Ga direct naar navigatie Ga direct naar hoofdcontent

Pietrik Man

Een goede inkoper denkt verder dan zijn eigen account
Pietrik Man

Pietrik Man
Senior inkoper en accountmanager
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgde agrarisch onderwijs aan de hogeschool in Den Bosch. Begon als inkoper in de voedingsmiddelenbranche. Is getrouwd en heeft 1 zoon. Houdt van Britse detectives en Britse humor, buitenlandse vakanties, rommelen in huis en tuin en harde en snelle gitaarmuziek.

Pietrik Man geeft een gezicht aan het inkoop uitvoering centrum EZK, onderdeel van RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hij overtuigt budgethouders en andere belanghebbenden om inkoop vroegtijdig in te zetten bij een inkooptraject.


Voorlichting

‘Ik ben naast senior inkoper ook accountmanager voor een aantal bedrijfsvoeringsdirecties binnen RVO. Ik wijs hen continu op onze meerwaarde. Want als je de expertise van inkoop eerder betrekt, maak je slimmere keuzes. Ik geef bekendheid aan inkoop door mijn gezicht overal te laten zien. Ook organiseer ik voorlichtingssessies over het inkooptraject van a tot z. Mensen binnen RVO weten ons steeds beter te vinden. We zitten op de goede weg.

Verder denken

Leuk aan mijn baan vind ik het schakelen tussen werk op verschillende niveaus. Zo denk ik op strategisch niveau mee over de invulling van ons inkoopvak. In mijn visie denkt een goede inkoper verder dan zijn eigen account. Ik ben vaak bezig met de vraag: hoe kunnen we als gehele organisatie RVO.nl, maar ook als Rijksoverheid inkoop op een hoger niveau krijgen? Ik vind het leuk om de gehele inkoopketen bij de Rijksoverheid met een helicopterview te bekijken.

1,5 dag vanuit huis

Als ik een collega of materiedeskundige adviseer over welke procedure bij een bepaald inkooptraject past, ben ik juist meer tactisch bezig. En als ik interne klanten ondersteun op financieel-administratief gebied, heb ik een meer operationele rol. Ik plan hier mijn eigen acties en voel me heel vrij en zelfstandig. Ik woon in Amersfoort en werk in Den Haag. Ideaal is dat ik zo’n 1,5 dag vanuit huis kan werken. Die flexibiliteit vind je bij de Rijksoverheid.’ 

Ik werk voor Nederland

Mijn missie is datamining binnen RVO.nl goed neer te zetten
Jantien Meijer
Data business consultant
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Afgestudeerd als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker in de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Heeft een passie voor data, statistiek en alles wat ermee te maken heeft.

Lees meer over Jantien Meijer
Zicht op innovatie door te kijken naar de huidige stand van de technologie
Jorinde Bettink
Stagiair bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Volgt de master science and innovationmanagement. Na haar studie wil ze een traineeship gaan doen om zo een volledig overzicht te krijgen van haar toekomstmogelijkheden.

Lees meer over Jorinde Bettink
Van bruikbare grondstoffen afval maken, daar ga ik voor
Maurice Goudsmith
Categoriemanager Afvalzorg en Grondstoffenmanagement
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Werkte voor een telecombedrijf en zette een kledingzaak op. Pakte de kans om bij Defensie aan de slag te gaan.

Lees meer over Maurice Goudsmith
Inkoop voegt waarde toe aan de organisatie’
Sander Klaver
Categoriemanager ICT-inhuur Rijk
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente.

Lees meer over Sander Klaver
Down icon Links icon Rechts icon Up icon Facebook icon Instagram icon Linkedin icon Linkedin icon Magnet.me icon Menu icon Search icon Twitter icon Twitter icon