicht aan het inkoop uitvoering centrum EZK, onderdeel van RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hij overtuigt budgethouders en andere belanghebbenden om inkoop vroegtijdig in te zetten bij een inkooptraject.


Voorlichting

‘Ik ben naast senior inkoper ook accountmanager voor een aantal bedrijfsvoeringsdirecties binnen RVO. Ik wijs hen continu op onze meerwaarde. Want als je de expertise van inkoop eerder betrekt, maak je slimmere keuzes. Ik geef bekendheid aan inkoop door mijn gezicht overal te laten zien. Ook organiseer ik voorlichtingssessies over het inkooptraject van a tot z. Mensen binnen RVO weten ons steeds beter te vinden. We zitten op de goede weg.

Verder denken

Leuk aan mijn baan vind ik het schakelen tussen werk op verschillende niveaus. Zo denk ik op strategisch niveau mee over de invulling van ons inkoopvak. In mijn visie denkt een goede inkoper verder dan zijn eigen account. Ik ben vaak bezig met de vraag: hoe kunnen we als gehele organisatie RVO.nl, maar ook als Rijksoverheid inkoop op een hoger niveau krijgen? Ik vind het leuk om de gehele inkoopketen bij de Rijksoverheid met een helicopterview te bekijken.

1,5 dag vanuit huis

Als ik een collega of materiedeskundige adviseer over welke procedure bij een bepaald inkooptraject past, ben ik juist meer tactisch bezig. En als ik interne klanten ondersteun op financieel-administratief gebied, heb ik een meer operationele rol. Ik plan hier mijn eigen acties en voel me heel vrij en zelfstandig. Ik woon in Amersfoort en werk in Den Haag. Ideaal is dat ik zo’n 1,5 dag vanuit huis kan werken. Die flexibiliteit vind je bij de Rijksoverheid.’ 

Ik werk voor Nederland

Inkoop voegt waarde toe aan de organisatie’

Sander Klaver


Categoriemanager ICT-inhuur Rijk
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sander Klaver
Zicht op innovatie door te kijken naar de huidige stand van de technologie

Jorinde Bettink


Stagiair bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgt de master science and innovationmanagement. Na haar studie wil ze een traineeship gaan doen om zo een volledig overzicht te krijgen van haar toekomstmogelijkheden.

Lees meer over Jorinde Bettink
Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten

Jantien Meijer


Data business consultant
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
De échte kracht van inclusie is het omarmen en respecteren van verschillen

Stephanie Hendriks


Programmaleider diversiteit en inclusie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Deed de bachelor Social Work en cultureel maatschappelijke vorming aan de Haagse Hogeschool. Startte als hr-ondersteuner bij het Planbureau voor de Leefomgeving.

Lees meer over Stephanie Hendriks
Van afval bruikbare grondstoffen maken, daar ga ik voor

Maurice Goudsmith


Categoriemanager Afvalzorg en Grondstoffenmanagement
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Werkte voor een telecombedrijf en zette een kledingzaak op. Pakte de kans om bij Defensie aan de slag te gaan.

Lees meer over Maurice Goudsmith
Er zijn weinig werkgevers die zoveel mogelijkheden kunnen bieden

Raymond Toet


Programmacoördinator
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Begon ooit met een vakantiebaantje als bezorger van de interne post bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ). Studeerde huisvesting en vastgoedkunde in Den Haag.

Lees meer over Raymond Toet
Ik wilde een inkoopstage met maatschappelijke impact

Kjeld de Bruin


Afstudeerstagiair Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Is vierdejaars student logistics management aan de Hogeschool Rotterdam. Werkt daarnaast als teamleider bij Albert Heijn in zijn woonplaats.

Lees meer over Kjeld de Bruin
Inkopers zorgen voor 80 miljoen eerlijke kopjes koffie

Jan van Putten


Teammanager Inkoopuitvoeringscentrum
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde en kwam bij toeval in het inkoopvak terecht. Werkte lang als inkoopmanager in het bedrijfsleven.

Lees meer over Jan van Putten
Waar vind je als inkoper meer doorgroeimogelijkheden dan bij de Rijksoverheid?

Christy van Asten


Inkoopadviseur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde facility management aan de Haagse Hogeschool. Werkte daarna in de makelaardij en als inkoper bij een kwekerij.

Lees meer over Christy van Asten
Ook hóe je een doel behaalt is belangrijk bij het Rijk

Xander Sinnige


Directiecontroller
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde heao bedrijfseconomie en werkte eerst als consultant in de private sector. Kwam via een opdracht binnen bij het Rijk en besloot over te stappen.

Lees meer over Xander Sinnige
Probeer nieuwsgierig te zijn in plaats van meteen conclusies te trekken

Abdeluheb Choho


Algemeen directeur
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Geboren in Marokko. Studeerde commerciële economie aan de Haagse Hogeschool en communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervulde verschillende functies in het bedrijfsleven.

Lees meer over Abdeluheb Choho
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon